3 °C

Учители и помощен персонал искат детските градини да останат затворени до 15 септември

Учители и помощен персонал в детски градини излязоха с остра онлайн петиция срещу предстоящото им отваряне, което по думите на премиера Бойко Борисов ще се случи до 24 май. В петицията, получила малко над 1000 подписа подкрепа към момента, се настоява градините да останат затворени до 15 септември.

Подкрепилите петицията определят като непочтено решението забавачките да бъдат отворени на база мнението на родителите, без да се взема предвид гледната точка на работещите в тези заведения.

„Всеки от нас има право да вземе решение за своето здраве, своя живот и своята готовност за работа, както и за  готовността да му бъде "бъркано в гърлото" редовно с недоказано коректните PCR- тестове.“, пише в петицията.

В нея се обръща внимание на това, че по-голямата част от работещите в детските градини са в рискова за Covid-19 група и че при поява само на един случай на заразен с коронавирус - дете или член на персонала - съответната детска градина ще трябва да бъде затворена незабавно.

Според автора на петицията Елеонора Петрова това е експеримент със здравето на персонала и децата и за пореде път се прави опит за извиване на ръцете под заплахата от неплатен отпуск, уволнение, глад.

В петицията се посочва още, че ако лекари, полицаи и Националния оперативен щаб са на първа линия в борбата с Covid-19, то работещите с деца са преди тях - на нулева.

"Всеки знае, че само след три дни в детските градини има голяма вероятност децата да започнат да разменят помежду си не просто коронавирус, а всякакви вируси, както се случва целогодишно в нашата работа. Готови ли сме при такава ситуация да бъдем набеждавани за виновни, както често се случва, или ще разчитаме на г-н Ананиев (който ясно показа, че не разбира нищо от работа с деца) да ни защити?!", завършва петицията.

Източник: offnews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (13)

 • 1
  ??
  ?????
  14 -7
  17:12, 18 май 2020
  Нека да останат затворени ,но да Не получават заплати.Родителите да стоят без работа и заплати в къщи а те ....................
  • 3,
   3,14
   7 -12
   17:26, 18 май 2020
   Здравето е по-важно от парите ,бе ПИТАНКО! 90% сте... Виж коментара
  • 19
   1952
   2 -3
   17:31, 18 май 2020
   Боко да не забравя,че учителският синдикат е единствен,който функционира,т.е. каквото каже Янка Такева,това ще стане!
  • До
   До 3,14
   2 -1
   12:10, 19 май 2020
   Не сме се превърнали в ,,Мутри жадни за пари"Просто искаме да работим и изхранваме децата си.Нека и те да постоят 3 месеца без заплата и ще ги видя тогава какви искания ще имат.
 • 2
  Пр
  предложение
  11 -8
  17:41, 18 май 2020
  Предлагам да затворим детските градини, не ни трябват от сега нататък.Ваксина скоро може да не се появи.И да се появи не се знае колко ще е сигурна.През месец септември най вероятно ще има втора вълна на заболеваемост.Сега сезонните работници заминават да берат плодове и зеленчуци и септември ще се върнат и пак ще сме затворени по същия начин и децата пак ще бъдат в къщи.Защо ни са детски градини.Уволнете ги всичките.
  • 3,
   3,14
   5 -5
   18:15, 18 май 2020
   И ти си от 90-те процента!!!Пълна мутра!
 • 3
  Ро
  Родител
  14 -8
  18:28, 18 май 2020
  Учителите преди няколко дни ревяха,че нямат отпуска и искаха служебна такава.Сега пък не искат да работят,а ако може и да получават пари.И били нулева линия в борбата с Covid19.Даже преди медицински персонал и полицаи.Срамота.Ами ,който не желае да работи при тези условия си пуска неплатена отпуска.Родителите вече няма накъде и платени, и неплатени ,а те по 60дни отпуски и още ,и още претенции ,защото са нулева линия.
 • 4
  Те
  Теди
  5 -5
  18:46, 18 май 2020
  Много злобни хора. Не Ви трябват детски градини! То какво ли Ви трябва? Ми закрийте всичко, и вашите работни места закрийте, дребнави душици! Засрамете се, всички сте тръгнали от прословутите детски градини....... Що си го изкарвате на хората, дето се грижат за децата ни.....
 • 5
  Ро
  Родител
  15 -4
  19:52, 18 май 2020
  Каквото и да си говорим, на учителите в детските градини им се услади да не работят, а да получават заплащане... Нали разбирате, че това няма как да трае вечно? За разлика от вас, ние родителите, искаме да работим, за да можем да изхранваме децата си! Има още толкова много професии, освен лекари и полицаи, които са на първа линия, но само защото нямат синдикати, гласът им не може да се чуе. Никой не ви заплашва с неплатена отпуска, уволнение и глад - това е реалността за десетки хиляди родители в последните месеци, които искат, а не могат да работят, тъй като са затворени детските заведения... Постойте и вие два месеца в неплатена, и после друга песен ще запеете...
 • 6
  Ро
  Родител 2
  6 -7
  21:14, 18 май 2020
  Искат и са прави. Училищата останаха затворени. Правителството не се събира , а заседава онлайн. Навсякъде се спазва дистанция. И някой в същото време иска да затвори на едно място стотина - двеста деца. Които след пет часа се разотиват из целия град.
  • Ро
   Родител
   8 -2
   21:16, 18 май 2020
   Ама МОЛ-овете и кръчмите работят... но приоритети, МОЛ-а ви се...
  • До
   До Родител 2
   3 0
   12:13, 19 май 2020
   Защо отвориха Моловете и кръчмите?Нима там хората спазват дистанция?Нима след това не се прибират в къщи из целия град?Нека си останат в къщи учителите без заплати като не искат да работят
 • 7
  Ди
  Димитрова
  0 0
  13:47, 21 май 2020
  И бонуси ще имат дори

Хороскоп за 30.11.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Съзнанието, че има какво да кажете и направите ще ви мотивира за действия, различни от планираните. Без притеснения ще настоявате да бъдете чути и да защитите тезата си. Сами ще намерите прекият път към човека, който ви вълнува, спечелвайки го с неподправено внимание и чар.
30 ное 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Горите от желание час по-скоро да видите резултатите от работата си. Очакванията ви са големи, но бъдете реалисти. Дайте преднина на уменията си, изпипвайте детайлите и нещата ще си дойдат на място. Много хора ще останат доволни от сътрудничеството си с вас, защото сте прями, коректни и точни.
30 ное 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
За голяма част от вас денят е свързан с неотложни задачи, свързани най-вече с професионалната ви заетост. Трудът ви ще е ползотворен и ще постигнете намеренията си. Следвайки новостите, ще повишите интереса си към нови хора и познанства. За много от вас денят ще е наситен с положителни емоции, за които няма да чакате друг да ви ги създава.
30 ное 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Завършвате нещо важно, върху което работите от доста време. Това ще ви донесе желаното удовлетворение, още повече че получавате чудесни отзиви за работата си. Следете внимателно информация, която касае работата ви и не действате преди да сте предварително добре информирани. Очаквайте новина, свързана с вашия сърдечен партньор.
30 ное 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Ще ви занимават мисли как по-добре да организирате работата си за да стане тя печеливша. Някой ще ви постави в ролята на арбитър. Сами изберете дали да вземете участие или да запазите неутралитет. Но ви е нужно спокойствие за да вземете най-доброто решение за себе си. Финансите ви ще се стабилизират.
30 ное 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Въпроси от професионален и личен характер ще решавате с прозорливост и делови подход. Постигнатото днес ще ви покаже посоката, която трябва да следвате, за да вървите ускорено напред. Финансовите затруднения няма да ви попречат на ентусиазма, още повече, че скоро ще ги преодолеете.
30 ное 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Гъвкавия ви подход ви дава сериозно предимство. Ще се чувствате тонизирани и весели и с доброто си настроение ще радвате околните. Много вероятно е да се натъкнете и на недоброжелатели, но негативното им влияние може да бъде неутрализирано от увереността ви. Здравословни проблеми отшумяват.
30 ное 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Проявете разбиране към човека до вас, чието поведение ви смущава. Не бързайте да го съдите, за да не навредите на себе си. Изяснете си причините за това и ще спечелите симпатиите му. Други от вас ще пътуват за среща с места и хора, които ги интересуват. Административните въпроси ще се решават с известни затруднения, но в крайна сметка ще се справите.
30 ное 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Финансовите ви претенции ще бъдат задоволени и ще имате възможност да приключите успешна сделка. Както се казва парите сами ще ви намират. За да сте честни пред себе си, трябва да признаете, че от голяма помощ ви е личност, която решително се е намесила в кариерата ви. Предстои поврат в личния ви живот. За несемейни, това означава една нова романтична връзка, която ще прерасне в нещо сериозно.
30 ное 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
С мнителното си отношение към околните сте в състояние да провалите добрите им намерения. Мислете позитивно и не пречете на онези, които следват логиката на целите си. Проявете разбиране и по финансов проблем, решаването му изисква време. Но не всичко днес е стрес, ще се радвате на добро развитие на делата си в професионален план.
30 ное 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
За да постигнете онова, което желаете трябва да подходите към задачите си грижливо и с нужната отговорност. На някои им предстоят изпитания, от които ще зависи професионалната им реализация. Не сте застрашени от фатални грешки. Любимите ви хора ще се погрижат вечерта ви да бъде приятна.
30 ное 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Съпътстващите проблеми ви причиняват тревога, въпреки, че са решими. Това се дължи на изострената ви чувствителност. Можете да се справите и с по-малък разход на енергия. Бъдете практични и направете компромис, щом трябва. Това го можете брилянтно. Парите ще ви застигнат в миг, който малко очаквате.
30 ное 2020
Последни новини