Малчуганите от "Осми март" ще учат правилата за движение на нова специална площадка

Малчуганите от ДГ „Осми март“ ще учат правилата за безопасно движение на нова площадка. Парите за нея са осигурени по програма „Осигуряване на съвременна образователна среда“, модул "Площадки за обучение по безопасност на движението по пътищата". Средствата, необходими за реализирането на проекта са 2500 лв., като 20% от тях са осигурени от Община Първомай, а останалите от МОН.

Проектът на ДГ „Осми март“ включва очертаване на площадка във вътрешния двор, обзавеждане с пътни знаци, подвижна площадка, която може да се ползва вътре в стаите, каски, протектори за децата, светлоотразителни жилетки.

Площадки от този вид ще бъдат изградени в дворовете или в сградите на 90 детски градини и 187 училища в България.

Интересът към този модул на програмата е бил изключително голям и по него са кандидатствали 400 детски градини и 463 училища. Класирането е извършено според броя на децата. ДГ „Осми март е една от седемте одобрени в Пловдивска област градини и и единствената, която не е от областния град.

Модулът „Площадки за обучение по безопасност на движението по пътищата“ има за цел да се подобри качеството на обучението и възпитанието на децата и учениците, както и да доведе до намаляване на броя и последствията от пътнотранспортните произшествия с участието на деца, посочват от МОН.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Пр
    Приложно колоездене
    1 0
    18:08, 16 юли 2020
    Приветствам идеята за площадките по БДП. В днешното време на война по пътищата е крайно наложително обучението по правилата на движение по пътищата да започва още в най-ранна детска възраст. В ОУ "Св. Св. Кирил и Методий" гр. Първомай още преди 9 години има оборудван кабинет (със средства по проекти) по БДП, където през последните години се обучаваха и учениците от общинския отбор по приложно колоездене. Първите ученици, които представиха общината на европейско ниво, са възпитаници на ОУ "Св. Св. Кирил и Методий" гр. Първомай. През новата учебна година училището предлага на своите ученици извънкласна дейност "приложно колоездене".
Последни новини