9 °C

Почти от половината от безработните са над 50 години

743 за били регистрираните безработни през месец март в Бюрото по труда в Първомай. От тях 121 са новорегистрираните. Това са хората, останали без работа през първите 2 седмици от началото на кризисното положение заради covid-19.

В същото време с посредничеството на Дирекция „Бюро по труда“ работа са започнали 90 лица.

Така безработицата в края на първото тримесечие е достигнала до 8,45%, което е незначително повишение спрямо февруари, когато безработицата е била 8,31%.

Почти половината от безработните – 354 са на възраст над 50 години. 423 са жените. Най-много са безработните със средно образование - 301, следвани от тези, които са с начално или по-ниско образование – 263.

Очакват се по-високи стойности на безработицата за месец април, когато много от фирмите освободиха свои служители и работници.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (20)

 • 1
  Ка
  Капиталис.
  17 -1
  10:20, 21 апр 2020
  За ресторантчета кафета съм съгласен не могат ги държат хората си и да ги хранят но фирми които са печеливши и оборотни това е смях да не могат 30дни да си хранят хората който хранят тях години до оня ден въртяха пачки милиони ся за месец два ще фалирали глупости на търкалета ти ко нямаш за 2 месеца затваряй по добре със то ковид 19 ще разберете за какви хора работите ако още не сте узнали още казаха за мерки и бързат да гонят заплати намалят режат тва заслужава като тръгне всичко щото то ще тръгне тва не е бомбандировка да не се връщате при тях или вие да им поставите условия те се гаврят с всички ни видяхме за пореден път бедните им души гледащи само 100% печалба изобщо здравето и човека не го зачитат но да видят че без нас не става ся много загрижени ко ще ли да правят бедните ем ние сме бедни били винаги ще издържим вие си му мислете
  • Ед
   един
   4 -3
   20:51, 21 апр 2020
   За капитала човекът е само средство за по-голяма печалба ,участващо в производството ,но не участващ в разпределението й! МАРКС
  • Ен
   ЕНГЕЛС
   3 -4
   15:02, 22 апр 2020
   Работника сам предлага труда си за възнаграждение той не е рискувал нищо и участва в производствена верига в която други са ризкували парите си и той няма право да участва в разпределението на печалбата. Винету е казал като не ви се работи ходете да сеете картофи. Аман от комунисти
  • Ня
   някоя
   3 0
   22:45, 22 апр 2020
   до Енгелс Като ти чета коментара става ясно ,че нищо не си чел нито от Енгелс, нито от Маркс! Нито един от тях не пише никъде за комунизъм! Те обосновават и описват икономическите закони принципи по които се движи производството на дадена стока и човешкото общество! Работникът е работната сила без която нищо не може само да се произведе и съответно той трябва да получи възнаграждение ,но отделен въпрос е какво става по нататък в процеса.....Оставям ти умнико на теб да прочетеш !
  • Ен
   енгелс
   3 -3
   07:06, 23 апр 2020
   Не стига че си никоя ами и нищо не си разбрала от тия безполезни трудове. Първо тия трудове са философско-фантасмагорични ако бяха писани сега никой даже нямаше да ги издаде, второ такива тъй наречени от тебе принципи и закони никога ги е нямало и няма скоро да ги има т.е. както ти писах по горе от както свят светува винаги има две категории хора едните които рискуват спестяванията си за да създадат някакво начинание и други които предлагат труда си като изключим робовладелския строй но той винаги е бил прилаган към определена група от хора в хода на човешката история т.е. в света никога не е съществувал абсолютен робовладелски строй. Сега че твоя светоглед е стеснен и гледаш нещата в България това си е твой проблем и правиш грешни изводи щото ние българите не можем да се сдружаваме и да налагаме справедливо заплащане е съвсем друго нещо. Но винаги така е бил устроен света и преди и след тия двамата. А връзката с комунизма е тая че първо тия двамата са поставили фундамента на комунизма с глупавите си твърдения за разпределяне на благата и за наше и цяла източна европа нещастие банда лентяи от русия е припознала тази фантасмагория за фундамент на политическите си действия. Затова комунизъм на земята има само в бедните страни защото само бедния и нискообразования иска да му се разпределя нещо което не му се полага.
  • Ня
   Някой до някоя
   1 -2
   16:16, 23 апр 2020
   А "Манифест на Комунистическата Партия" - " Един призрак броди из Европа, призракът на Комунизма........" Да не би да го написа другаря Митков или Зарко, или Тоско....? Не го ли написаха Маркс и Енгелс?
 • 2
  Ян
  Яна
  17 0
  12:12, 21 апр 2020
  Първомай не извади късмет с бизнесмените си. До един се оказаха дребни селски души, с дребни цели и дребни идеали. Не извади късмет и с политикантите си - до един малки хора, без капка статегическа мисъл, с интелект, стигащ единствено да мислят за собственото си портмоненце. Затова Първомай е един мъртъв град, без перспективи и без душа.
  • Др
   друг
   9 -1
   21:02, 21 апр 2020
   Разсмиваш ме като говориш за някакви ''бизнесмени''!Това са хора безкнижници не прочели и един ред ,ти искаш да имат знания и най-вече морал. Те си мислят, че някои неща са даденост, но при едно сътресение в живота ,кулите се сриват.Правилно отбелязваш и че в града ни има само политикани, а не политици. Те са хора занимаващи се с дребни клюки ,интриги и нищо правене,за това градът е така, както го е оставил Т Янев и след него нищо съществено за този град не е направено.
 • 3
  26
  26
  12 -8
  13:03, 21 апр 2020
  Папаза ни докара като инвестиция и работни места - анадолското какао, а Митков едно голямо НИЩО.
  Не чакайте от комунист да ви усигури работа, той и приближените му ще ви изпапат единствено парите
  • 25
   2591
   9 -8
   14:47, 21 апр 2020
   Напротив,през социализма,когато управляваха комунистите,работеха всички!А ти "промит мозък-26",разбери,че през капитализма най-важни са парите и после всичко останало!Така ,че не чакай добро от тези бизнесмени -мошеници!
  • ?
   ?
   10 -2
   20:53, 21 апр 2020
   Абе 2591, промитите мозъци не са ли онези комунисти които громяха капитализма и после осъмнаха като назначени капиталисти.?Даже и луксозни книги издадоха .!Ами мошеници са,не мога да не се съглася с тебе.
 • 4
  Пи
  Пишете.
  7 -4
  13:06, 21 апр 2020
  Пишете хора и дайте си мнението за те силните бизнеси в града ха ха дайте да се събираме като тях и да определим заплатата и надницата си и труда да е ценен да покажем че след кови 19 града няма да бъде същия бездушен и само за една шепа хора рай а за всички ад ние сме повечето и от нас зависи как те ще се развиват или затъват за напред.Напред смели хора стига вече бездушие.
 • 5
  То
  Тоско
  8 0
  18:50, 21 апр 2020
  С другаря Митков , Напрееееед!Ще има работа за всички наши хора.
  Ако не другаде в общината.Ще гоним и ще назначаваме.Не е важно какво ще работят. Важно е да ги нахраним с вашите данъци.Вече няма бюра и стаи за тях
  Ще купим бюра. Щеги сложим по двама - трима в стая да не скучаят . А вие плащайте и се радвайте на промяната!
  • То
   точе
   7 -2
   19:35, 21 апр 2020
   "И доноси пиша тъй както си знам и умея"-Точе,просташките коментари от където и да идват си остават просташки.!
 • 6
  Фи
  Фить фить
  6 -3
  21:54, 21 апр 2020
  Че какво друго да ви предложат за простаци съответно простащина
 • 7
  Го
  Гочо
  7 0
  07:34, 22 апр 2020
  Гладът е превърнал маймуната в човек, а парите ще превърнат човека в маймуна! Това е всичко. Това ни предстои.

  И толкова мога да кажа на едни наши съграждани, независимо каква професия упражняват и колко пари имат. Оправдание и дупе всеки си има, неуважаеми дами и господа. След като сте оценили личното си достойнството на една жълтица, подхвърлена от престъпници, няма нужда да лъскате имиджа си!
 • 8
  То
  Тоско
  0 -3
  08:17, 22 апр 2020
  Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
  • То
   точе
   3 0
   08:24, 22 апр 2020
   Ти пък си обратното на прилична жена.
 • 9
  Го
  Гоче до Точе
  7 0
  12:38, 22 апр 2020
  Точе, хич да не пука на капелата на жена ти. Ти и другаря Митков и интелектуалната група от Дебър сте нашата надежда да уредим нашите хора и родата им на работа в общината. Има и нови програми. Ще има и за тях и за нас. Да живее другаря Митков!
 • 10
  Чо
  човек
  4 0
  19:01, 22 апр 2020
  .

  Толкова много прасета и всичките в парламента, комисии, агенции, банки, лобиски фирми, общини и всички свери на властта. Ние сме виновни, всички калинки са човек на човека, роднина на свинята, прасето или простака, всичко се е мултиплицирало до последния директорски или началнически пост в цялата бюрократична държавна структура. Но така е в държавата прасетата и овцете, всеки си мисли че ще излъже системата и ще стане прасе, а фигурите се редят от ДС. Нищо не започва от днес. Всичко е свързано, всичко има история и причина, само балъците търкат талони, пускат бюлетини, гледат пресконференции, та даже тази илюзия им взеха, защото прасетата са алчни, по между си се изяждат.

Хороскоп за 22.01.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Въпреки натоварения работен ден, вие сте в цветущо настроение и с чувството си за хумор забавлявате себе си и хората около вас. Няма да усетите как е минал денят, още повече, че нещата, с които се занимавате ще ви донесат удовлетворение.
22 яну 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Настроени сте оптимистично към развитието на ваш бизнес проект и това ви кара да се чувствате спокойни. Проверявайте обаче всяка информация, с която боравите, за да избегнете недоразумения. Изработете си стратегия за действие, тъй като в даден момент може да се окажете неподготвени за следващата си стъпка. Посветете свободното си време на човека до вас.
22 яну 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Търсенията ви ще ви срещнат с хора, с които предстои да развиете общ бизнес или друга делова активност. Добре ще се справите в ситуация, изискваща адекватни решения, предвид знанията и опита, който имате. Ще бъдете привлечени от нещо красиво до себе си, изпълващо ви с ведрина и спокойствие.
22 яну 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Днес ще се наслаждавате на спокоен ден на работното място. Работата ви ще ви върви точно както вие сте планирали и затова ще ви остане време за приятни неща. Финансовото ви състояние е добро, можете да направите малък подарък на любим човек.
22 яну 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Отделете повече време за здравето си, ако се чувствате неразположени и с признаци за грип. Такива и други причини могат да нарушат ритъма ви на работа, но ще се постараете, за да свършите плануваните си задачи. Партньорът ще ви изненада приятно, отвърнете на жеста му. Промени у дома.
22 яну 2021

Хороскоп за Дева

Дева
И днес ще продължите с темпото от последните дни, давайки предимство на срочните си задачи. Ще се въздържите от изкушения, като не им позволите да ви отклонят от намеренията ви. Денят е подходящ за начало на образователни програми и проекти, насочени към професионалното, физическо и творческо развитие.
22 яну 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Възможен е професионален проблем с делови партньор. Не се доверявайте на някого, за когото е знайно, че не заслужава внимание. Ситуацията е такава, че не трябва да проявявате скромност, а сами да се изтъквате, но все пак умерено. Ще съчетаете почивката с работа и ще увеличите финансите си.
22 яну 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Към съветите на приближен човек подхождайте по вашия си начин. Бъдете резервирани, има вероятност да ви насочат към погрешни действия. Ще намерите спокойствие от светския живот у дома сред семейството си. Близостта на любимите хора ще внесе топлина и чувство на сигурност в душата ви. Не се лишавайте от нея и ще се възстановите по-скоро.
22 яну 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Не разпилявайте енергията си в безмислени пререкания. Концентрирайте се върху преследваната от вас цел и с повече постоянство и упоритост съвсем скоро ще се радвате на значителен напредък, а защо не и на краен успех. Бъдете по-внимателни с харченете, не купувайте излишни вещи. Неочаквани пари.
22 яну 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Смело ще пристъпите към действия, осигуряващи защита на интересите ви. Професионалните задачи ще заемат по-голямата част от деня ви. Добре преценете и организирайте времето си, за да ви стигне за всичко. Приемете една протегната към вас ръка, каквото и да означава това.
22 яну 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Посветете този ден на семейството си и се опитайте да си починете в семейна обстановка. Нищо не застрашава спокойствието ви и все пак се постарайте всички да са доволни. Подхождате с разбиране към всеки един човек, затова едва ли ще ви е трудно. Направете нещо и лично за себе си, имате нужда.
22 яну 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Отделяте ненужно много внимание на най - близките си. Със своята отзивчивост вие сякаш им позволявате да ви се качват на главата. Внимавайте при работа с пари, особено, ако това влиза в професионалните ви задължения. Не давайте заеми, и не подписвайте каквито да било документи, без да имате гаранции за юридическата им обезпеченост.
22 яну 2021
Последни новини