-1 °C

Заповедта на министър Ананиев не забранява пазара във вторник

Днес няма да работят пазарите в цялата страна според новата заповед на здравния министър Кирил Ананиев, но пак според нея в Първомай може да се проведе пазара във вторник.

В новия акт се уточнява, че на фермерските пазари могат да се предлагат „различни храни от животински и неживотински произход, които отговарят на Закона за храните, Закона за ветеринаромедицинската дейност, актовете по предлагането им, правото на ЕС в областта на храните… за специфични изисквания за директни доставки на малки количества

суровини и храни от животински произход; плодове и зеленчуци, посевен и посадъчен материал; фураж и фуражни суровини.

Във вторник  търговците ще могат да реализират своята продукция, при строго спазване на противоепидемичните мерки, в т.ч социална дистанция, изисквания за лична хигиена, лични предпазни средства и дезинфекция, пише в заповедта.

След това –  от 16 април, четвъртък, кооперативните пазари и цветните борси отново ще бъдат затворени, но този път до второ нареждане, тоест по преценка на Ананиев.

Според социалните мрежи и коментарните предавания в електронните медии, заповедта е резултат от безотговорното поведение на обществото като цяло.

От днес е задължително и носенето на маски или покриващи лицето материали на всички обществени места.

Министерството на здравеопазването „напомни“ на всички граждани, че трябва стриктно да спазват ограниченията за социална дистанция и излизане от дома при крайна необходимост.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (12)

 • 1
  19
  1952
  14 -12
  13:04, 12 апр 2020
  До вторник има много време!Както усещам ,тези гербаджии взеха да се подиграват с хората!Не може вчера да разрешиш,а днес да го забраняваш!Всъщност,това е в кръвта им и няма да е за последно!Но търпимоста на хората ще свърши и тогава някои може да не дочакат европейски пари!
  • А
   А
   8 0
   00:37, 13 апр 2020
   Въпросът не е само в това дали пазара е разрешен или забранен, а дали е безопасен. Това струпване на много хора на едно място по едно и също време май не е най-безопасния начин за продажба. Продукция трябва да се произвежда и предлага дори повече от преди, защото вносът вече е проблем, но обстоятелствата изискват нови варианти тя да достига до купувача.
 • 2
  19
  1975
  16 -9
  14:40, 12 апр 2020
  Гербаджийте са най големия вирус на България!
  • 12
   123
   3 -1
   07:16, 14 апр 2020
   От комунягите по-голямо зло - няма! А сега има голямо ступване на глупендери...в "онази сграда". Но едва ли ще е задълго, защото дори тези, които ги избраха - вече ги псуват.
 • 3
  Ги
  Гинчо Гинчев
  4 0
  15:06, 12 апр 2020
  Питагоре коментирай.Къде се изгуби?
  • 🔞
   🔞
   4 -5
   18:57, 12 апр 2020
   Малоумниците постепенно изчезват ❗ Подготвяй се и ти ❗🤣
 • 4
  От
  От сергията
  11 -4
  15:35, 12 апр 2020
  Спрете го тоя пазар, стига сте ритали да работи, та да работи!!! И във вторник не трябва да има, какъв е смисъла да пламнем и после да го затваряме! Вземете мерки
 • 5
  Пъ
  Първомаец
  14 0
  17:14, 12 апр 2020
  Пазара че го пуснаха беше най голямата глупост при това положние, да спасят нас производителите, Няма как да стане-ведъж да ти отрежат главата после да ти я залепят не става, сега важното е да оцелеем, физически, знам че затова ще трябва не само сила но и дух, ние го имаме, господ да ни пази.
 • 6
  Па
  Пазарджия-сеирджия
  8 -3
  19:46, 12 апр 2020
  Недейте така бе хора, побъркахте го Митката - искаме пазар - нещем пазар! Какво да прави сега Градоначалника ? Как да раздели сламата ?
  • Ис
   Истината
   4 -6
   20:24, 12 апр 2020
   Хората масово искат пазара да работи и като цяло със спокойствие приемат цялата работа, а това че тука има 20-30 панирани дето сън не ги хваща че ще се заразят си е тяхен проблем
 • 7
  S.
  S.O.S.
  15 0
  00:30, 13 апр 2020
  Производителите да си продават на сергия пред къщите или да се позволят единични сергии на общински места. Инфо за местонахождение и вид продукция със снимки - общината спешно да направи сайт "Общински пазар" и да се вземат координатите на всички. А също и да се разреши в магазините да продават плодове и зеленчуци на местни производители без да се търсят тази част от документите, които малките производители не могат да дадат. Да се счита като преотстъпване на търговска площ примерно, или нещо по-умно и законно да се измисли. Трябва да сме гъвкави в рамките на закона, безопасността и разрешеното, в противен случай .. сами си отговорете!
 • 8
  Ec
  Eco-clima
  2 0
  21:21, 13 апр 2020
  Защо министърът не затвори големите вериги,като Лидъл,Кауфланд,Билла,Метро и т.н.???

Хороскоп за 21.01.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Днес ще е най-добре, ако се отдадете на пълна почивка. Позволете си го дори само през един ден от седмицата. Помислете за себе си и за неща, които да ви освежат. Предложение за вечерта ще ви мотивира за промяна на външния ви вид. Не пренебрегвайте онова, което ви предлага сърдечния партньор.
21 яну 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Ще се чувствате в добра физическа и психическа форма и наред със своите задачи ще се включите активно в решаването и на обществените. Ще изпълните както своите, така и очакванията на другите към вас. Волята ви ще укрепне, ще се освободите от съмненията и тревогите си, а пътя ви ще стане по-ясен.
21 яну 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Каквито и усилия да ви струва това останете си в къщи днес и се опитайте да бъдете максимално полезни на себе си и на семейството си. Със свежото си чувство за хумор ще успеете да създадете приятна атмосфера около себе си. Поканете приятели на вечеря и се забавлявайте.
21 яну 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Ще посветите времето си в проучване на нова дейност, от която очаквате добри доходи. За да напреднете по-бързо се съветвайте с хора, които са запознати с материята и се ползвайте от опита им. Изчистете съзнанието си от тревожни мисли и се посветете на главното, ще успеете.
21 яну 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Пригответе се за работа. Неотложни ангажименти ще приковат вниманието ви. Умората обаче, ще ви накара да потърсите пътища за развлечения и релаксация. И независимо от всичко трябва да се погрижите за дома, децата и родителите си. Останете търпеливи, запазете спокойствие.
21 яну 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Доброто сътрудничество, което градите с партньорите ви се отразява позитивно на мисленето, работата и печалбите ви. Но мислете за себе си, бъдете по-рационални по отношение изразходването на енергията си и не се разпилявайте излишно. Романтично запознанство и начало на дълга връзка.
21 яну 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Поради многото си ангажименти днес ще решавате проблемите си в движение, но грижата ви за другите ще е от първостепенна важност за вас. Възможни са затруднения от технически характер, но ще се справите. Отношенията с човек от обкръжението ви могат да се изгладят с компромиси и от двете страни.
21 яну 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Нерешени проблеми от личен характер ще ви занимават и привеждат в активност. Бъдете прагматични и не отхвърляйте съвети и помощ. Чуждият опит също може да ви бъде полезен. Сигурно е, че няма да пренебрегнете интересите си и ще ги отстоявате докрай. Здравето ви се нуждае от повече грижи. Нуждаете се от повече ведрина в живота си.
21 яну 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ще постигнете спокойствие и ще балансирате по важност приоритетите си. Наред с това ще се погрижите за дома и семейството си. По отношение на общ проблем ще трябва да предприемете по-решителни стъпки за да го приключите в срок и добре за всички ви. Очакванията ви ще се сбъднат и ще се поздравите с успех.
21 яну 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
За да не останете разочаровани, не хранете прекалени очаквания към никого. Ще бъдете щастливи, ако станете по-малко претенциозни към другите. Отнесете се великодушно към стоящите по-долу от вас и ги насърчете. Проблем може да се окаже неразбирането, което ще срещнете от специален за вас човек. Имайте търпение и не налагайте мнението си.
21 яну 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Ще въвеждате ред в делата си и без затруднение ще създавате нови познанства. Наред с това ще преосмислите отношенията си с някого, който с поведението си влияе деструктивно на мислите и решенията ви. Следвайте разума и сърцето, това ще ви помогне с достъпни средства да постигнете намеренията си.
21 яну 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Вероятно интуицията ви подсказва да си останете в къщи днес. От друга страна не е изключено ваши добри приятели да ви отправят съблазнително предложение за веселба навън. Делови ангажименти също ще ви изкушават да напуснете леглото днес.
21 яну 2021
Последни новини