11 °C

Заповедта на министър Ананиев не забранява пазара във вторник

Днес няма да работят пазарите в цялата страна според новата заповед на здравния министър Кирил Ананиев, но пак според нея в Първомай може да се проведе пазара във вторник.

В новия акт се уточнява, че на фермерските пазари могат да се предлагат „различни храни от животински и неживотински произход, които отговарят на Закона за храните, Закона за ветеринаромедицинската дейност, актовете по предлагането им, правото на ЕС в областта на храните… за специфични изисквания за директни доставки на малки количества

суровини и храни от животински произход; плодове и зеленчуци, посевен и посадъчен материал; фураж и фуражни суровини.

Във вторник  търговците ще могат да реализират своята продукция, при строго спазване на противоепидемичните мерки, в т.ч социална дистанция, изисквания за лична хигиена, лични предпазни средства и дезинфекция, пише в заповедта.

След това –  от 16 април, четвъртък, кооперативните пазари и цветните борси отново ще бъдат затворени, но този път до второ нареждане, тоест по преценка на Ананиев.

Според социалните мрежи и коментарните предавания в електронните медии, заповедта е резултат от безотговорното поведение на обществото като цяло.

От днес е задължително и носенето на маски или покриващи лицето материали на всички обществени места.

Министерството на здравеопазването „напомни“ на всички граждани, че трябва стриктно да спазват ограниченията за социална дистанция и излизане от дома при крайна необходимост.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (12)

 • 1
  19
  1952
  14 -12
  13:04, 12 апр 2020
  До вторник има много време!Както усещам ,тези гербаджии взеха да се подиграват с хората!Не може вчера да разрешиш,а днес да го забраняваш!Всъщност,това е в кръвта им и няма да е за последно!Но търпимоста на хората ще свърши и тогава някои може да не дочакат европейски пари!
  • А
   А
   8 0
   00:37, 13 апр 2020
   Въпросът не е само в това дали пазара е разрешен или забранен, а дали е безопасен. Това струпване на много хора на едно място по едно и също време май не е най-безопасния начин за продажба. Продукция трябва да се произвежда и предлага дори повече от преди, защото вносът вече е проблем, но обстоятелствата изискват нови варианти тя да достига до купувача.
 • 2
  19
  1975
  16 -9
  14:40, 12 апр 2020
  Гербаджийте са най големия вирус на България!
  • 12
   123
   3 -1
   07:16, 14 апр 2020
   От комунягите по-голямо зло - няма! А сега има голямо ступване на глупендери...в "онази сграда". Но едва ли ще е задълго, защото дори тези, които ги избраха - вече ги псуват.
 • 3
  Ги
  Гинчо Гинчев
  4 0
  15:06, 12 апр 2020
  Питагоре коментирай.Къде се изгуби?
  • 🔞
   🔞
   4 -5
   18:57, 12 апр 2020
   Малоумниците постепенно изчезват ❗ Подготвяй се и ти ❗🤣
 • 4
  От
  От сергията
  11 -4
  15:35, 12 апр 2020
  Спрете го тоя пазар, стига сте ритали да работи, та да работи!!! И във вторник не трябва да има, какъв е смисъла да пламнем и после да го затваряме! Вземете мерки
 • 5
  Пъ
  Първомаец
  14 0
  17:14, 12 апр 2020
  Пазара че го пуснаха беше най голямата глупост при това положние, да спасят нас производителите, Няма как да стане-ведъж да ти отрежат главата после да ти я залепят не става, сега важното е да оцелеем, физически, знам че затова ще трябва не само сила но и дух, ние го имаме, господ да ни пази.
 • 6
  Па
  Пазарджия-сеирджия
  8 -3
  19:46, 12 апр 2020
  Недейте така бе хора, побъркахте го Митката - искаме пазар - нещем пазар! Какво да прави сега Градоначалника ? Как да раздели сламата ?
  • Ис
   Истината
   4 -6
   20:24, 12 апр 2020
   Хората масово искат пазара да работи и като цяло със спокойствие приемат цялата работа, а това че тука има 20-30 панирани дето сън не ги хваща че ще се заразят си е тяхен проблем
 • 7
  S.
  S.O.S.
  15 0
  00:30, 13 апр 2020
  Производителите да си продават на сергия пред къщите или да се позволят единични сергии на общински места. Инфо за местонахождение и вид продукция със снимки - общината спешно да направи сайт "Общински пазар" и да се вземат координатите на всички. А също и да се разреши в магазините да продават плодове и зеленчуци на местни производители без да се търсят тази част от документите, които малките производители не могат да дадат. Да се счита като преотстъпване на търговска площ примерно, или нещо по-умно и законно да се измисли. Трябва да сме гъвкави в рамките на закона, безопасността и разрешеното, в противен случай .. сами си отговорете!
 • 8
  Ec
  Eco-clima
  2 0
  21:21, 13 апр 2020
  Защо министърът не затвори големите вериги,като Лидъл,Кауфланд,Билла,Метро и т.н.???

Хороскоп за 23.10.2020

Хороскоп за Овен

Овен
На някои от вас им предстои смяна на работното място или друга промяна. Ще имате време да вземете своите решения, сроковете няма да ви притесняват. Няма да сгрешите, доверете се на интуицията си. Не губете самочувствие, равнявайки се по чуждите дадености, скоро и вие ще станете обект на засилен интерес, предвид предстоящите новости.
23 окт 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Изчистете мислите си от притеснения и работете по задачите си. Ще успеете да се справите с възникващите затруднения и ще промените нещата в своя полза. За някои усилията днес са насочени към деловите ангажименти, за други в личния им живот. Не отхвърляйте предложение, преди да сте го обмислили.
23 окт 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Днес не предлагайте помощта си, ако не ви я поискат, това може да ви спести много неприятности. Среща с представител на противоположния пол може да промени посоката на живота ви. Не се колебайте. Бъдете по-смели и направете първата стъпка. Отдавна търсите подобна промяна. Момента е много подходящ.
23 окт 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Участвате активно в събитията около вас. Съветите ви се оказват много ценни за ваши близки и успявате да им спестите много неприятности. Имате нужда от движение и повече разнообразие. Не допускайте клюките подхвърлени ви от непознати да повлияят на отношението ви към ваш приятел. Запознайте се от близо със ситуацията преди да правите каквито и да било изводи.
23 окт 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Възбудата ви е налице и сте в готовност да нараните всеки, който се изпречи на пътя ви. Природата ще ви помогне да възвърнете душевното си спокойствие и ще ви даде сили да се справите с възникналите проблеми. Финансите ви се подобряват, а това си е повод да погледнете ведро на живота си.
23 окт 2020

Хороскоп за Дева

Дева
В плановете ви влизат много задачи и полезни срещи, голяма част от които ще осъществите днес. Делови или лични, във всички случаи ще ви помогнат да продължите, справяйки се по-лесно с възникващите затруднения. Вземайте решенията си в спокойна обстановка и не пренебрегвайте отдиха си.
23 окт 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Действате импулсивно и това ви прави податливи на погрешни преценки и впечатления. Бъдете трезви и действайте съобразно собствените си интереси, защото се възможни неприятности. Временно се оттеглете от активни действия и премислете следващата си стъпка.
23 окт 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Работата ви днес ще бъде напрегната, а вие ще се окажете в ролята на хората, които предотвратяват конфликтите около себе си. Търпението и самоувереността, които се излъчват от вас карат околните да ви търсят за съвет по всякакви въпроси и ситуации. Постарайте се да си осигурите спокойствие вечерта, тъй като най-вероятно ще сте прекалено уморени за забавления.
23 окт 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Днес ще имате възможността да изпълните свое намерение, което отдавна отлагате. Добре подготвени сте и едва ли ще срещнете пречки в осъществяването му. Ще получите интересна информация касаеща плановете на близък човек, не се колебайте да го уведомите. В личен план сте прекалено емоционални, а това може да ви попречи.
23 окт 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Разпределили сте стриктно деня си и знаете точно по кое време с какво ще сте заети. Бъдете готови обаче и за промени в дневния ред, тъй като не е изключено някои важни за вас ангажименти да отпаднат. Колективната работа днес може да донесе добри резултати, стига да избягвате резкия тон и да се опитате да внасяте равновесие, когато е необходимо.
23 окт 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Заниманията в сфера, която ви привлича и в която сте силни е гаранция за успеха ви. Вие най-добре знаете как да се мобилизирате, за да получите максимума от това, което искате да постигнете. Не злоупотребявайте с търпението и чувствата на човека до вас. Не сте застраховани от раздели, така, че бъдете разумни.
23 окт 2020

Хороскоп за Риби

Риби
С повече емоции ще се отнесете към заниманията си днес. Постарайте се да ги овладеете, за да не се окажете в затруднено положение. Нужно е да бъдете адекватни във всичко. Любовта ви мотивира за себеизява, прави ви по-добри и приветливи. Носейки в себе си това усещане, ще имате сили да надскочите себе си.
23 окт 2020
Последни новини