Възрастови ограничения за посещение в пощите в община Хасково

Кметът на община Хасково Станислав Дечев и ръководството на регионалното управление Български пощи Хасково уточниха съвместни мерки за сигурност във връзка с предстоящото изплащане на пенсиите през месец април, съобщиха от общината.  По повод усложняващата се епидемична обстановка, свързана с разпространението на коронавирус COVID-19, се въвеждат допълнителни мерки на територията на пощенските станции в Хасково и селата от общината.

На клиентите, посещаващи офисите на Български пощи се препоръчва да носят маски.

Стриктно да спазват дистанция от 2 метра помежду си.

Изплащането на пенсиите и социалните помощи, ще се извършва по обявен график.

За периода на изплащане на пенсиите в пощенските станции се въвежда приоритетно обслужване на клиенти над 60 години от началото на работния ден до 12,00 часа, съгласно действащите графици.

Клиентите под 60 години, както и тези, на които се налага да бъдат обслужени извън графика за пенсии, трябва да посещават пощенските клонове извън този времеви диапазон.

От 7 април 2020 година екипи от доброволци от община Хасково ще съдействат на възрастните хора и на служителите на пощенските станции за спазване на реда и за недопускане на струпване на хора и създаване на напрежение. Доброволни екипи и служители на „Екопрогрес“ ще дезинфекцират през няколко часа местата около пощенските клонове, където се събират повече хора.

В селата от община Хасково пощенските служители ще бъдат подпомогнати от кметовете на населените места и от доброволци при необходимост. Там община Хасково вече осигури дезинфектанти за обществените места, които се посещават от повече хора.

Кметът на община Хасково Станислав Дечев, служителите на общината и доброволците ще подпомагат работата на Български пощи, с цел спокойно и безопасно изплащане на пенсиите и предпазване на хората от контакти и евентуално заразяване с коронавирус. Станислав Дечев благодари на всички граждани за разбирането и личната отговорност, които проявяват в този сложен момент и призовава „Останете си вкъщи!“.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (15)

  • 1
    Ба
    Барон Унгер фон Щернберг
    34 -2
    13:24, 4 апр 2020
    Абе Дечев то много хубаво да си стоим в къщи и да се излежаваме ама трябва и да се яде пък парите свършват а зимата не си отива та и треват не расте а тя ни остава единствената надежда за ядене Ако така я караме скоро ще минем на ФОТОСИНТЕЗА
    • Ку
      Курзатеб Мутроляк
      11 -2
      16:24, 4 апр 2020
      Ако вкараме 10-20 мутри и бейове в Кучкарника на Бай Добри за 1 седмица на бой и вода ,
      те ще дарят 100 милиона лева на Общината
  • 2
    On
    One Euro Man
    23 -3
    14:22, 4 апр 2020
    Как Станко кмета и неговия екип от експерти ще подпомагат пощите се питах. Ама си и отговорих: най-стават да плюнчат пощенските марки в касовия салон. Защото само лизачи са уредени в общината. Станко мъдро ще насочва усилията на хората си, щото пощата да функционира спокойно и гладко в това кризисно време. Освен това той и непрекъснато ще държи връзка с болницата, дали не им трябват мед. сестри.
  • 3
    Г-н Дечев, предложете за гласуване в общинския съвет мерки за подпомагане икономиката на град Хасково. 1.Всички места по пазарите без такса до края на годината. 2.Всички общински обекти отдадени под наем да не плащат такъв до края на годината. 3 .Всички платени места за паркиране - безплатни до края на годината. 4.Градския транспорт- безплатен до края годината.5.Таксиметровите услуги с определен лимит за цена на километър, който нямат право да надвишават - иначе се отнема лиценза.6.Ведомствените жилища без наем до края на годината.7.Всички чиновници в общината задължително превеждат всеки месец едно дневно възнаграждение на болниците и поликлиниките ангажирани с корона вируса. 8 ВСИЧКИ ОБЩИНСКИ СЪВЕТНИЦИ ДО КРАЯ НА ГОДИНАТА БЕЗ ВЪЗНАГРАЖДЕНИЕ, А ПАРИТЕ СЕ ПРЕВЕЖДАТ НА БОЛНИЦАТА. И още друго каквото се сетите в помощ на хората. Гласуването да се извърши поименно и медиите в града да отразят точно КОЙ ОТ СЪВЕТНИЦЕТЕ КАК Е ГЛАСУВАЛ. Да се знае и помни кого да избираме на следващите избори.
    • Не
      Невъзможно
      15 0
      16:32, 4 апр 2020
      Т. 7 и т. 8 са АБСОЛЮТНО, тотално и т.н. неприложими. Българинът и още повече бг чиновник не обича да му бъркат в джоба. Напротив- като наследство си чака процентното увеличение на заплатата от всеки 1 януари.
  • 4
    По къси ръкави -
    и когато някой заразен говори с него -
    всичките плюнки полепват по тез "мъжки мишци"
    • Ко
      Когато Заптиетата
      4 -4
      16:48, 4 апр 2020
      почнат да заразяват Майките и Бащите си
      ....
      ще е късно :))
    • То
      Тончо
      2 -6
      17:38, 4 апр 2020
      Тъпака си ти, снимката е от преди години, ама ти о... Виж коментара
  • 5
    Ге
    Герберясъл филм
    11 -1
    18:43, 4 апр 2020
    Къде му се е усложнила обстановка на кметченцето, че въвежда не знам какви си мерки? Болната оздравя, но всяка вечер ни я съобщават по телевизията в бройката. Роднината ѝ скучае някъде, леко покашляйки. Каква е тази сложна обстановка, та трябва старците да стоят като концлагеристи пред немска полева кухня?
  • 6
    Ге
    Георги
    9 0
    19:44, 4 апр 2020
    Слугата на Диктатора каза: „Призовавам българските граждани да не възприемат Цветница и Великден като празници! Не ходете на църква, не е време за празници“, докато Диктатора на Слугата пък вика: „След две седмици вече ще сме в Ада“.
    Отменете и Господ! Щото Слугата на Диктатора казал!
    К’во си играете на шикалки?!
  • 7
    Ай
    айпи анализатор
    3 -2
    21:26, 4 апр 2020
    Не четете горните постове, защото са писани от само две места с еднакви айпи адрееси ! А човека използващ думата заптиета и други повтарящи се алгоритми и че вече е на прицела на Мосад и руско-турските тайни служби ? Интернет пространството се следи и то от късо!
    • Ga
      GayP анал-изатор
      4 -1
      01:58, 5 апр 2020
      2-та ми най-добри приятели в Америка -
      Равин и Пенсиониран ФБР агент (бивши във ФБР няма)
      ....
      Заптиетата на Боци Маймуната вече пратиха запитване до САЩ (2017г) и бяха ритнати в топките
  • 8
    Ай
    Айпи шеста версия следяч
    3 -1
    22:40, 4 апр 2020
    Колко късо, от централата или още от дерекя?
  • 9
    Какво крият Нацистките медии от Българите ?
    ...
    ТАСС, 4 април. Руските аерокосмически сили (VKS) завършиха прехвърлянето на военни специалисти и необходимото оборудване в Сърбия, за да помогнат в борбата с разпространението на коронавирусна инфекция. Последният, 11-ти самолет Ил-76 пристигна на авиобаза Батайница, разположено на 20 км северозападно от Белград. Това съобщиха в събота в Министерството на отбраната на Руската федерация. Самолетите VKS незабавно доставиха в Сърбия 87 военнослужещи от Министерството на отбраната на Русия, включително военни лекари, специалисти вирусолози от радиационната, химическата и биологичната отбранителни сили, специално медицинско оборудване, както и защитна екипировка и 16 единици военна техника.
  • 10
    Fi
    firebg
    0 -1
    10:26, 5 апр 2020
    пожарни касети http://www.firebg.org/bg/products/64/65/
Последни новини