25 °C

Заповедта на министър Ананиев не забранява пазара във вторник

Днес няма да работят пазарите в цялата страна според новата заповед на здравния министър Кирил Ананиев, но пак според нея в Първомай може да се проведе пазара във вторник.

В новия акт се уточнява, че на фермерските пазари могат да се предлагат „различни храни от животински и неживотински произход, които отговарят на Закона за храните, Закона за ветеринаромедицинската дейност, актовете по предлагането им, правото на ЕС в областта на храните… за специфични изисквания за директни доставки на малки количества

суровини и храни от животински произход; плодове и зеленчуци, посевен и посадъчен материал; фураж и фуражни суровини.

Във вторник  търговците ще могат да реализират своята продукция, при строго спазване на противоепидемичните мерки, в т.ч социална дистанция, изисквания за лична хигиена, лични предпазни средства и дезинфекция, пише в заповедта.

След това –  от 16 април, четвъртък, кооперативните пазари и цветните борси отново ще бъдат затворени, но този път до второ нареждане, тоест по преценка на Ананиев.

Според социалните мрежи и коментарните предавания в електронните медии, заповедта е резултат от безотговорното поведение на обществото като цяло.

От днес е задължително и носенето на маски или покриващи лицето материали на всички обществени места.

Министерството на здравеопазването „напомни“ на всички граждани, че трябва стриктно да спазват ограниченията за социална дистанция и излизане от дома при крайна необходимост.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (12)

 • 1
  19
  1952
  14 -12
  13:04, 12 апр 2020
  До вторник има много време!Както усещам ,тези гербаджии взеха да се подиграват с хората!Не може вчера да разрешиш,а днес да го забраняваш!Всъщност,това е в кръвта им и няма да е за последно!Но търпимоста на хората ще свърши и тогава някои може да не дочакат европейски пари!
  • А
   А
   8 0
   00:37, 13 апр 2020
   Въпросът не е само в това дали пазара е разрешен или забранен, а дали е безопасен. Това струпване на много хора на едно място по едно и също време май не е най-безопасния начин за продажба. Продукция трябва да се произвежда и предлага дори повече от преди, защото вносът вече е проблем, но обстоятелствата изискват нови варианти тя да достига до купувача.
 • 2
  19
  1975
  16 -9
  14:40, 12 апр 2020
  Гербаджийте са най големия вирус на България!
  • 12
   123
   3 -1
   07:16, 14 апр 2020
   От комунягите по-голямо зло - няма! А сега има голямо ступване на глупендери...в "онази сграда". Но едва ли ще е задълго, защото дори тези, които ги избраха - вече ги псуват.
 • 3
  Ги
  Гинчо Гинчев
  4 0
  15:06, 12 апр 2020
  Питагоре коментирай.Къде се изгуби?
  • 🔞
   🔞
   4 -5
   18:57, 12 апр 2020
   Малоумниците постепенно изчезват ❗ Подготвяй се и ти ❗🤣
 • 4
  От
  От сергията
  11 -4
  15:35, 12 апр 2020
  Спрете го тоя пазар, стига сте ритали да работи, та да работи!!! И във вторник не трябва да има, какъв е смисъла да пламнем и после да го затваряме! Вземете мерки
 • 5
  Пъ
  Първомаец
  14 0
  17:14, 12 апр 2020
  Пазара че го пуснаха беше най голямата глупост при това положние, да спасят нас производителите, Няма как да стане-ведъж да ти отрежат главата после да ти я залепят не става, сега важното е да оцелеем, физически, знам че затова ще трябва не само сила но и дух, ние го имаме, господ да ни пази.
 • 6
  Па
  Пазарджия-сеирджия
  8 -3
  19:46, 12 апр 2020
  Недейте така бе хора, побъркахте го Митката - искаме пазар - нещем пазар! Какво да прави сега Градоначалника ? Как да раздели сламата ?
  • Ис
   Истината
   4 -6
   20:24, 12 апр 2020
   Хората масово искат пазара да работи и като цяло със спокойствие приемат цялата работа, а това че тука има 20-30 панирани дето сън не ги хваща че ще се заразят си е тяхен проблем
 • 7
  S.
  S.O.S.
  15 0
  00:30, 13 апр 2020
  Производителите да си продават на сергия пред къщите или да се позволят единични сергии на общински места. Инфо за местонахождение и вид продукция със снимки - общината спешно да направи сайт "Общински пазар" и да се вземат координатите на всички. А също и да се разреши в магазините да продават плодове и зеленчуци на местни производители без да се търсят тази част от документите, които малките производители не могат да дадат. Да се счита като преотстъпване на търговска площ примерно, или нещо по-умно и законно да се измисли. Трябва да сме гъвкави в рамките на закона, безопасността и разрешеното, в противен случай .. сами си отговорете!
 • 8
  Ec
  Eco-clima
  2 0
  21:21, 13 апр 2020
  Защо министърът не затвори големите вериги,като Лидъл,Кауфланд,Билла,Метро и т.н.???

Хороскоп за 30.05.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Справяте се чудесно със задълженията си днес. Добре ще е, ако не се ангажирате с чужди проблеми. Вашите оригинални идеи ще намерят реално приложение и това ще остави у вас чувство на задоволство. Самочувствието ви ще се подобри и от финансовата независимост, която създавате за себе си. Прилагате на практика всичко, което сте планирали до този момент.
30 май 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Можете, ако искате да вникнете и съдействате за решаването на чужди проблемите, от вас зависи да го направите. Това ще ви превърне в уважаван и търсен съветник. А вие на свой ред не бягайте от тези, които щедро ви предлагат подкрепата си. Ще ви е необходима, предвид целите, които си поставяте.
30 май 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Позволете си да се откъснете за малко от напрежението в службата и дома. Заредете се позитивно с неща, които ви радват и ви помагат да се отморите. Имате нужда от глътка свеж въздух. Променете еднообразието, което преживявате с интимния партньор. Не преценявайте човека до вас по способността му да сервилничи, а по начина му да взима решения.
30 май 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Онези от вас, на които днес предстои нещо особено важно се радват на забележителен късмет. До последно не се отказвате от целта си и сте готови да я преследвате докрай. Вярвате с своя успех и това донякъде наистина го предопределя. Нямате основания за притеснения и в личен план, където постепенно отношенията ви с любимия човек придобиват облика, който взаимно желаете.
30 май 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Професионалните ви ангажименти ще напомнят за себе си. Но, други ще се отдадат на почивка и разнообразни занимания. Не обвинявайте околните в незаинтересованост към проблемите ви. Опитайте се да се отпуснете, освободете напрежението и погледнете позитивно на всичко наоколо.
30 май 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Отговорете си честно какво преследвате и дали целта ви е реално осъществимата. Здраво стъпили сте на земята и въпреки това се нуждаете от събуждане. Дали не искате повече, отколкото можете да дадете. Не пренебрегвайте съветите на близките си, отстрани е по-лесно да се види и оцени проблема.
30 май 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Предвид душевното си състояние е добре да подходите специално към избора на храни и напитки. Ограничете дразнителите от всякакъв род и вид. Не измъчвайте тялото си и лекувайте душата. Високите ви критерии изискват и вие да сте на висотата им. Обстоятелствата ще ви изправят пред избор, който трябва да направите днес.
30 май 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Бъдете предпазливи днес и не се ангажирайте с каквито и да било обещания. Денят не е подходящ за взимането на важни решения. Съсредоточете се върху дома и близките си. Мнозина от вас имат нужда от пълноценна почивка и обстоятелствата около вас напълно я благоприятстват. В края на деня някои от вас е вероятно да изпитат леки стомашни неразположения.
30 май 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Отнесете се към проблемите без излишно драматизиране и бъдете тактични. На моменти е по-добре да отстъпите, отколкото да усложнявате атмосферата. Можете да се справите с домашните си задължения и без излишно напрежение. Не пренебрегвайте личните си нужди. Имате натрупани недоразумения, които е добре да изчистите по-скоро, ако искате нещата ви да вървят гладко.
30 май 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
В добро настроение сте и това ви позволява да говорите непринудено на всякакви теми. Ще дадете воля на скритите си желания и пориви. Благоприятно стечение на обстоятелствата ще направи деня ви успешен, на вас остава да се погрижите за веселата страна на живота си.
30 май 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Радвате се на много добро здраве днес. В случай че напоследък ви е създавало проблеми, днешният ден е много благоприятен за стабилизирането му. Ако имате възможност не се задържайте дълго у дома и е много вероятно да се натъкнете на приятни изненади. Може би ще срещнете приятел, с когото отдавна не сте се виждали или пък ще се натъкнете на интригуващо предложение.
30 май 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Раздвижете се днес, трябва да помислите за физическата си форма. Имате нужда да предизвикате самите себе си и да отвърнете достойно на това предизвикателство. Избягвайте всякакви неща, които ви потискат и излезте на дълга разходка сред природата.
30 май 2020
Последни новини