„Смирненски“ скоро с модерно игрище за баскетбол и волейбол

Изображение 1 от 3

    На финала е реновирането на част от двора на ОУ “Хр.Смирненски“ в Хасково.

    От фирмата изпълнител на проекта за изграждането на модерна спортна площадка посочиха, че обектът ще бъде издаден през следващата седмица.

    Изграден е терен за два от най-популярните масови спорта, които могат да се практикуват и на открито от децата през свободното им от учебните занятия време-волейбол и баскетбол. Площадката е с каучуково покритие, а баскетболните кошове са от ново поколение с по-голяма устойчивост. Работници на фирмата изпълнител обаче разказаха, че макар високата ограда, с която е оградено игрището, вечер има набези на него и в няколко подред сутрини заварвали още прясната боя от маркировката по игрището размазана, което наложило и повторно боядисване.

    Стойността на проекта е около 160 000 лв. Ремонтът е финансиран от общинския бюджет на Хасково. Освен за обновяването на дворното пространство на училище „Смирненски“, бяха финансирани проекти и за реновирането на още два училищни двора. Ремонтите в СУ „В. Левски“ вече приключи. Новата спортна площадка в хасковската езикова гимназия е за три спорта-волейбол, баскетбол и бадминтон и също след дни ще е готова.

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (5)

    • 1
      Ха
      Хасковлия
      13 0
      15:28, 2 юли 2020
      Първо към автора - волейболни кошове не знам да има. Второ - вчера бях в двора на училището и видях игрището. Изглежда добре. Можеха да помислят обаче за осветление за да може да се ползва до по-късно вечер.
      • Ха
        Хасковлийка
        1 0
        11:51, 3 юли 2020
        Това е игрище на училище, където се предполага, че децата ще имат занимания през деня . Това не е площадка за обществено ползване.
      • Ха
        Хасковлия
        2 -1
        13:06, 3 юли 2020
        До Хасковлийка. Аха! И как тогава стимулираме децата да спортуват? Като заключваме игралните площадки? Или е по добре да стоят по осветените паркове с бира в ръка?
      • 11
        111
        2 0
        14:49, 3 юли 2020
        А сега снимайте двора на СУ Васил Левски и покажете разликата!!!!
        Мисля , че там направиха паркинг , а не спортна площадка- асфалт ,асфалт и пак асфалт!!!!
    • 2
      Ха
      Хасковлийка 1
      1 0
      15:04, 3 юли 2020
      До там стига въображението на директорката, квото искали тва дали.
    Последни новини