33 °C

7 начина да накарате стария си телефон да работи по-бързо

Старият ви Android телефон не работи както преди? Това може да се дължи на различни причини, но от pcworld знаят как да го накарате да работи по-бързо. По-долу ще откриете 7 начина по които може да подобрите работата на вашето старо устройство.

1. Рестартирайте редовно телефона си

Не трябва да рестартирате телефона си само при актуализации, а колкото по-често го правите толкова по-добре. По този начин се изчиства паметта на устройството, спират се фоновите приложения и процеси. Ако имате само 2 GB или 3 GB памет, седмичното рестартиране ще направи чудеса в работата на вашия телефон и живота на батерията му.

2. Проверете за актуализация на Android

Повечето телефони не се актуализират автоматично. В зависимост от вашите настройки може дори да не получите известие, което да ви предупреждава, че е налице актуализация. Така че уверете се дали телефонът ви работи с най-новата версия на платформата, налична за вашето устройство.

3. Изтрийте неизползваните приложения от телефона си

Ако телефонът ви има 128 GB място за съхранение, броят на инсталираните приложения няма да е от такова значение, но ако устройството ви има 32 GB или по-малко памет, задължително трябва да разгледате всичко, което сте инсталирали и да прецените дали ви трябват всички тези приложения.  

4. Преместете големите файлове на SD карта или Google Drive

Може да нямате много инсталирани приложения на телефона си, но големите файлове също заемат ценно място и забавят нещата - работата на телефона, това може да са музикални файлове, видеоклипове и снимки. Ако не искате да ги изтриете, можете спокойно да ги съхранявате извън телефона си в Google Drive или на микро SD карта, ако телефонът ви има слот.

5. Настройте дисплея на телефона си

С няколко бързи  настройки на дисплея може да удължите живота на батерията на телефона си и да ускорите производителността му, а очите ви никога няма да разберат разликата:

- Включете тъмен режим: Ако телефонът ви има OLED екран, използването на тъмен режим всъщност ще удължи живота на батерията, защото използва по-малко енергия за осветяване на дисплея. За разлика от LCD екраните, OLED дисплеите изключват пикселите, за да постигнат чернота.

- Намалете разделителната способност на екрана: Подобно на компютърните монитори, много телефони предлагат опцията за по-ниска разделителна способност в настройките на дисплея, което ще окаже незабавно влияние върху живота на батерията. Тъй като екранът е малък, най-вероятно няма да можете да разберете разликата.

- Изключете постоянно включения дисплей: Хубаво е да можем да гледаме телефоните си, за да виждаме входящите известия и времето, но винаги включеният дисплей се отразява зле на батерията.

6. Включете Lite режима на Chrome

Ако телефонът ви отваря много бавно уеб страниците, причината може да е в това че се затруднява да обработва данните. За щастие Chrome има решение. Преминете към Settings вътре в приложението и превъртете, докато не видите режим Lite. Включете го и страниците ще се зареждат по-бързо с до 60 процента по-малко използване на данни.

7. Извършете фабрично нулиране

Ако все още мислите, че не сте постигнали желания успех със стария си телефон, върнете фабричните му настройки. Преди това обаче се уверете, че сте направили резервно копие на данните си. След това намерете опцията за нулиране, докоснете я, потвърдете и телефонът ви ще се рестартира. 

Източник: digital.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 10.07.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Пестете енергията си и не се захващайте с нови дела. Ще овладеете конфликт на работното място, породен от недоразумение или нечие желание за показност. Пазете силите си за моментите, в които е нужно да сте борбени и самокритични едновременно. Предстоят ви важни срещи, от представянето ви ще зависят следващите ви проекти.
10 юли 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Професионалните ви позициите позволяват да наложите вижданията си по определени въпроси, различни от общоприетите. Нечие не възприемчиво отношение няма да ви смути, защото сте убедени в правотата си. Можете да сдържате емоциите си и да бъдете последователни в действията си.
10 юли 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Ще се вълнувате повече от присъствието на човек, който не крие чувствата си към вас. Може би това означава нова любов или дълготрайно приятелство. Във всички случаи ще се насладите на близостта си. Доволство от постигнатото ще споходи и деловите представители на знака, предстоят им бързи реализации.
10 юли 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Жаждата ви за пътешествия ще ви постави в условия да избирате между две възможности. Затрудненията ви ще се от любознателен характер, по отношение на финансите си не се притеснявайте. Професионалните ви проекти и намерения ще ви срещнат с подходящите хора, с които да ги осъществите.
10 юли 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Предстоят ви задължения, които едва ли ще са ви по сърце. Приемете го като предизвикателство и мислете за това какво бихте правили в свободното си време. Среща със стар, но добър приятел ще разнообрази деня ви и ще ви накара да се почувствате много по-добре. Не бъдете прекалено мнителни към близките си.
10 юли 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Дори да са възможни несполучливи професионални контакти днес, не се отказвайте. Това само ще ви покаже, силата ви е в самостоятелните изяви. В интимните си отношения с партньора се доверете на взаимността и зачитане на другия. Днес това ще е особено наложително. Здравето ви изисква повече внимание, като не пренебрегвате съветите на специалистите.
10 юли 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Гъвкавия ви подход ви дава сериозно предимство. Ще се чувствате тонизирани и весели и с доброто си настроение ще радвате околните. Много вероятно е да се натъкнете и на недоброжелатели, но негативното им влияние може да бъде неутрализирано от увереността ви. Здравословни проблеми отшумяват.
10 юли 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Изяснете си деловите или технологични детайли, които могат да ви противопоставят на някого, за да си спестите излишни главоболия. Заложете на открития диалог и се вслушайте в мнението на опонентите си. Това е във възможностите ви, както и други полезни неща, които очакват вниманието ви днес.
10 юли 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
За да се избавите от неудовлетворението, което изпитвате напоследък, се захванете сериозно с работата си. Периодът е подходящ за сключване на сделки със значителни материални придобивки за вас. Бъдете по-смели, отстоявайте интересите си и ще се справите. Ставащото е знак за идващи успехи и завоевания на нови позиции.
10 юли 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Израстването в кариерата и бизнеса изискват да сте поне на нивото на конкуренцията. В тази връзка днес ще заложите на обучението и повишаване на квалификацията си, и бъдете сигурни, че времето ви няма да е загубено. Предпазвайки се от изкушения, ще вървите напред. Приятелска среща.
10 юли 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Променете отношението си към случващото се и живейте с положителна нагласа, за да получите удовлетворение от работата си. Поставяйте си непосредствени задачи и проявете постоянство в преследването на дългосрочните си планове. Резултати от интервю за работа ще ви направят фаворити, бъдете готови.
10 юли 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Днес много зависи от способността ви да се приспособявате. Не прекалявайте с ласкателствата и бъдете по-сдържани в отношенията си с непознати. Прекомерната ви чувствителност може да ви изиграе лоша шега. Не взимайте на сериозно всяка хрумнала ви мрачна мисъл.
10 юли 2020
Последни новини