20 °C

Заповедта на министър Ананиев не забранява пазара във вторник

Днес няма да работят пазарите в цялата страна според новата заповед на здравния министър Кирил Ананиев, но пак според нея в Първомай може да се проведе пазара във вторник.

В новия акт се уточнява, че на фермерските пазари могат да се предлагат „различни храни от животински и неживотински произход, които отговарят на Закона за храните, Закона за ветеринаромедицинската дейност, актовете по предлагането им, правото на ЕС в областта на храните… за специфични изисквания за директни доставки на малки количества

суровини и храни от животински произход; плодове и зеленчуци, посевен и посадъчен материал; фураж и фуражни суровини.

Във вторник  търговците ще могат да реализират своята продукция, при строго спазване на противоепидемичните мерки, в т.ч социална дистанция, изисквания за лична хигиена, лични предпазни средства и дезинфекция, пише в заповедта.

След това –  от 16 април, четвъртък, кооперативните пазари и цветните борси отново ще бъдат затворени, но този път до второ нареждане, тоест по преценка на Ананиев.

Според социалните мрежи и коментарните предавания в електронните медии, заповедта е резултат от безотговорното поведение на обществото като цяло.

От днес е задължително и носенето на маски или покриващи лицето материали на всички обществени места.

Министерството на здравеопазването „напомни“ на всички граждани, че трябва стриктно да спазват ограниченията за социална дистанция и излизане от дома при крайна необходимост.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (12)

 • 1
  19
  1952
  14 -12
  13:04, 12 апр 2020
  До вторник има много време!Както усещам ,тези гербаджии взеха да се подиграват с хората!Не може вчера да разрешиш,а днес да го забраняваш!Всъщност,това е в кръвта им и няма да е за последно!Но търпимоста на хората ще свърши и тогава някои може да не дочакат европейски пари!
  • А
   А
   8 0
   00:37, 13 апр 2020
   Въпросът не е само в това дали пазара е разрешен или забранен, а дали е безопасен. Това струпване на много хора на едно място по едно и също време май не е най-безопасния начин за продажба. Продукция трябва да се произвежда и предлага дори повече от преди, защото вносът вече е проблем, но обстоятелствата изискват нови варианти тя да достига до купувача.
 • 2
  19
  1975
  16 -9
  14:40, 12 апр 2020
  Гербаджийте са най големия вирус на България!
  • 12
   123
   3 -1
   07:16, 14 апр 2020
   От комунягите по-голямо зло - няма! А сега има голямо ступване на глупендери...в "онази сграда". Но едва ли ще е задълго, защото дори тези, които ги избраха - вече ги псуват.
 • 3
  Ги
  Гинчо Гинчев
  4 0
  15:06, 12 апр 2020
  Питагоре коментирай.Къде се изгуби?
  • 🔞
   🔞
   4 -5
   18:57, 12 апр 2020
   Малоумниците постепенно изчезват ❗ Подготвяй се и ти ❗🤣
 • 4
  От
  От сергията
  11 -4
  15:35, 12 апр 2020
  Спрете го тоя пазар, стига сте ритали да работи, та да работи!!! И във вторник не трябва да има, какъв е смисъла да пламнем и после да го затваряме! Вземете мерки
 • 5
  Пъ
  Първомаец
  14 0
  17:14, 12 апр 2020
  Пазара че го пуснаха беше най голямата глупост при това положние, да спасят нас производителите, Няма как да стане-ведъж да ти отрежат главата после да ти я залепят не става, сега важното е да оцелеем, физически, знам че затова ще трябва не само сила но и дух, ние го имаме, господ да ни пази.
 • 6
  Па
  Пазарджия-сеирджия
  8 -3
  19:46, 12 апр 2020
  Недейте така бе хора, побъркахте го Митката - искаме пазар - нещем пазар! Какво да прави сега Градоначалника ? Как да раздели сламата ?
  • Ис
   Истината
   4 -6
   20:24, 12 апр 2020
   Хората масово искат пазара да работи и като цяло със спокойствие приемат цялата работа, а това че тука има 20-30 панирани дето сън не ги хваща че ще се заразят си е тяхен проблем
 • 7
  S.
  S.O.S.
  15 0
  00:30, 13 апр 2020
  Производителите да си продават на сергия пред къщите или да се позволят единични сергии на общински места. Инфо за местонахождение и вид продукция със снимки - общината спешно да направи сайт "Общински пазар" и да се вземат координатите на всички. А също и да се разреши в магазините да продават плодове и зеленчуци на местни производители без да се търсят тази част от документите, които малките производители не могат да дадат. Да се счита като преотстъпване на търговска площ примерно, или нещо по-умно и законно да се измисли. Трябва да сме гъвкави в рамките на закона, безопасността и разрешеното, в противен случай .. сами си отговорете!
 • 8
  Ec
  Eco-clima
  2 0
  21:21, 13 апр 2020
  Защо министърът не затвори големите вериги,като Лидъл,Кауфланд,Билла,Метро и т.н.???

Хороскоп за 10.04.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Без близките си хора ще се чувствате самотни и неудовлетворени. Те ви дават сили и подкрепят, което се отразява добре на духа ви. Намерете време и довършете задачите, които планирате за деня, без да се разпилявате в много посоки. Хранете се здравословно, не прекалявайте с алкохола и търсете изход в затрудненията си.
10 апр 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Подхождате сериозно и отговорно към професионалните си ангажименти и това е чудесна предпоставка за бъдещите ви успехи. Имайте предвид нещата, които могат да изникнат в последния момент. Постарайте се да пестите силите си, и не се хабете заради чуждите грешки. Но и не натоварвайте околните с излишни приказки.
10 апр 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Още преди да се захванете с конкретни действия обмислете всяка своя стъпка. Не действайте прибързано, за да не изпуснете златна възможност. Ако се колебаете дали да поискате съвет или не по - добре изберете първото.
10 апр 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Съсредоточете се. Витаете някъде и пропускате важни неща. Не взимате присърце критиката на околните, но в случая е полезно да се вслушате в думите им. У дома ви очаква спокойствие и не е чудно ако се изкушите да не го напускате. Все пак не винаги най-лесният избор е най-добрият.
10 апр 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Ситуациите ще се менят динамично и ще ви поднесат вълнуващи моменти. Емоциите ще са в повече, но не разкривайте сърцето си пред хора, които малко познавате. Това ще ви спести неприятности, защото със сигурност в обкръжението ви има хора, които мислят различно от вас. Вечерта ще се разтоварите от стреса по свой начин.
10 апр 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Опитайте да владеете емоциите си днес. Във важен момент ще се наложи да разчитате главно на трезвата си преценка. В противен случай ще имате сериозни неприятности. Няма да ви е трудно да предвиждате събитията и да се подготвите адекватно. Нужно ви е малко спокойствие и търпение за да постигнете целите си.
10 апр 2021

Хороскоп за Везни

Везни
С проявената от вас активност ще подобрите финансите си и не на последно място отношенията с близките ви. Навреме ще свършите плануваното и дори повече от това, което сте предвидили, така, че да ви остане време и за почивка. Вгледайте се в партньора си, отгатнете желанията му и му помогнете да ги постигне.
10 апр 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Здравословни проблеми на близък човек ще занимават мислите ви днес. Запазете спокойствието си, всичко е преодолимо. Прекарвайте повече време на чист въздух и търсете компанията на приятни, не натоварващи ви хора. Също така се пазете от недоразумения и не давайте мнение, без някой да иска това от вас.
10 апр 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Стремежът ви към предизвикателства и приключения ще ви въвлече в интересни ситуации днес. Възможно е да ви се открият нови и неподозирани възможности за реализация. Находчивостта и трезвата ви преценка ще ви помогнат да направите най-добрия избор.
10 апр 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Вероятно мнозина от вас копнеят за почивка и при малко повече късмет днес ще успеят да си я осигурят. С дипломатичност и находчивост ще съумеете да заобиколите някои на пръв поглед неотложни ангажименти и ще откраднете този ден само за вас.
10 апр 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Професионалната ви работа се развива успешно. Проектът ви ще бъде одобрен и финансиран от високопоставено място, и това ще ви даде възможност за бъдещо развитие. Не пренебрегвайте и помощта, която ви се предлага от колега, много скоро може да имате нужда от нея.
10 апр 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Различни по вибрации емоции ще насищат деня ви, но е сигурно, че няма да скучаете. Очакванията ви са за повече във финансовата сфера, но бъдете доволни и от това. Предпазливостта ще ви бъде полезна във всяко едно отношение. Не пренебрегвайте чувствата на човека до вас, отнесете се с уважение, ако не погледът ви е насочен другаде.
10 апр 2021
Последни новини