27 °C

7 начина да накарате стария си телефон да работи по-бързо

Старият ви Android телефон не работи както преди? Това може да се дължи на различни причини, но от pcworld знаят как да го накарате да работи по-бързо. По-долу ще откриете 7 начина по които може да подобрите работата на вашето старо устройство.

1. Рестартирайте редовно телефона си

Не трябва да рестартирате телефона си само при актуализации, а колкото по-често го правите толкова по-добре. По този начин се изчиства паметта на устройството, спират се фоновите приложения и процеси. Ако имате само 2 GB или 3 GB памет, седмичното рестартиране ще направи чудеса в работата на вашия телефон и живота на батерията му.

2. Проверете за актуализация на Android

Повечето телефони не се актуализират автоматично. В зависимост от вашите настройки може дори да не получите известие, което да ви предупреждава, че е налице актуализация. Така че уверете се дали телефонът ви работи с най-новата версия на платформата, налична за вашето устройство.

3. Изтрийте неизползваните приложения от телефона си

Ако телефонът ви има 128 GB място за съхранение, броят на инсталираните приложения няма да е от такова значение, но ако устройството ви има 32 GB или по-малко памет, задължително трябва да разгледате всичко, което сте инсталирали и да прецените дали ви трябват всички тези приложения.  

4. Преместете големите файлове на SD карта или Google Drive

Може да нямате много инсталирани приложения на телефона си, но големите файлове също заемат ценно място и забавят нещата - работата на телефона, това може да са музикални файлове, видеоклипове и снимки. Ако не искате да ги изтриете, можете спокойно да ги съхранявате извън телефона си в Google Drive или на микро SD карта, ако телефонът ви има слот.

5. Настройте дисплея на телефона си

С няколко бързи  настройки на дисплея може да удължите живота на батерията на телефона си и да ускорите производителността му, а очите ви никога няма да разберат разликата:

- Включете тъмен режим: Ако телефонът ви има OLED екран, използването на тъмен режим всъщност ще удължи живота на батерията, защото използва по-малко енергия за осветяване на дисплея. За разлика от LCD екраните, OLED дисплеите изключват пикселите, за да постигнат чернота.

- Намалете разделителната способност на екрана: Подобно на компютърните монитори, много телефони предлагат опцията за по-ниска разделителна способност в настройките на дисплея, което ще окаже незабавно влияние върху живота на батерията. Тъй като екранът е малък, най-вероятно няма да можете да разберете разликата.

- Изключете постоянно включения дисплей: Хубаво е да можем да гледаме телефоните си, за да виждаме входящите известия и времето, но винаги включеният дисплей се отразява зле на батерията.

6. Включете Lite режима на Chrome

Ако телефонът ви отваря много бавно уеб страниците, причината може да е в това че се затруднява да обработва данните. За щастие Chrome има решение. Преминете към Settings вътре в приложението и превъртете, докато не видите режим Lite. Включете го и страниците ще се зареждат по-бързо с до 60 процента по-малко използване на данни.

7. Извършете фабрично нулиране

Ако все още мислите, че не сте постигнали желания успех със стария си телефон, върнете фабричните му настройки. Преди това обаче се уверете, че сте направили резервно копие на данните си. След това намерете опцията за нулиране, докоснете я, потвърдете и телефонът ви ще се рестартира. 

Източник: digital.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 19.09.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Споделете опита си с човека, който търси подкрепата ви. Можете да го насочите към него, използвайки дарбите и желанието му да се развива. Право на личен избор и свободна воля има всеки, но и очевидните неща са факт. Романтично увлечение ще ви направи особено чувствителни към всичко, свързано с новата ви любов.
19 сеп 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Успешно и за сетен път ще докажете и на себе си и на околните, че умеете да печелите битки, стига да сте достатъчно мотивирани. Звездите ви предупреждават, ако ще пътувате да бъдете изключително внимателни при шофиране. Възприемчивостта ви е засилена, за това смело може да се впуснете в дебрите на науката.
19 сеп 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Може би мнозина от вас имат да довършват доста задачи от седмицата, но денят не е много подходящ за целта. Просто колкото и да се стараете едва ли ще се получи нещо толкова добро, че да ви удволетвори. Не хабете време и нерви в напразно упорстване, а се заемете с нещо което наистина ви се отдава днес. Почивайте си на воля, всичко може да почака.
19 сеп 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Прекарайте деня в къщи. Вземете мерки за здравето си. За да си починете от напрежението може да се занимавате с духовни практики. Бъдете внимателни в отношенията с близките.
19 сеп 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Днешният ден е сравнително успешен за вас. От вас зависи дали ще съумеете да използвате възможностите, които се откриват пред вас. Въздържайте се от необмислени ходове и не се доверявайте на непроверена информация.
19 сеп 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Чувствате прекалено много препятствия за изпълнението на плановете ви, но тревогите ви са неоснователни. Нещата постепенно ще се наредят, стига да не прибързвате. И вместо да страдате по-добре е да се замислите къде имате пропуски, и да работите върху тях. Свежите идеи, от които се нуждаете ще почерпите от емоционалната си връзка.
19 сеп 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Дайте предпочитания на по-приятни занимания и ще успеете да се освободите от натоварващи мисли. Ще възобновите силите си, грижейки се за здравето и духовната си пробуда. Спортът или физическата работа ще възвърнат добрата ви форма и ще повишат тонуса ви. Вълнуваща среща с човек от миналото.
19 сеп 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Денят е подходящ за работи, имащи отношение към огъня и желязото, за работа със земята. Не е време днес да пътувате и ако може го отложете.Не правете огромни жертви, само и само да постигнете целта си. Скоро ще разберете, че е било безсмислено. За хората на науката денят носи много потенциални възможности за открития. Обърнете внимание на здравето си и по специално на сърцето и крайниците. Използвайте възстановителни масажи.
19 сеп 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Не харчете излишно, скоро може да имате нужда от повече пари. Настроението ви е добро и с каквото и да се захванете ще го свършите. Единствено проблеми със здравето могат да създадат притеснения на някои от вас. Не правете нищо на инат, станете по-добронамерени в отношенията си и ще почувствате облекчение.
19 сеп 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Поспрете забързаният си ход днес и си починете добре. Никакви спешни ангажименти няма да изникнат, нито ще се налага да спорите с близките си. Просто условията за отдих са идеални, а как ще ги оползотворите е нещо, което сами ще решите. Близък човек има нужда от съвета ви. Не натрапвайте мнението си обаче.
19 сеп 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Посветете се на личните си занимания и се изключете от външния свят. Но, освен това желаете да вземете и максималното от всичко друго. Сега може, и дано то ви направи щастливи. Пазете се от недоброжелатели, които искат да ви оплетат в интригите си. Здравословните проблеми ще се задълбочават.
19 сеп 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Ваши близки ще предизвикат значителна промяна в живота ви. Това ще ви помогне да преодолеете лично пристрастие или стара позиция. Бъдете по-гъвкави и по отстъпчиви в отстояване на мнения и позиции. Това ще ви направи по-общителни и ще ви помогне да заживеете в мир с другите и дори със себе си. Една съдбовна среща, защо не и с чуждестранни претенденти за сърцето ви. Романът ще е необичаен но непременно зареден със страст.
19 сеп 2020
Последни новини