Facebook иска да си починем от него

Голяма част от ежедневието ни преминава в социалните мрежи. Въртим нагоре, въртим надолу и неусетно са си минали час-два. Въпреки че осъзнаваме, че трябва да се контролираме, все не успяваме.

Е, сега имаме съюзник, и то в лицето на най-големия унищожител на свободното ни време - Facebook. Социалната мрежа представи новата си опция - Quiet Mode, с която ни приканва да си вземем почивка и да си отдъхнем от непрекъснатите известия, които ни карат отново и отново да поглеждаме дисплея на телефона.

С тихия режим можем да насрочваме колко часа почивка от известия искаме. Докато те текат, когато отворим приложението, ще ни сe показва цял екран с брояч на времето, което остава.

Ако толкова не можем да издържим до неговия край и имаме спешна нужда от Facebook, винаги можем да изключим Quiet Mode. Но със сигурност с него ще се замисляме по-често дали има смисъл да ровим в newsfeed-a си точно сега.

Можем да контролираме и кои точно известия да не получаваме през времето си за почивка. Не е задължително да заглушаваме всички, но ни изглежда някак препоръчително, за да бъде детоксът пълен, пише Lifehacker.

Quiet Mode ще бъде достъпен както за потребители на Android, така и на iOS. Той е част от мерките, които Facebook предприе, за да помогне на потребителите си да преминат по-лесно през периода на самоизолация. Все още обаче не знаем кога точно ще пристигне и в нашия смартфон. Надяваме се да е скоро.

Източник: lifestyle.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини