Пламен Бобоков: Предадох доброволно всичките си телефони и кодовете за достъп

Бизнесменът Пламен Бобоков, който беше пуснат под домашен арест срещу рекордната гаранция от 1 млн. лв., даде интервю на живо тази сутрин за Би Ти Ви. Той заяви, че доброволно е предал на разследващите своите средства за комуникация, както и кодовете за достъп до информацията в тях. Въз основа на информация от телефоните му прокуратурата започна да разследва секретаря на президента по правни въпроси и антикорупция Пламен Узунов и русенски прокурор за престъпно сдружение с цел търговия с влияние

Призна, че е правил опит да ходатайства за назначаването на свой познат за прокурор в Русе и добави, че го е направил, защото човекът е честен и професионалист, а обществена тайна е, че кадруването в държавата става чрез два стълба на власт.

На въпрос кои са стълбовете отклони отговора, но в хода на разговора посочи единия в Русе - областния координатор на ГЕРБ там.

Какво разказа Бобоков за бизнес интересите си, за познанството си със служител от президентската администрация и за обвиненията срещу него и брат му в участие в организирана престъпна група, отношенията с Васил Божков и премиера Бойко Борисов гледайте във видеото.

Източник: dnevnik.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини