Дискотеки и барове остават затворени до 14 юни (Заповед)

Със заповед на министърана здравеопазването Кирил Ананиев с днешна дата, се въвеждат следните временни противоепидемични мерки на територията на Република България, считано от 19 май до 14 юни:

Не се разрешават посещенията в увеселителни и игрални зали, дискотеки и барове, както и в закрити търговски площи на ресторанти, заведения за бързо обслужване, питейните заведения и кафе-сладкарници, развлекателни центрове, детски и спортни съоръжения на закрито, в т.ч и тези в търговски центрове тип МОЛ, с изключение на заведенията за хранене в тях с открита площ и самостоятелен вход.

Преустановяват се присъствените учебни занятия и всички извънкласни мероприятия (занимални, клубове, зелени училища, екскурзии и др.) в училища, университети и в други обучителни институции и организации. Институциите от системата на предучилищното и училищното образование организират обучение на ученици, оценяване и подкрепа за личностно развитие, а висшите училища организират обучение и оценяване на студенти и на докторанти доколкото и ако е възможно от разстояние в електронна среда чрез използване на средствата на информационните и комуникационните технологии.

Детските ясли и градини остават затворени до 21 май, включително.

Не сe разрешава провеждане на масови спортни мероприятия на открити и на закрити места (в спортни центрове, клубове и други). Изключение от забраната се допуска за колективно спортуване за аматьори с до 12 участника без състезателен характер, без публика и само на открити места и за фитнес центрове и зали, при заетост на местата не повече от 10 човека за груповите занимания и не повече от 1 човек на 4 кв.м площ.

Цялата заповед може да видите ТУК.

Източник: Asenovgrad.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини