17 °C

Нова снимка на същество в Лох Нес подлуди интернет

Нова снимка, показваща мистериозно създание, плуващо в Лох Нес, възроди интереса към Неси, чудовището, подобно на плезиозавър с дълъг врат, за което мнозина вярват, че се носи из мрачните и загадъчни дълбини на шотландското езеро.

Има само един голям проблем и вероятно можете да предположите какъв е той. Изображението е манипулирано дигитално, пише Sciеnce Alert.

Според разследване на блога Loch Ness Mystery , снимката за първи път се появява в средата на юни в група във Facebook, публикувана от основателя на групата Стив Карингтън. Той твърди, че кадъра заснел през септември 2019 г., когато посетил Лох Нес и забелязал пулсация във водата, последвана от появата на водно същество.

"Трябва да кажа, че не вярвам в чудовището от Лох Нес и честно казано мисля, че има логично обяснение за повечето наблюдения", цитира думите му британският таблоид The ​​Mirror.

"Предполагам, че това, което заснех, е сом или нещо подобно."

Както се оказва, заснетото животно наистина е сом!

По-конкретно, този сом (Silurus glanis) е уловен в реката По в Италия от рибарите Бенджамин Грюндер, Кай Вебер и Маркъс Брок през 2018 г. Това беше абсолютен гигант с тегло около 130 килограма и дължина 268 см.

Забавното при сомовете е, че пигментираните шарки на гърба им са уникални, като пръстов отпечатък.

Както вече подчертаха потребителите на Twitter с орлов поглед, шарката на гърба на създанието на снимката на Карингтън е абсолютно същата като този на гърба на сома, уловен в Италия. Ами сега.

Според блога Loch Ness Mystery, Карингтън работи като 3D артист. Авторът на блога внимателно проучил изображенията, за които Карингтън твърди, че са от камерата му, и отбелязва, че метаданните разказват съвсем различна история.

Дори ако снимката не беше толкова очевидно ... хм, подправена, идеята, че в Лох Нес може да се плува гигантски сом - една от теориите, която обяснява наблюденията на Неси през годините, беше развенчана миналата година. При задълбочено проучване на водата в езерото ​​не е открита никаква следа от ДНК на сом.

Това не означава, че Неси не съществува, разбира се - не е лесно да се докаже липса. Но ако търсите доказателство, не е това. 

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 15.07.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Проявете повече гъвкавост и разбиране в отношенията с партньора ви и ще ви бъде по-лесно да осъществите намеренията си. Правете по-често компромиси, за да запазите атмосферата приятна за всички. На работното място делата ви ще се развиват според очакванията и изненади не се предвиждат. Предстои ви пътуване, погрижете се за подробностите.
15 юли 2020

Хороскоп за Телец

Телец
По финансови или по други причини може да се осуети желано пътуване, но то няма да промени отношението ви към околните. В замяна на това късметът ви ще проработи в друга посока и ще получите придобивки, които ще повишат духа ви. Добрите ви идеи се нуждаят от подходящ екип, с който да ги реализирате.
15 юли 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Потърсете причините за безпорядъка наоколо и в самите себе си. Поведението ви не винаги съответства на високите ви изисквания, не мислите ли. Подобрете организацията си на работа и потърсете нови форми за изява на уменията си, промяна ще се отрази благотворно върху финансите ви.
15 юли 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Днес ще бъдете в стихията си. Чувствате се свежи и изпълнени с енергия за работа. Това ще подейства заразително и на околните, те ще черпят от вашето слънчево настроение. В края на деня помислете как да зарадвате семейството си.
15 юли 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Направете необходимото странични занимания да не ви отдалечават от работата ви и да ви отнемат от времето. Ще останете удовлетворени от своя постъпка, която ще бъде в интерес и на ваши колеги. Очаквате прекалено много от определено събитие, но е възможно да останете разочаровани.
15 юли 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Наясно сте със собствените си възможности и нищо не може да ви изненада. Увереността ви помага да се справите по-леко с възникващите затруднения и да постигате намеренията си. Радостни вести ще повишат настроението ви, ще ви потопят в атмосфера на сбъднати мечти и желания.
15 юли 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Делова среща ще ви помогне да стигнете бързо до решения, свързани с бизнеса ви. Ще получите подкрепа и ще дадете ход на смелите си идеи. Няма да съжалявате, но трябва да покажете активност и умение да поемате рискове. Перспективите са добри, действайте. Вечерта се съберете с приятели и разпускайте.
15 юли 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Възможни са технически пречки или зле организирани действия да възпрепятстват работата ви днес. Но ще се справите с трудностите и ще продължите, подготвени сте за всякакви ситуации. Вълнения, породени от нечие специално отношение към вас ще ви направят по-добри и ще повишат активността ви.
15 юли 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Запазете съмненията за себе си, защото липсата на информираност може да ви подведе. Финансовите ви успехи ще зависят от това, доколко добре ще изиграете картите си. Предстоящо събитие ви зарежда с вълнения, но и с известно притеснение. Мълчанието ви може да се изтълкува двузначно.
15 юли 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Приятел ще ви предложи помощта си. Приемете я, за ваше добро е. Не бъдете високомерни и в случай на нужда потърсете компетентна оценка. Ще бъдете обзети от силни чувства към човек, който нехае за тях. А в същото време не забелязвате интереса на друг, истински влюбен във вас човек.
15 юли 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Желанията ви днес ще се сбъдват. Паричните ви нужди ще бъдат задоволени, а романтични вълнения ще ви накарат да полетите. Въпроси, имащи отношение към бъдещето ви, ще ви се прояснят, и уверени в него, ще направите деня си красив. Позитивизма ви ще обгърне и други, трасирайки пътя на доброто.
15 юли 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Готовността ви да се включите в обща задача ще ви изправи пред трудности, които ще се отразят по различен начин на ентусиазма ви. Добре помислете, най-вече за себе си и чак след това вземете решение. Оставащите дни до началото на очаквано събитие използвайте за подготовка и достойно представяне, защото няма съмнение, че ще бъде такова.
15 юли 2020
Последни новини