25 °C

Малчуганите от "Осми март" ще учат правилата за движение на нова специална площадка

Малчуганите от ДГ „Осми март“ ще учат правилата за безопасно движение на нова площадка. Парите за нея са осигурени по програма „Осигуряване на съвременна образователна среда“, модул "Площадки за обучение по безопасност на движението по пътищата". Средствата, необходими за реализирането на проекта са 2500 лв., като 20% от тях са осигурени от Община Първомай, а останалите от МОН.

Проектът на ДГ „Осми март“ включва очертаване на площадка във вътрешния двор, обзавеждане с пътни знаци, подвижна площадка, която може да се ползва вътре в стаите, каски, протектори за децата, светлоотразителни жилетки.

Площадки от този вид ще бъдат изградени в дворовете или в сградите на 90 детски градини и 187 училища в България.

Интересът към този модул на програмата е бил изключително голям и по него са кандидатствали 400 детски градини и 463 училища. Класирането е извършено според броя на децата. ДГ „Осми март е една от седемте одобрени в Пловдивска област градини и и единствената, която не е от областния град.

Модулът „Площадки за обучение по безопасност на движението по пътищата“ има за цел да се подобри качеството на обучението и възпитанието на децата и учениците, както и да доведе до намаляване на броя и последствията от пътнотранспортните произшествия с участието на деца, посочват от МОН.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

 • 1
  Пр
  Приложно колоездене
  1 0
  18:08, 16 юли 2020
  Приветствам идеята за площадките по БДП. В днешното време на война по пътищата е крайно наложително обучението по правилата на движение по пътищата да започва още в най-ранна детска възраст. В ОУ "Св. Св. Кирил и Методий" гр. Първомай още преди 9 години има оборудван кабинет (със средства по проекти) по БДП, където през последните години се обучаваха и учениците от общинския отбор по приложно колоездене. Първите ученици, които представиха общината на европейско ниво, са възпитаници на ОУ "Св. Св. Кирил и Методий" гр. Първомай. През новата учебна година училището предлага на своите ученици извънкласна дейност "приложно колоездене".

Хороскоп за 08.08.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Бъдете по-смирени днес. Откажете се от грандиозни дела. Отделете внимание на близки хора около вас. Ако забележите дребните промени случили се около вас напоследък, ще си дадете сметка, че живота не е само бизнес, а едно приятно преживяване на малки радости. Насладете им се тихо.
08 авг 2020

Хороскоп за Телец

Телец
С повишена активност ще пристъпите към ангажиментите си и ще наложите свое темпо. За да останете доволни от себе си се старайте да изпипвате всяка подробност. Оценката, която ще получите за работата си ще бъде положителна. Отнасяйте се с повече уважение към хората от обкръжението си и не се надценявайте.
08 авг 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Може би най-сетне ще успеете да разрешите въпрос, който отдавна ви занимава. Изпитвате остра необходимост от промяна и същевременно не знаете кое точно да промените. Едно от решенията е просто да освежите обстановката в жилището си като разместите мебелите или промените цвета на стените.
08 авг 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Денят ви ще бъде спокоен и ведър. Деловите задачи ви носят удоволствие от добре свършената работа, още повече, че резултатите ще са добри. Откриват ви се перспективни възможности в служебен план, но трябва да подходите с повече такт и търпение. Доверете се на човек, когото уважавате. Любовта ви е в унисон с настроението.
08 авг 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Усилията да сте във фокуса на вниманието изморяват и изхабяват емоционално. Бъдете обективни към себе си и не стигайте до крайности. Добри възможностите в посока на отдиха ще ви предостави днешния ден, използвайте ги. Здравословното ви състояние също се нуждае от грижи, не пренебрегвайте хронично страдание.
08 авг 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Ако непременно държите да покажете предимството си пред някой, има опасност да се нагърбите с чужди проблеми и с това да усложните взаимоотношенията си. Излишното натоварване би ви се отразило недобре на здравето, психиката и настроението. Осигурете си повече минути за отдих.
08 авг 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Заложете на премерения риск. Всичко, което правите е добре замислено. Не позволявайте да ви поднасят изненади, които да ви правят безучастни. Намирате разрешение на важен за вас въпрос, който ще спомогне за по-нататъшното ви професионално развитие. В центъра на вниманието сте и се чувствате много добре.
08 авг 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Всичко около вас днес е твърдо динамично и ще останете доволни от свършеното само ако се придържате към този начин на действие. Не очаквайте прекалено много от обещанията, които получавате, те са по-скоро несериозни. Предстои ви стабилизиране на финансовото състояние, но бъдете търпеливи с деловите си партньори. Пазете се от измами.
08 авг 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Очаква ви изключително разнообразен ден днес. С каквото и да се замете, настроението ви е прекрасно и вследствие на това успявате да останете доволни от всичко свършено. Същевременно чувството ви за хумор кара хората около вас да се забавляват истински. Добра новина, свързана с близък приятел ще ви зарадва към края на деня.
08 авг 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Енергични сте и със замах ще се справите с професионалните си ангажименти днес. Ще планирате бъдещи проекти, които грижливо обмисляте. Не прибързвайте в решенията си. Наред с грижите, които проявявате към делата си, е нужно да се замислите и за отношенията си с близките ви хора.
08 авг 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Отношенията с партньора ви носят добро настроение и ви карат да не мислите за грижи и проблеми. Не пренебрегвайте нечие внимание към вас, това сега може и да не ви вълнува особено, но обстоятелствата ще ви принудят да се съобразявате. Близо сте до разрешаването на битов дискомфорт.
08 авг 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Ваши близки ще предизвикат значителна промяна в живота ви. Това ще ви помогне да преодолеете лично пристрастие или стара позиция. Бъдете по-гъвкави и по отстъпчиви в отстояване на мнения и позиции. Това ще ви направи по-общителни и ще ви помогне да заживеете в мир с другите и дори със себе си. Една съдбовна среща, защо не и с чуждестранни претенденти за сърцето ви. Романът ще е необичаен но непременно зареден със страст.
08 авг 2020
Последни новини