Пеевски и Радев с взаимни обвинения: Какво стои зад размяната на реплики между „Дондуков 2“ и ДПС?

Коментар на Искра Баева, Валерия Велева, Петко Георгиев и Мирослав Севлиевски

Защо се стигна до словесен сблъсък между Делян Пеевски и Румен Радев? Темата в студиото на „Здравей, България“ коментираха историкът Искра Баева, журналистите Валерия Велева и Петко Георгиев и бившият зам.-министър на енергетиката Мирослав Севлиевски.

„Това, което виждаме, е сблъсък на политическия терен. И слизането на Радев от пиедестала на президентската институция на политическия терен, където по думите на самия държавен глава му предстои битка с един от играчите. Това не е добре за президента. Не е приемливо да бъде принизяван до степен около него да се говори за корупция“, заяви Валерия Велева.

„Аз лично, като страничен наблюдател, подобно на всички български граждани, мога да кажа какво чувство създаде у мен случващото се не само през вчерашния ден, но и през последните месеци. Чувството е отвращение. Отвращение от всички страни. Това, което се случва, е подобно на онази ситуация в България през 30-те години на миналия век, когато хората са толкова отвратени от партиите, че с облекчение приемат преврата от 19 май 1934 г. В резултат на него са забранени всички партии“, посочи историкът Искра Баева.

По думите на Мирослав Севлиевски има „маньоври и опити за препозициониране в политическото пространство“. „Очевидно това е желанието на Пеевски - да се идентифицира като алтернатива на Радев. И не мога да отрека, че го прави успешно и сръчно. Дали е удачен езикът, който използва? Той по-скоро напомня за гангстерска война, а не за диалог, който да доведе до прогрес в държавата“, подчерта той.

„Да наречеш Делян Пеевски „г-н Магнитски“ е гавра с паметта на Сергей Магнитски. Това е човек, който беше убит в руския следствен арест седем дни преди да изтече едната година максимално допустимо задържане. А то е било извършено, защото разкрил рекетьорство и корупция на най-високите нива на властта в Русия. Да използваш името на този човек, за да кръстиш Пеевски, е липса на всякакъв политически усет. Това е абсолютно недопустимо, грандиозен гаф“, категоричен е Петко Георгиев.

 

Източник: nova

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Хи
    Химена
    2 0
    16:37, 30 яну 2024
    Грусето иска ерма , още ерма да плюска . Народе , гласувай за ДъПъСъ , те ще оправят България , свинето ще оправи всеки гражданин.
  • 2
    Ва
    Вазелин Тъпаков
    2 0
    21:47, 30 яну 2024
    Когато гладуваш за Да България и Подменените продължаващи получаваш дон Магнитски да те управлява.Честно по прост електорат няма .
Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини