6 °C

Обсъжда се партньорство с община Пловдив в голям екологичен проект

Кметът на Първомай Николай Митков е заявил желание общината да участва като партньор на община Пловдив при подготовка и реализиране на интегриран проект  по програмаLIFE.

Програма LIFE, е един от финансовите инструменти на Европейския съюз, който съвместно със структурните и кохезионния фонд, подпомага проекти за опазване на околната среда, природата и КЛИМАТА на територията на ЕС. Той има за цел да преодолее изменението на климата и влошаването на състоянието на околната среда. Програмният му период е от 2014 до 2021 г., а през следващия период се очаква нарастване на финансовата му рамка.

С помощта на този проект, Община Първомай се очаква да преодолее вредните последици от наводнения в резултат на преливането на реки или обилни дъждове, от засушаването в региона и загубата на биоразнообразието в резултат на тези бедствия.

Финансирането на интегриран проект по програма LIFE, е многокомпонентно и изисква предвиждане на средства от безвъзмездна финансова помощ в размер на 60 % от проектното предложение и 40% самофинансиране от партньорите.

Очаквана индикативна стойност за един интегриран проект е приблизително 15 милиона евро. Всяка една от общините партньори ще разполага със средства за участие в проектните дейности, в зависимост от приоритетите си и осигурените средства за собствени вноски. Управлението на проекта ще се извършва от община Пловдив.

Участието на община Първомай в интегрирания проект и финансирането ще бъдат обект на разисквания на предстоящата редовна сесия на Общинския съвет на 25 юни.

Теодора Кирякова

Facebook коментари

Коментари в сайта (4)

 • 1
  Да
  Даню
  3 0
  22:11, 19 юни 2020
  Най-после един проект който ще позволи на община Първомай да се отлепи от дъното. Благодарение на опазената околна среда в града ни ще се завърнат младите хора, ще се повиши благосъстоянието на гражданите, културата и спортът ще процъфтят, населението ще се увеличи заедно с общото интелектуално равнище. Септември ще бъде май, а Първомай ще стане рай! И... се събудих от натрапчивата миризма на какао, изпълнила спалнята ми.
  • Гр
   Грую
   5 0
   08:46, 20 юни 2020
   Данка ,Данка хубаво си мечтаем.И кой ще работи по тия проекти от екипа на недоразумението Митков.Те от умен по умен.
 • 2
  Ма
  мавриков
  2 0
  13:37, 21 юни 2020
  Как кмет червен ще работи с кмет от герб.Нещо не ми се вързва.
  • Др
   Др. Гергов
   2 0
   15:38, 22 юни 2020
   Масонската ложа Слънце казва кой с кого ще работи в интерес на правилното разпределение на обществените финансови ресурси. Такива като Митков само ми козируват и изпълняват за да остане нещо и за тях от баницата

Хороскоп за 25.11.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Намесвате се решително във въпрос, касаещ всички на работното място. Имате достатъчно енергия и опит да се справите с този въпрос, но това ще отнеме ценно за вас време. Въпреки това сте склонни на жертви, щом смятате че нещо си струва. Помагате на приятел да се справи с личен проблем. Оставете си време лично за себе си вечерта и си починете добре.
25 ное 2020

Хороскоп за Телец

Телец
В обкръжението си имате хора, които не са безразлични към успехите ви. Но това не значи, че ги споделят, напротив. Пазете се от лицемерието им и не ги допускайте близо до себе си. Погрижете се да приведете в ред документацията си, възможни са проверки. Желание, свързано с определен човек ще ви срещне по-скоро с него.
25 ное 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Новите изисквания на работното място ще ви накарат да попълните знанията си с допълнителна информация. Целите ви са осъществими, но с повече работа. Засилените контакти и възстановено сътрудничеството с човек, от професионалната сфера, в която се трудите ще ви помогнат по-скоро да постигнете желаните резултати.
25 ное 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Денят ви ще бъде успешен, колкото и да ви се вижда странно това. Потиснете тревогите си, защото нямате причини да унивате. Самочувствието ви е достатъчно на ниво за да градите добро бъдеще. Ще имате развитието на въпрос, касаещ не само вас, но и онези, с които работите. Ще получите подкрепа и нещата ви ще се придвижват ускорено напред.
25 ное 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
В задачи и приятни вълнения ще премине деня на по-вечето от вас. Успехът изисква да покажете добра организация и старание в работата, но нищо да тук няма да ви затрудни. Бизнес-новина или друга интересуваща ви вест ще повиши настроението ви и ще ви подтикне към активност, за да не пропуснете момента.
25 ное 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Всеотдайни сте към работата си и това ще ви донесе резултати. Спокойният и ведър тон ви помага да постигнете разбирателство с околните. Откриват ви се възможности за допълнителни доходи през следващите дни. В личен план сте прекалено съсредоточени върху развитието на една връзка и не забелязвате интереса към себе си от някой друг около вас.
25 ное 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Разнообразен и приятен ден, без нежелани изненади. Деловият ви нюх ще ви подскаже най-удачното решение. Печалбите ще надхвърлят очакванията на мнозина от вас. Не се нагърбвайте с непосилни задачи, концентрирайте се върху непосредствените си ангажименти.
25 ное 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Заели сте изчаквателна позиция в делови план, а това едва ли е най-доброто, което можете да направите. Моментът е подходящ за активни действия, но ще трябва да бъдете внимателни Възможни са грешки ако сте прекалено самоуверени. Вие сте тези които давате тон в личните си взаимоотношения, а това може да не се хареса на определени хора. Съобразявайте се повече.
25 ное 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ако заниманията ви днес будят у вас напрежение и понижават настроението ви, не се колебайте да ги отложите. Добре е да сте спокойни и приветливи. Поставяте основите на бъдещи проекти, изискващи внимание и проникновеност. Семейна среща ще ви събере с роднини и близки приятели.
25 ное 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
След упорита работа успявате да постигнете печалби, които отдавна са ваша цел. Независимо от характера на работата ви днес, имате отлични шансове за реализация, които не бива да пренебрегвате. Добре ще е ако работите съвместно с колегите си, тъй като това ще задвижи делата ви и ще ви улеснява в редица моменти. Не пренебрегвайте сърдечния партньор.
25 ное 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Ако срещнете неразбиране по професионален въпрос, не губете присъствие на духа. Аргументирано защитете тезата си, а може и да вникнете в тази на опонента си. Винаги може да научите нещо полезно и практично. Ситуацията ще ви подскаже как да действате, доверявайки се на разума, опита и възпитанието си.
25 ное 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Имайте повече търпение в работата си и в общуванията си с хора, които ви създават проблеми. Но за да са успешни начинанията ви, не въвеждайте други в подробностите. Когато те станат факти, тогава говорете за тях. Представителките на нежния пол ще са впечатлени от интересен човек и ще потърсят по-пряк контакт с него.
25 ное 2020

Случаен виц

Последни новини