Първият ЕКГ апарат вече е на разположение на Спешна помощ

Д-р Димитрина Илиева получи първия ЕКГ апарат закупен със средства, които бяха събрани доброволно след апел за помощ от д-р Станка Апостолова и организирана благотворителна акция от Димитър Желязков. Много развълнувана отговарящата за филиала на ЦСМП в Първомай благодари на Димитър и на всички, които дариха средства. Кампанията осигури още два апарата, които са поръчани и ще бъдат доставени в дните след Великден.

Апаратите, с които се правят електрокардиограми в центъра са на повече от 20 години. Непрекъснато се развалят и се случва да откажат да работят в най-неподходящите моменти.

„Нямам думи да изразя благодарността си както на теб, Димитър,  така и на всички, които направиха възможно да имаме този апарат. Направихте ме щастлива. Бъдете здрави и светли празници на всички!“ каза д-р Илиева.

Тя сподели, че в Първомай се работи сравнително лесно с подкрепата на много хора. Използва случая да благодари за изключително бързата реакция на кмета Николай Митков, който за часове е организирал и е помогнал в ЦСМП да бъде изграден изолатор, какъвто е нужен заради условията на пандемия covid-19.

Останалите средства, след разплащането на екг апаратите, ще бъдат използвани за апарат за кръвно, дистанционни термометри, лични предпазни средства и защитни облекла. Димитър Желязков помоли медиците да посочат моделите, които биха свършили работа в Центъра и обеща да ги купи.

Тази акция случайно съвпадна с великденските празници, но дойде навреме, за да покаже, че когато енергията на една общност е позитивна и правилно насочена, то неминуемо доброто заразява, побеждава и възкръсва.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (4)

  • 1
    Зн
    знаещ
    7 -4
    08:23, 17 апр 2020
    Докога ли ще просъществува този ЕКГ,тъй като по-лесно е да не работиш с него?
  • 2
    07
    0770
    15 -2
    12:03, 17 апр 2020
    Те могат само да се разхождат с линейките ,да си пазаруват банички и кюфтета.Ако опреш до тях нищо не правят.
  • 3
    Da
    danyboy
    6 -5
    22:29, 17 апр 2020
    Браво Митак. Радвам се че те виждам в такава светлина.
    • Бр
      Браво
      5 -3
      06:52, 19 апр 2020
      Да, браво на Рон. От много работи не разбира момчето. Но ето, че си е намерило призванието. Браво! Хубавите инициативи, успешните, трябва да се приветстват.
Последни новини