Във Франция е имало COVID-19 още през декември

Френска болница извърши повторен анализ на проби от пациенти с пневмония и откри, че е лекувала пациент с Ковид-19 още на 27 декември, близо месец преди френското правителство да съобщи за първите случаи.

Ив Коен, началник на отделението по реанимация в две парижки болници, заяви пред телевизия Бе Еф Ем, че учените са извършили повторен анализ на пробите от 24 пациенти, лекувани в периода декември 2019 - януари 2020 г. Пробата на един от тях, взета на 27 декември, е била положителна, съобщи той вчера.

Децата на пациента също са преминали през болестта, но не и съпругата му.

Става дума за 42-годишен пациент, се съобщава в изследването, публикувано в международното научно списание. Това доказва, че Ковид-19 се е разпространявал във Франция в края на декември 2019 г., месец преди първите официално потвърдени случаи, отбелязват авторите.

Броят на жертвите на Ковид-19 във Франция достигна 25 201, като за последните 24 часа са регистрирани 24 жертви, съобщи днес френската здравна служба. Натоварването на реанимациите продължава да намалява, като броят на приетите в болница пациенти с Ковид-19 е намалял със 123. Броят на тежките случаи обаче остава висок, като достига 3696, се отбелязва в съобщението.

Източник: offnews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини