11 °C

Почти от половината от безработните са над 50 години

743 за били регистрираните безработни през месец март в Бюрото по труда в Първомай. От тях 121 са новорегистрираните. Това са хората, останали без работа през първите 2 седмици от началото на кризисното положение заради covid-19.

В същото време с посредничеството на Дирекция „Бюро по труда“ работа са започнали 90 лица.

Така безработицата в края на първото тримесечие е достигнала до 8,45%, което е незначително повишение спрямо февруари, когато безработицата е била 8,31%.

Почти половината от безработните – 354 са на възраст над 50 години. 423 са жените. Най-много са безработните със средно образование - 301, следвани от тези, които са с начално или по-ниско образование – 263.

Очакват се по-високи стойности на безработицата за месец април, когато много от фирмите освободиха свои служители и работници.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (20)

 • 1
  Ка
  Капиталис.
  17 -1
  10:20, 21 апр 2020
  За ресторантчета кафета съм съгласен не могат ги държат хората си и да ги хранят но фирми които са печеливши и оборотни това е смях да не могат 30дни да си хранят хората който хранят тях години до оня ден въртяха пачки милиони ся за месец два ще фалирали глупости на търкалета ти ко нямаш за 2 месеца затваряй по добре със то ковид 19 ще разберете за какви хора работите ако още не сте узнали още казаха за мерки и бързат да гонят заплати намалят режат тва заслужава като тръгне всичко щото то ще тръгне тва не е бомбандировка да не се връщате при тях или вие да им поставите условия те се гаврят с всички ни видяхме за пореден път бедните им души гледащи само 100% печалба изобщо здравето и човека не го зачитат но да видят че без нас не става ся много загрижени ко ще ли да правят бедните ем ние сме бедни били винаги ще издържим вие си му мислете
  • Ед
   един
   4 -3
   20:51, 21 апр 2020
   За капитала човекът е само средство за по-голяма печалба ,участващо в производството ,но не участващ в разпределението й! МАРКС
  • Ен
   ЕНГЕЛС
   3 -4
   15:02, 22 апр 2020
   Работника сам предлага труда си за възнаграждение той не е рискувал нищо и участва в производствена верига в която други са ризкували парите си и той няма право да участва в разпределението на печалбата. Винету е казал като не ви се работи ходете да сеете картофи. Аман от комунисти
  • Ня
   някоя
   3 0
   22:45, 22 апр 2020
   до Енгелс Като ти чета коментара става ясно ,че нищо не си чел нито от Енгелс, нито от Маркс! Нито един от тях не пише никъде за комунизъм! Те обосновават и описват икономическите закони принципи по които се движи производството на дадена стока и човешкото общество! Работникът е работната сила без която нищо не може само да се произведе и съответно той трябва да получи възнаграждение ,но отделен въпрос е какво става по нататък в процеса.....Оставям ти умнико на теб да прочетеш !
  • Ен
   енгелс
   3 -3
   07:06, 23 апр 2020
   Не стига че си никоя ами и нищо не си разбрала от тия безполезни трудове. Първо тия трудове са философско-фантасмагорични ако бяха писани сега никой даже нямаше да ги издаде, второ такива тъй наречени от тебе принципи и закони никога ги е нямало и няма скоро да ги има т.е. както ти писах по горе от както свят светува винаги има две категории хора едните които рискуват спестяванията си за да създадат някакво начинание и други които предлагат труда си като изключим робовладелския строй но той винаги е бил прилаган към определена група от хора в хода на човешката история т.е. в света никога не е съществувал абсолютен робовладелски строй. Сега че твоя светоглед е стеснен и гледаш нещата в България това си е твой проблем и правиш грешни изводи щото ние българите не можем да се сдружаваме и да налагаме справедливо заплащане е съвсем друго нещо. Но винаги така е бил устроен света и преди и след тия двамата. А връзката с комунизма е тая че първо тия двамата са поставили фундамента на комунизма с глупавите си твърдения за разпределяне на благата и за наше и цяла източна европа нещастие банда лентяи от русия е припознала тази фантасмагория за фундамент на политическите си действия. Затова комунизъм на земята има само в бедните страни защото само бедния и нискообразования иска да му се разпределя нещо което не му се полага.
  • Ня
   Някой до някоя
   1 -2
   16:16, 23 апр 2020
   А "Манифест на Комунистическата Партия" - " Един призрак броди из Европа, призракът на Комунизма........" Да не би да го написа другаря Митков или Зарко, или Тоско....? Не го ли написаха Маркс и Енгелс?
 • 2
  Ян
  Яна
  17 0
  12:12, 21 апр 2020
  Първомай не извади късмет с бизнесмените си. До един се оказаха дребни селски души, с дребни цели и дребни идеали. Не извади късмет и с политикантите си - до един малки хора, без капка статегическа мисъл, с интелект, стигащ единствено да мислят за собственото си портмоненце. Затова Първомай е един мъртъв град, без перспективи и без душа.
  • Др
   друг
   9 -1
   21:02, 21 апр 2020
   Разсмиваш ме като говориш за някакви ''бизнесмени''!Това са хора безкнижници не прочели и един ред ,ти искаш да имат знания и най-вече морал. Те си мислят, че някои неща са даденост, но при едно сътресение в живота ,кулите се сриват.Правилно отбелязваш и че в града ни има само политикани, а не политици. Те са хора занимаващи се с дребни клюки ,интриги и нищо правене,за това градът е така, както го е оставил Т Янев и след него нищо съществено за този град не е направено.
 • 3
  26
  26
  12 -8
  13:03, 21 апр 2020
  Папаза ни докара като инвестиция и работни места - анадолското какао, а Митков едно голямо НИЩО.
  Не чакайте от комунист да ви усигури работа, той и приближените му ще ви изпапат единствено парите
  • 25
   2591
   9 -8
   14:47, 21 апр 2020
   Напротив,през социализма,когато управляваха комунистите,работеха всички!А ти "промит мозък-26",разбери,че през капитализма най-важни са парите и после всичко останало!Така ,че не чакай добро от тези бизнесмени -мошеници!
  • ?
   ?
   10 -2
   20:53, 21 апр 2020
   Абе 2591, промитите мозъци не са ли онези комунисти които громяха капитализма и после осъмнаха като назначени капиталисти.?Даже и луксозни книги издадоха .!Ами мошеници са,не мога да не се съглася с тебе.
 • 4
  Пи
  Пишете.
  7 -4
  13:06, 21 апр 2020
  Пишете хора и дайте си мнението за те силните бизнеси в града ха ха дайте да се събираме като тях и да определим заплатата и надницата си и труда да е ценен да покажем че след кови 19 града няма да бъде същия бездушен и само за една шепа хора рай а за всички ад ние сме повечето и от нас зависи как те ще се развиват или затъват за напред.Напред смели хора стига вече бездушие.
 • 5
  То
  Тоско
  8 0
  18:50, 21 апр 2020
  С другаря Митков , Напрееееед!Ще има работа за всички наши хора.
  Ако не другаде в общината.Ще гоним и ще назначаваме.Не е важно какво ще работят. Важно е да ги нахраним с вашите данъци.Вече няма бюра и стаи за тях
  Ще купим бюра. Щеги сложим по двама - трима в стая да не скучаят . А вие плащайте и се радвайте на промяната!
  • То
   точе
   7 -2
   19:35, 21 апр 2020
   "И доноси пиша тъй както си знам и умея"-Точе,просташките коментари от където и да идват си остават просташки.!
 • 6
  Фи
  Фить фить
  6 -3
  21:54, 21 апр 2020
  Че какво друго да ви предложат за простаци съответно простащина
 • 7
  Го
  Гочо
  7 0
  07:34, 22 апр 2020
  Гладът е превърнал маймуната в човек, а парите ще превърнат човека в маймуна! Това е всичко. Това ни предстои.

  И толкова мога да кажа на едни наши съграждани, независимо каква професия упражняват и колко пари имат. Оправдание и дупе всеки си има, неуважаеми дами и господа. След като сте оценили личното си достойнството на една жълтица, подхвърлена от престъпници, няма нужда да лъскате имиджа си!
 • 8
  То
  Тоско
  0 -3
  08:17, 22 апр 2020
  Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
  • То
   точе
   3 0
   08:24, 22 апр 2020
   Ти пък си обратното на прилична жена.
 • 9
  Го
  Гоче до Точе
  7 0
  12:38, 22 апр 2020
  Точе, хич да не пука на капелата на жена ти. Ти и другаря Митков и интелектуалната група от Дебър сте нашата надежда да уредим нашите хора и родата им на работа в общината. Има и нови програми. Ще има и за тях и за нас. Да живее другаря Митков!
 • 10
  Чо
  човек
  4 0
  19:01, 22 апр 2020
  .

  Толкова много прасета и всичките в парламента, комисии, агенции, банки, лобиски фирми, общини и всички свери на властта. Ние сме виновни, всички калинки са човек на човека, роднина на свинята, прасето или простака, всичко се е мултиплицирало до последния директорски или началнически пост в цялата бюрократична държавна структура. Но така е в държавата прасетата и овцете, всеки си мисли че ще излъже системата и ще стане прасе, а фигурите се редят от ДС. Нищо не започва от днес. Всичко е свързано, всичко има история и причина, само балъците търкат талони, пускат бюлетини, гледат пресконференции, та даже тази илюзия им взеха, защото прасетата са алчни, по между си се изяждат.

Хороскоп за 26.05.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Предстои ви спокоен ден, без много напрежение. Повечето от вас обаче са изпълнени с енергия за работа и може би ще се почувстват неудовлетворени. Вечерта ще имате възможност да си наваксате, но в съвсем различна насока. Очертава се събиране с приятели, което най-вероятно ще прерасне в незабравимо изживяване за вас.
26 май 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Посветете този ден на почивката и се опитайте да се разтоварите. Не мислете за работа или за други ангажиращи неща, а се заемете с приятни или пък полезни дейности. Не е изключено през деня да получите покана за вечеря, приемете я. Това би бил чудесен завършек на този ден.
26 май 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Ще се радвате на постигната цел, което ще ви обнадежди за бъдещето. Можете да имате нещата, към които се стремите, стига да сте упорити и последователни в действията си. Професионалното ви развитие, житейските и емоционални обвързвания правят деня ви неспокоен и това ви създава известен стрес.
26 май 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Мотивирани сте да продължите напред и следвайки намеренията си, ще печелите. Подгответе се за предстоящата си среща и помислете за възможните изходи от нея. Разчитайте предимно на себе си, близките ви също ще проявят съпричастност към делата ви. Вие на свой ред ги зарадвайте.
26 май 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Този ден е изпълнен с добро настроение и добри резултати в личен и професионален план. Ще останете удовлетворени от резултатите, които постигате, но ще е добре ако съчетаете усилията си с тези на човека до вас - така можете да сте сигурни, че успехът ви е сигурен. Отдавате прекалено голямо значение на нещо, което всъщност е незначително.
26 май 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Станете открити за идеите, които ви застигат. Пътуванията ще бъдат предпочитани за мнозина. Споделете времето си с приятели и не се застоявайте дълго пред телевизора. Движението ще ви откъсне от проблемите и ще ви зареди с енергия. Открива ви се добра възможност да напреднете.
26 май 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Денят ви ще бъде изпълнен със събития, ще се налага да действате бързо и адекватно. Гости от далече ще изненадат някои, но няма да сте раздразнителни, напротив. С удоволствие ще се погрижите да не им липсва нищо. В интимната сфера са възможни недоразумения. Храните надежди, които най-вероятно няма да се осъществят.
26 май 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Ще подобрите душевното си равновесие, ако заложите на позитивни мисли, срещи с приятели, повече движение и слънце. Своевременно и ефективно ще намирате решение на проблемите си, ако включите в изпълнението им хора, имащи отношение към темата. Повишената ви чувствителност налага да сте премерени в думите и делата си, за да не задълбочите отношенията си в неблагоприятна посока.
26 май 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Има събития, които ще възприемате по свой начин и това може да ви донесе разочарования. Дайте си ясна сметка дали амбициите ви биха могли да се осъществят в мащабите, които планирате. Поставяйте си реални цели и проявете постоянство при изпълнението им. Съвсем скоро ще стигнете до резултатите, но до тогава е нужна работа.
26 май 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Ще бъде забързан, но ползотворен ден. Имате шанса да постигнете онова, което от доста време поглъща мислите и времето ви. Бъдете готови да реагирате адекватно във всеки един момент. Не пренебрегвайте семейството си. Опитайте се да се реванширате там, където сте длъжници.
26 май 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Паричните проблеми не бива да ви разстройват. Финансовата криза, която е възможна бързо ще бъде преодоляна. Контактите с любимия човек могат да завършат с конфликт, за това бъдете внимателни с думите си.
26 май 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Днешният ден ви поставя на кръстопът, от който вие трябва да поемете по верния за вас път. Всяка една от възможностите, които ви се предлагат има своите положителни и отрицателни страни, затова изборът ви няма да е лесен. Вслушвайте се във вътрешния си глас и в това, което най-много искате да вършите. Не подценявайте и мнението на близките си.
26 май 2020
Последни новини