Първият гъвкав Pixel идва в края на 2021 г.

Изтекли документи на Google показват, че компанията планира да пусне първия сгъваем Pixel телефон в края на 2021 г. Устройството, наречено с кодовото име Passport, ясно е описано като „гъвкаво“ и като част от Pixel семейството смартфони.

Това, че Google работи по сгъваем Pixel телефон, не би трябвало да изненадва никого. Миналата година гигантът потвърди, че вече има прототип на гъвкава технология за телефони, по която работи от доста време. Тогава обаче гигантът подчерта, че все още не вижда ясното приложение на иновативната технология в комерсиално достъпен продукт като семейството на Pixel. Междувременно изглежда, че компанията вече планира да премине от прототип към серийно производство на устройство за крайна клиенти. Разбира се, година и половина преди евентуалната премиера тепърва могат да настъпят много промени. Дори обаче премиерната дата да се смени, очевидно е, че Google вече планира да пусне собствен гъвкав телефон.

През ноември 2018 г. компанията въведе поддръжка на гъвкави телефони в Android точно преди Samsung да анонсира оригиналният Galaxy Fold.

Освен сгъваемия Pixel новият слух споменава бюджетно устройство на име Pixel 5а, което да излезе в средата на 2021 г., както и за два Pixel 6 модела с кодовите имена Raven и Oriole, предвидени за Q4 2021 г.

Източник: hicomm.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини