"Няма лоша реклама" - Борисов няма да иска разследване на изтеклия запис

Премиерът Бойко Борисов заяви, че не възнамерява да иска разследване кой е публикувал записа, в който глас, приличащ на неговия, си служи с нецензурни обиди по адрес на европейски лидери и председателя на Народното събрание Цвета Караянчева.

Записът изтече в платформата за споделяне на видеосъдържание YouTube и в тази за аудиосъдържание SoundCloud в петък (12 юни). В него се чува глас, който говори по телефона и който прилича на този на Борисов. От изреченото се разбира за натиск чрез държавен регулатор над частна компания, за атака срещу кандидат за евродепутат от опозицията в разгара на скандала около къщите за гости миналата година и че има предварителна информация кога предстои да бъде обвинен зам.-министър.

Борисов, който в събота беше коментирал, че става дума за "ментета", днес беше питан от журналисти дали ще поиска да се разследва кой е изготвил и пуснал записа в общественото пространство. "Не ме интересува , ако се вкарам само да мисля за това, значим да му обръщам внимание. Няма лоша реклама", отговори той.

"На Давоския форум ни демонстрираха как, например, на кмета (бел. ред. - до Борисов стои кметът на Велико Търново Данаил Панов) взимат интервюта и с неговия глас, с неговите думи... И на Обама, и на Путин му бяха направили...Но това само ме прави по силен. Колкото пъти ми го направят, толкова пъти ги бием", добави премиерът и лидер на ГЕРБ.

Борисов си послужи и с думата "хунта", употребявана по адрес на сегашните управляващи от укриващия се в Дубай бизнесмен с интереси в хазарта Васил Божков, обвинен в 18 престъпления. "Един вика "хунта". Вие видели ли сте тиранин да му правят такива работи?!" попита риторично той. По повод заявката на Божков да започне политически проект, Борисов каза: "Колкото искат проекти да си направят, ние си правим нашия."

Премиерът коментира темата пред журналисти докато инспектираше днес строителството на скоростния път Ботевград - Мездра.

Източник: dnevnik.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (17)

  • 1
    Ху
    хунта
    20 -9
    12:47, 15 юни 2020
    Комунистическото говедо е цялото насрано, но нямало лоша реклама. Това бичме е психопат и половина.
    • Не
      Нено
      11 -3
      10:01, 16 юни 2020
      На зла круша – зъл прът!
      Докато не си плюем на ръцете и не ги обрулим, управляващите ни простаци ще си живеят горе безметежно и ще ни споменават с „благи“, подобни на тези за онази нещастница от Кърджали! Те няма да си отидат сами! Ще се държат за клона докато не ги смъкнем с камъни! Защото Простака е устойчив, няма нищо в *******, което да му отвори очите за истината – че е време да си вземе Каскета и каскетчетата от шайката и да се запилее нейде по света. Я в БарЦелона, я другаде, а той няма начин да не се е погрижил – Простака има чувство за самосъхранение! И пари, много пари, много, ненаситен е, ще се посере, но ще граби докрай!
  • 2
    От
    Отчаян
    22 -5
    12:51, 15 юни 2020
    Колко записа станаха вече бе майка му стара в каква държава живеем !
  • 3
    Ди
    Димитров
    24 -8
    13:22, 15 юни 2020
    Нагъл, нагъл до няма и къде. Това човекоподобно същество управлява България! Как ще коментира и иска разследване като е той на записа! Простак и циник, това е Борисов.
    Срам ме е, че този психопат управлява България.
    • Му
      Муна
      8 -3
      10:04, 16 юни 2020
      Както е казал бай Оскар Уайлд -„Мошениците полагат толкова усилия да изглеждат почтенни, че честните хора почнаха да се правят на мошеници за да се различават“
  • 4
    Об
    обективен
    15 -3
    13:43, 15 юни 2020
    "На крива дупка - крива чивия" казва народната мъдрост. Какъвто ЕЛЕКТОРАТЪТ такъв му и премиера. на 90% дебили само това заслужават, даже ви е малко. Давай бате, давай Бойко, бой по "*******". Вие сте проЗти и аз съм проЗд и затова ша ва управлявавам докът ми омръзнете.
  • 5
    :)
    : )
    14 -4
    14:18, 15 юни 2020
    Как ли добичето нарича харманлийската ветеринарка ?
  • 6
    АН
    А не
    6 -14
    14:20, 15 юни 2020
    Може да не е той .има много който имитират гласът... Виж коментара
    • АД
      А да
      7 -3
      19:28, 15 юни 2020
      Защо тогава приматът отказва разследване ?
  • 7
    Ба
    Барба Ганьос
    11 -4
    14:50, 15 юни 2020
    Някой ми ср@ в гащите ,ама не съм аз.
  • 8
    Як
    яко
    16 -4
    15:37, 15 юни 2020
    Важното е, че Караянчева вече знае с какъв статут се ползва пред вожда си, когато той е в неформална среда. Даже не като патица.
    • Ба
      Барба Ганьос
      16 -5
      15:52, 15 юни 2020
      Тя отдавна знае и всички други го знаят, но търпят защото има много кинти,а и морала им е колкото на проститутка с 20 годишен стаж. Този запис е новина само за някой слепец.Всички други сме предполагали и почти сигурни, че изказът МУ е точно такъв,защото е давал много пъти индикации,че възпитанието му
    • Ба
      Барба Ганьос
      5 -5
      16:01, 15 юни 2020
      ......до колкото го има е на мутра от 90-те. "Извинявам се за "накъсания" пост.
  • 9
    Ки
    Киро
    8 -4
    15:46, 15 юни 2020
    Чудя се защо в нашата мила родина има толкова много мутанти с душа на говедо/крава и тяло на човек?!
    Но още повече се чудя защо българския народ търпи такива мутанти да му налагат простотията си и да определят ценностите му и бъдещето му…
    И знаете ли, тези говеда и крави с човешки тела са плъзнали навсякъде из държавата ни и са във всички възрастови групи и чистенето/клането трябва да е брутално…?!
    Господи, слез и прибери вересиите си…, а ние не трябва да се предаваме и поддаваме на изкушенията на говедата/кравите. Не им искам нито млякото, нито бозките, а чеповете им пък съвсем.
  • 10
    Ма
    Мариана
    6 -4
    15:55, 15 юни 2020
    Мания за величие, още мегаломания (от гръцки μεγαλο – много голям или преувеличен и μανία – душевно разстройство) е патологично състояние, тип самосъзнание и поведение на личността, изразяващо се в крайна степен на преоценка на своята важност, известност, популярност, богатство, власт, гениалност и политическо влияние, водещо до всемогъщество.
    В психиатрията не се счита за отделно разстройство на психиката, а по-скоро се разглежда като симптом на психическо разстройство — най-често на комплекса за параноята.
    Човек, страдащ от мания за величие, може в действителност да бъде важна фигура в обществения живот.
  • 11
    Zo
    zoro
    7 -3
    18:11, 15 юни 2020
    Вече е много уплашен Борисов, един последен натиск и е долу
  • 12
    Ад
    Адвокат
    12 -3
    09:58, 16 юни 2020
    Шефа на Еврохолд да заведе дело за физическа заплаха от премиера на Република България (а тоя да му размажа физиономията) в Страсбург !!! съда в страсбург да изисква записа и да направи проверка в Белгия или Германия и да обяви официално дали това е гласа на Българския премиер Бойко Борисов !!! резултатите да бъдат обявени официално по радио свободна европа !!!
Последни новини