Христо Грудев: Бъдете търпеливи още за кратко, нека усилията ни не са били напразни

Кметът на Асеновград се обърна към жителите на общината по повод отпадането на извънредното положение в страната от днес. В обръщението си той апелира за повече отговорност и търпение, за да не се окажат безполезни в крайна сметка мерките до момента. Припомняме, че Асеновград е една от малкото общини в областта, където до момента няма регистриран случай на заразен с новия коронавирус COVID-19. Ето и цялото обръщение на д-р Грудев:

"Уважаеми съграждани,

В последните дни, с разхлабване на противоепидемичните мерки, от страна на държавната власт, в Асеновград се наблюдава пренебрегване на ситуацията с разпространението на новия коронавирус COVID-19 в България. Прави впечатление, че все повече хора не спазват социална дистанция и не ползват предпазни маски за лицето в затворени помещения, което е предпоставка за разрастване на случаите. Занижен е контролът, от страна на собствениците на търговски обекти, което може да доведе до ново сериозно разпространение на заразата.

Аз, като кмет на Асеновград, като гражданин и като председател на Общинския оперативен щаб, отправям призив към всички жители на общината да удържим ситуацията такава, каквато е в момента, още малко време. Днес отпада извънредното положение, но това съвсем не означава, че опасността от заразяване е отминала. Радостен съм, че към днешна дата на фона на статистиката от пловдивска област, нямаме регистриран случай нa COVID-19 в община Асеновград, което за мен е изключително приятна изненада. Малко вероятно е, но все пак се надявам наистина да успеем да станем една от малкото общини с подобен мащаб по територия и население, в които няма да има заразени.

Накрая искам да отправя апел да бъдем отговорни към себе си и близките си. Издържахме цели два месеца в условията на извънредно положение, нека не се предаваме сега. Нека усилията, лишенията ни и цялата колективна организация, която създадохме заедно, не са били напразни! Бъдете търпеливи още за кратко, за да се радваме после дълго - да пътуваме и да следваме мечтите си!"

Източник: Asenovgrad.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини