19 °C

Професионалнтата гимназия по икономика в Смолян- наесен с "нова сграда" и нова система за практическо обучение

Изображение 1 от 2

  Проектът стартира през юни 2017 и ще завърши през септември 2020г, като придобивка ще бъде и новата  Учебно-тренировъчна фирма, за която са отпуснати малко над 12 хил.лв. с които ще се оборудва моделът образователната система, която представлява учебен модел на реална фирма.

  Със символична първа копка, днес, стартира мащабен инфраструктурен проект в Професионалната гимназия по икономика „Карл Маркс“ в Смолян. От 40 години в училището не са извършвани подобни мащабни строителни дейности, а с финансиране от 1.171 млн.лв. ще се извършат множество дейности по облагородяване на околната среда, повишаване функционалността на сградата.

  В хода на строителните дейности по проекта ще бъде извършено цялостно саниране на сградата на професионалната гимназия, която през 2020 г. отбелязва 60 години от основаването си. Ще се направи топлоизолация и основен ремонт на покрива, ще се реализира изграждане на мълниезащитна система.
  Част от дейностите включват и частична подмяна на ВИК инсталация, цялостен ремонт на санитарните възли. Частичен ремонт ще бъде извършен на електрическата инсталация и подмяна на осветителните тела. По отношение на вертикалната планировка и създаване на достъпна вътрешна, и външна архитектурна среда. Ще се осъществи подобряване на прилежащото дворно пространство, ремонт на външните спортни площадки. Ще се направи и подмяна на дограмата във физкултурния салон и ремонт на вътрешните стени и таван.

  Изпълнител на проектните дейности, след спечелена обществена поръчка, е фирма „Дюлгер“.
  Директорът на ПГИ Мария Мечкарска, каза в словото си, че учебното заведение е с традиции, дало образование и е отворила пътя към успеха на много млади хора от региона.

  „Това е първият мащабен проект, в който имахме възможност да се включим. Мащабен, защото площта, която ще се работи е 11 000 кв м цялостен имот, от които 2751 кв м застроена площ-състояща се от 5 корпуса, свързани с топли връзки, обширен двор с две големи спортни площадки. Реализацията на този проект за нашето училище означава две неща –приоритетност на образованието, с изключителен акцент върху професионалното образование и реализация на възпитаниците. Училището е общност, която свързва ученици, учители, родители, местна власт и държава. Затова искам да благодаря на МОН, че успя да запази финансирането на проекта въпреки трудната ситуация с пандемията, и лично на госпожа Семерджиева за съвместната ползотворна работа за реализацията на проекта.
  Управителят на фирма „Дюлгер“ Спиро Чавдаров посочи, че ще изградят в срок един добър строителен обект. Той благодари на Правителството, че полага усилия за ремонта и обновяването на спортните обекти и учебните заведения в Смолянска община и даде пример с ППМГ „Васил Левски“.
  На събитието присъстваха зам.-областният управител Адриян Петров, началникът на РУО-Смолян Мария Семерджиева, преподаватели и граждани.

  СмолянБГвести

  Facebook коментари

  Коментари в сайта

  Хороскоп за 08.07.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Ще се занимавате с подготовката на мероприятие от служебен, семеен или обществен характер. На работното място направете всичко, за да предотвратите назряващ конфликт. Успехите ви ще са налице, но няма да задоволят и ще продължите да преследвате целите си. Любовта ви даде сили, не я загърбвайте.
  08 юли 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Възможно е да се получи застой в работните ви планове. Това е по причини, не зависещи от вас лично. Изчакването на по-благоприятен момент за действие само ще увеличи шансовете ви. Няма да ви липсва добро настроение. Заслугата за една придобивка ще бъде на човек, с чиято помощ ще я осъществите.
  08 юли 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  С каквото и да се захванете днес бъдете сигурни, че ще се справите успешно. От лъха увереност и ентусиазъм за всяко нещо, с което се захващате. Ще ви се наложи да обясните бъдещите си намерения на ваш познат, който ви е разбрал погрешно. Бъдете спокойни, че нищо няма да попречи на конкретно ваше намерение днес, свързано с любимия човек. поощрение
  08 юли 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Задълбоченото ви отношение към детайлите в работата ще подобри печалбите, но не при всички ще са високи. Поне е сигурно, че ще елиминирате възможността да сгрешите и ще се доближите до желаните резултати. Успешно ще се противопоставите на стреса с музика, спорт или друго, което душата ви иска.
  08 юли 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Добрата атмосфера на работното място и в семейството ще направи денят ви успешен. С творчески подход ще подобрите работните си проекти, намирайки по-доброто решение за всеки от тях. Естествено, има още какво да научите и тази перспектива ви кара да не спирате в развитието си.
  08 юли 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  С правилните си решения ще успеете да подредите делата си по начина, който желаете и това ще внесе спокойствие в душата ви. Професионалната ви подготовка е факт, с който ще се съобразяват и който ще ви доближи до успеха. В тази връзка предстои да получите оферта, която ще ви привлече с перспективите си.
  08 юли 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Работата ви днес ще е много ползотворна. Настойчиви сте, когато искате да постигнете нещо и това ще се окаже определящо за резултатите, които постигате. Предстои ви период на утвърждаване на позициите, по време на който не трябва да пестите усилия, за да вършите както досега работата си. Очаква ви финансово стабилизиране.
  08 юли 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Не се оставяйте на течението. Вземете нещата в свои ръце и ще получите повече. Развитието на служебен въпрос ще ви направи по-нетърпеливи, но вие умеете да се въздържате. Рискът от загуби също е реален, мислете преди да подписвате важни документи. Добра развръзка на семейно събитие.
  08 юли 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Възможно е днес да ви се наложи да заемете страна от два възможни избора, а на вас да ви се иска да комбинирате повече варианти. С повече дипломатичност и убедителни доводи имате шанс за успех, но не бива да се предавате при първия малък неуспех. Изберете онова, което е най-добро да вас и работата ви, дори да ви се наложи да правите неща, които не са ви приятни.
  08 юли 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Не са изключени трудности днес да представителите на Козирог, но възможностите ви също не са за пренебрегване. Имате избора за решите как точно да постъпите в дадена ситуация и само можете са се радвате, че не сте поставени пред свършен факт. Заедно с близък човек ще успеете да намерите най-доброто решение на възникнал въпрос. Любимия човек очаква нещо от вас.
  08 юли 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Днес сте обсебени от сърдечни въпроси и не ви се мисли за работа. Имате добри шансове с представител на зодия Близнаци, но внимавайте с тяхната двойственост. Любовта ви изпълва с енергия и жизненост и нови творчески проекти.
  08 юли 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Погълнати сте от предстоящо начинание, в което ще участвате наравно с други. Обмислете условията и се обърнете към подходящите хора или институции. Ако решите да действате самостоятелно, рискувате да се изправите пред пречки, които са трудно преодолими за сам човек. Не се лишавайте от опита на колегите си.
  08 юли 2020
  Последни новини