Принц Чарлз след коронавируса: Трябва да поставим природата в центъра на всичко

Оценявайки, че е имал "шанса" да прекара леко заразата с новия коронавирус, британският престолонаследник принц Чарлз сподели, че преживяваното го е накарало с още по-голяма решителност да работи, за да постави природата в "центъра на всичко", предаде Франс прес.

"В моя случай извадих късмет и изкарах лека форма на болестта. Това, че се разболях, обаче ми даде възможност да разбера какво понасят другите", сподели принц Чарлз в интервю чрез видеовръзка за британската телевизия Скай Нюз.

"Изпитвам голямо състрадание към хората, които загубиха близки и не успяха да бъдат до тях в този момент. Според мен това е най-ужасното нещо", допълва 71-годишният британски престолонаследник.

Принц Чарлз даде положителен резултат за коронавируса през март, но прояви само леки симптоми на заболяването, без да му се налага да постъпва в болница. Престолонаследникът прекара в самоизолация седем дни, припомня агенцията.

"За да сигурен, че това няма да се случва на още повече хора, съм готов да намеря решение", казва принц Чарлз.

Според него хората започват да си дават сметка, че трябва да поставят природата в "центъра на всичко", дори на икономиката.

"Колкото повече отслабваме природата, колкото повече унищожаваме биоразнообразието, толкова повече се излагаме на подобен род опасности. Сблъскахме се и с други бедствия, например ТОРС, Ебола и Бог знае още какво. Всички тези неща са свързани със загубата на биоразнообразие. Този път трябва да намерим начин да поставим отново природата в центъра на всичко", казва принц Чарлз.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    То
    Тоя дебил гейски
    0 0
    07:50, 5 юни 2020
    Така и не разбра че в центъра на всичко е създателя а не творението.
Последни новини