Проф. Александрова: Няма потвърждение за по-лек вариант на COVID-19

Вирусът COVID-19 все още е сред нас - и по света, и у нас. Това е ситуация, с която трябва да се съобразяваме. Това заяви пред bTV вирусологът проф. Радостина Александрова.

Тя подчерта, че все още няма категорично становище, че има нов вариант с по-лека симптоматика и предупреди, че по принцип срещу коронавирусите трудно се изгражда траен имунитет.

Експертът напомни, че ХИВ вирусът е познат вече от 40 години, но така и не е била открита ваксина срещу него. Имало обаче успешна комбинирана терапия, благодарение на която от присъда това заболяване е станало контролирано. По тази причина според проф. Александрова трябва да се работи във всички посоки.

Тя посъветва, за да не се върнат отново най-рестриктивните мерки наесен, да се носят маски на всички закрити обществени места, въпреки че мярката вече е е само препоръчителна.

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (4)

  • 1
    На
    Народен
    2 0
    11:14, 22 юни 2020
    Тая брантия слуга на Бойко да не плаши хората, че ако я хвана ще и хвърля един бой. И измислените маски да си ги носи тя. Защо нищо не казва за пачките евро в чекмеджето на Бойко? Платени плашила!
    Има ли още някой да ви се връзва на глупостите, които бълвате с лайняните си усти.
  • 2
    Ас
    АСЕН ИЛИЕВ
    0 0
    02:39, 23 юни 2020
    А слави трифонов прави партия, да ги спасява тия изчадия от бавна и мъчителна смърт :) слави, да ги остава да те обесат или растрелят, да ти мине? :)
  • 3
    Ас
    АСЕН ИЛИЕВ
    0 0
    02:41, 23 юни 2020
    Или да те отмравчат от твоята партия по някое време ;) както едно време руския шпионин, мангасара костов, ги прогони глупаците от сдс :)
  • 4
    Ас
    АСЕН ИЛИЕВ
    0 0
    02:43, 23 юни 2020
    Шегичка бе! Нема да те бесят :) а тия скотове - булга-раците криви, ще ги усмърта, семка да не остане на тоя свят!
Последни новини