Президентът за изтеклия запис: Борисов го е страх, но чуждите служби ще направят експертиза

Президентът Румен Радев се обяви за бърза експертиза на записа, за който се твърди, че е на разговор на премиера Бойко Борисов. Според държавния глава ако България бави експертизата, чуждите служби ще я направят за нуждите на своите правителства.

В петък в платформата за видеосъдържание YouTube изтече запис, в който глас, приличащ на неговия, си служи с нецензурни обиди по адрес на европейски лидери и председателя на Народното събрание Цвета Караянчева и се разбира как превишава правомощията на министър-председател. В понеделник Бойко Борисов заяви, че не възнамерява да иска разследване кой го е публикувал. Преди това той се закле пред сайта "Епицентър", че и за записа, и за Божков са 100% лъжи.

"Демонстративното нежелание на Борисов да се провери автентичността на записа е най-малкото страх, защото тук не става въпрос просто за г-н Борисов, а става въпрос за министър-председателя на България, става въпрос за държавата ни, която е дълбоко дискредитирана. Този запис е груба, брутална атака срещу българския парламент, срещу нашето европейско развитие. Той демонстрира арогантност, авторитаризъм и порочен стил на управление. Ако Борисов и неговият кръг твърдят, че записът е фалшив, този фалшификат трябва непременно да бъде установен и най-строго наказан. Недопустимо е България да излъчва подобен цинизъм пред Меркел, пред фон дер Лайън, пред Кристин Лагард и другите дами от европейската политика, от които пряко зависи националната ни амбиция за пълноценна европейска интеграция. Ако ние бавим експертизата на записа, то чуждите служби ще я направят за нуждите на своите правителства", обяви Румен Радев днес.

Според държавния глава от полза на страната е българските служби да направят експертиза и да се действа спрямо закона, ако записът е фалшив, както и ако не е.

"Самопризнанията на г-н Божков за съвместни корупционни крупни схеми с властта изключват моя подкрепа, но не аз, други трябва да се оправдават за г-н Божков - нито съм го виждал, нито съм пушил пури с него, нито му знам телефона", каза още президентът Румен Радев в отговор на въпрос дали още позициите на обвиняемия бизнесмен му звучат по-убедително.

Източник: dnevnik.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (5)

  • 1
    Ци
    цирк Булгаристан
    17 -4
    13:06, 16 юни 2020
    Тъпата кърджалийска пу.ка се скри в дън земя, крадливият и' вожд я направи на половин стотинка.
  • 2
    Бр
    брат Пит
    7 -8
    17:37, 16 юни 2020
    Президента е женкар и същевременно женчо! Муха без глава, където съветниците му дърпат юздите и го впрягат да лае и грухти от време на време пред медиите!
  • 3
    Ас
    АСЕН ИЛИЕВ
    5 -6
    18:22, 16 юни 2020
    Що не кажеш на овцете, защо плащат на бан и пимпирев 30г. А ги занимаваш с глупости?!
    Може и за жан виденов да им кажеш, защо другарите му спретнаха "виденова" зима :)
    ...ако ми се правиш на "проверяващ", току виж съм ти избил зъбите!
  • 4
    Да
    Дамян
    5 -5
    21:30, 16 юни 2020
    Направо не мога да повярвам,че от нашите данъци се плащат 12 хиляди на човек, чиято единствена задача стана да разделя нацията , защото му се струва,че са му малки правомощията. А , и от време на време да гледа как НСО си правят тренировки.Че това и аз го мога, пък как мога да се заяждам с Борисов, ще му скрия топката. Само че кой ще ми брои за това една торба пари?
Последни новини