Прокурори в Президентството. ДАНС отнема достъпа до класифицирана информация на секретаря на президента и негов съветник

Въз основа осъществяване на законово регламентираните функции на Държавна агенция "Национална сигурност, са връчени отнемане на разрешение за достъп до класифицирана информация до ниво "Строго секретно" на лицето Илия Милушев и отказ за достъп до класифицирана информация до ниво "Строго секретно" на лицето Пламен Узунов, съобщават от ДАНС.

Лицата са висши служители в Администрацията на Президента на Република България.

В хода на осъществяване на законово регламентираните функции на ДАНС, за същите лица са придобити данни за ненадеждност от гледна точка на сигурността и опазването на тайната по смисъла на Закона за защита на класифицираната информация.

По-рано днес прокурори влязоха в президенството. Претърсват се два обекта - кабинети на съветник и на секретар на президента.

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (4)

  • 1
    12
    123
    2 -2
    15:00, 9 юли 2020
    Армията къде сте?
  • 2
    Ве
    Веселина Томова
    2 -4
    15:34, 9 юли 2020
    Народе????
    Извършва се преврат!!!
    Мракобесната мафиотска хунта – правителство плюс прокуратурата плюс данс – начело с една своя пионка – някой си „каренин“, който дори не знае, че се казва „керенски“, а всъщност е един прост каскет гешев, поставя държавата на колене в полза на корумпирания мафиот, който управлява – бойко методиев борисов!
    Елиминират по отвратителен начин президента на България, за да извадят единствения извънсистемен играч от играта и за да дерибейства мафията на хунтата!
    „Опозицията“ е купена от две свине, които управляват тугедър.
    Народе????
    Вдигай се, народе!
    Взимай камъне и дърве!
    Да пометем мафията!
    Няма вече друг изход – или те нас, или ние тях!
  • 3
    Да
    Дамян
    4 -2
    20:29, 9 юли 2020
    Прокуратурата се разшета твърде близо до президента и той се изнерви. Да призоваваш за преврат , това си е чист повод за импийчмънт.За да скрие нещо,този човек е готов да хвърли страната в гражданска война.Явно е нещо голямо.
  • 4
    Б
    Б
    1 -1
    23:51, 9 юли 2020
    Боже , страха от ББ е голям !
Последни новини