7 начина да накарате стария си телефон да работи по-бързо

Старият ви Android телефон не работи както преди? Това може да се дължи на различни причини, но от pcworld знаят как да го накарате да работи по-бързо. По-долу ще откриете 7 начина по които може да подобрите работата на вашето старо устройство.

1. Рестартирайте редовно телефона си

Не трябва да рестартирате телефона си само при актуализации, а колкото по-често го правите толкова по-добре. По този начин се изчиства паметта на устройството, спират се фоновите приложения и процеси. Ако имате само 2 GB или 3 GB памет, седмичното рестартиране ще направи чудеса в работата на вашия телефон и живота на батерията му.

2. Проверете за актуализация на Android

Повечето телефони не се актуализират автоматично. В зависимост от вашите настройки може дори да не получите известие, което да ви предупреждава, че е налице актуализация. Така че уверете се дали телефонът ви работи с най-новата версия на платформата, налична за вашето устройство.

3. Изтрийте неизползваните приложения от телефона си

Ако телефонът ви има 128 GB място за съхранение, броят на инсталираните приложения няма да е от такова значение, но ако устройството ви има 32 GB или по-малко памет, задължително трябва да разгледате всичко, което сте инсталирали и да прецените дали ви трябват всички тези приложения.  

4. Преместете големите файлове на SD карта или Google Drive

Може да нямате много инсталирани приложения на телефона си, но големите файлове също заемат ценно място и забавят нещата - работата на телефона, това може да са музикални файлове, видеоклипове и снимки. Ако не искате да ги изтриете, можете спокойно да ги съхранявате извън телефона си в Google Drive или на микро SD карта, ако телефонът ви има слот.

5. Настройте дисплея на телефона си

С няколко бързи  настройки на дисплея може да удължите живота на батерията на телефона си и да ускорите производителността му, а очите ви никога няма да разберат разликата:

- Включете тъмен режим: Ако телефонът ви има OLED екран, използването на тъмен режим всъщност ще удължи живота на батерията, защото използва по-малко енергия за осветяване на дисплея. За разлика от LCD екраните, OLED дисплеите изключват пикселите, за да постигнат чернота.

- Намалете разделителната способност на екрана: Подобно на компютърните монитори, много телефони предлагат опцията за по-ниска разделителна способност в настройките на дисплея, което ще окаже незабавно влияние върху живота на батерията. Тъй като екранът е малък, най-вероятно няма да можете да разберете разликата.

- Изключете постоянно включения дисплей: Хубаво е да можем да гледаме телефоните си, за да виждаме входящите известия и времето, но винаги включеният дисплей се отразява зле на батерията.

6. Включете Lite режима на Chrome

Ако телефонът ви отваря много бавно уеб страниците, причината може да е в това че се затруднява да обработва данните. За щастие Chrome има решение. Преминете към Settings вътре в приложението и превъртете, докато не видите режим Lite. Включете го и страниците ще се зареждат по-бързо с до 60 процента по-малко използване на данни.

7. Извършете фабрично нулиране

Ако все още мислите, че не сте постигнали желания успех със стария си телефон, върнете фабричните му настройки. Преди това обаче се уверете, че сте направили резервно копие на данните си. След това намерете опцията за нулиране, докоснете я, потвърдете и телефонът ви ще се рестартира. 

Източник: digital.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини