17 °C

Малчуганите от "Осми март" ще учат правилата за движение на нова специална площадка

Малчуганите от ДГ „Осми март“ ще учат правилата за безопасно движение на нова площадка. Парите за нея са осигурени по програма „Осигуряване на съвременна образователна среда“, модул "Площадки за обучение по безопасност на движението по пътищата". Средствата, необходими за реализирането на проекта са 2500 лв., като 20% от тях са осигурени от Община Първомай, а останалите от МОН.

Проектът на ДГ „Осми март“ включва очертаване на площадка във вътрешния двор, обзавеждане с пътни знаци, подвижна площадка, която може да се ползва вътре в стаите, каски, протектори за децата, светлоотразителни жилетки.

Площадки от този вид ще бъдат изградени в дворовете или в сградите на 90 детски градини и 187 училища в България.

Интересът към този модул на програмата е бил изключително голям и по него са кандидатствали 400 детски градини и 463 училища. Класирането е извършено според броя на децата. ДГ „Осми март е една от седемте одобрени в Пловдивска област градини и и единствената, която не е от областния град.

Модулът „Площадки за обучение по безопасност на движението по пътищата“ има за цел да се подобри качеството на обучението и възпитанието на децата и учениците, както и да доведе до намаляване на броя и последствията от пътнотранспортните произшествия с участието на деца, посочват от МОН.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

 • 1
  Пр
  Приложно колоездене
  1 0
  18:08, 16 юли 2020
  Приветствам идеята за площадките по БДП. В днешното време на война по пътищата е крайно наложително обучението по правилата на движение по пътищата да започва още в най-ранна детска възраст. В ОУ "Св. Св. Кирил и Методий" гр. Първомай още преди 9 години има оборудван кабинет (със средства по проекти) по БДП, където през последните години се обучаваха и учениците от общинския отбор по приложно колоездене. Първите ученици, които представиха общината на европейско ниво, са възпитаници на ОУ "Св. Св. Кирил и Методий" гр. Първомай. През новата учебна година училището предлага на своите ученици извънкласна дейност "приложно колоездене".

Хороскоп за 30.10.2020

Хороскоп за Овен

Овен
За да намалите риска от грешки се консултирайте по делови и други въпроси, които ви затрудняват. Приветствайте желанието на някой да ви помогне, не бъдете излишно горди. Тенденция към стабилизиране на финансовото ви положение ще се задълбочи, но до тогава ви чака много работа.
30 окт 2020

Хороскоп за Телец

Телец
В добра физическа и психическа форма сте и ще поддържате темпото си непроменено. Краткосрочните ви планове ще се развиват без особени отклонения, което значи, че ще получите онова, за което се трудите. Ставайки по-общителни ще си осигурите информацията, от която се нуждаете.
30 окт 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Този ден ще мине под знака на непрекъснатото движение. Ще се захващате ту с едно, ту с друго и в крайна сметка ще останете доволни, ако успеете да свършите нещо докрай. Не позволявайте околните да вземат решенията вместо вас, но бъдете доста-тъчно тактични, за да избегнете споровете. Здравето е ви повече от отлично.
30 окт 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Денят ви ще е запълнен с делови срещи, както и с изпълнението на служебни и бизнес-задачи. Личните ще оставите на втори план, с намерение сте да приключите по-скоро ангажимент, от когото очаквате да последват финансови и други развития. Не оспорвайте мнението на партньорите си и ще ви бъде по-лесно да осъществите целите си.
30 окт 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Очакват ви успехи, ако делата ви са прозрачни, а вие честни и принципни. В семейна среда ще споделяте вълненията си и с топло чувство към близките си, ще изразите вниманието и обичта си към тях. Не отхвърляйте едно предложение, преди да сте го обмислили, защото носи добри възможности.
30 окт 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Проявеното от вас внимание към проблемите на околните ще ви се върне под формата на изгодно предложение или друга придобивка. Подобрявайки общуването с тях, няма да пренебрегнете и собствените си нужди. Други ще се заемат с домашните задачи. Много от тях чакат вниманието ви.
30 окт 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Вероятно се надявате на резултати, по-добри от тези, които сте планирали. Ще се осъществи идея, която сте считали за възможна и това със сигурност ще улесни работата ви. Околните черпят от вашата енергия и желание да свършите всичко по най - добрия начин. Явно не пестите труда си.
30 окт 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Тактичността и деловият ви усет ще ви помогнат да се възползвате от завързана ситуация. Изгодите, които ще извлечете значително ще улеснят бъдещето ви (най-вече материалното им изражение). Проблеми във взаимоотношенията с институциите може да отнемат доста време, но в крайна сметка ще получите това, към което се стремите.
30 окт 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Удовлетворени сте от посоката, в която се развиват делата ви. Не пестите усилията си, когато искате да постигнете нещо и това определя и успехите, които бележите. За предпочитане е да се насочите към дейности, свързани с комуникация и обмен на идеи. Ще останете очаровани от предложението на малко познат човек.
30 окт 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
На работното ви място предстои промяна, която открива добри възможности за вашето издигане. Възползвайте се от това и положете съответните усилия, за да покажете на какво сте способни. Бъдете по-инициативни и пробивни и ще спечелите.
30 окт 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Повече яснота по предстоящ проект ще получите след срещите, които ви предстоят. В никакъв случай не подценявайте възможностите на хората, с които се срещате, и не си създавайте впечатления от пръв поглед. Умеете да прониквате в невидимото, направете го и сега. Ще си помогнете.
30 окт 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Успявате да се справите с важен проблем днес, което ще изпълни със чувство за добре свършена работа. Не оставяте длъжни на човек, който се е отнесъл недоброжелателно с вас. Посвещавате голяма част от времето си на любимия човек, с когото прекарвате страхотни моменти заедно. Настроението ви значително ще се подобри след като получите добра новина свързана с ваш близък човек.
30 окт 2020
Последни новини