10 °C

Започна раздаването на плод и млечен продукт за учениците в общината

Започна раздаването на продуктите по схемите „Училищен плод“ и „Училищно мляко“ в община Първомай. По график първо на училищата от малките населени места, а след това и на тези в града ще бъдат доставени кашкавал и краставици. Всеки пакет съдържа 460 грама кашкавал и 2,600 кг краставици – количеството, което се полага на всеки ученик от 13 март до 13 май. Схемите "Училищен плод" и "Училищно мляко" се финансират с подпомагане по линия на Общата селскостопанска политика на ЕС и целят да предоставят здравословна храна на децата по време на учебния процес

Създадена е организация за безопасно раздаване на продуктите

Едни от първите, получили полагащото им се бяха децата и родителите им от село Караджалово, където медицинската сестра Сашка Камова и медиаторът Блага Барова вече раздават пакетите. Голяма част от децата в училището са от социално слаби или от семейства с ограничени възможности и затова 100% от родителите са потвърдили, че ще вземат полагащите им се млечен продукт и плод.

В най-голямото училище – СУ „Златаров“ в Първомай някои от децата са се отказали  от продуктите в полза на свои съученици.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Последни новини