Как да оберем 20 000 лева от поща?

Изключително нагла кражба на около 20 000 лева е станала в пощата в столичния квартал "Суходол", пише OFFNews, като цитира свои източници. От държавната компания потвърдили информацията, която официално не присъства в информационните сводки на пощите и на МВР.

Случаят е от 8 февруари. Касата на пощата в Суходол е била заредена с парите за пенсии за възрастните хора в крайния квартал. Броени минути след като пощенската служителка заключва касата с парите, в пощата нахълтва запъхтян униформен с думите: 

"Обраха ни. Отворете касата и напуснете. Трябва да направя опис на наличните средства", казал човекът, който пощаджийката взела за служител на фирмата "ВИП Секюрити", която обслужва инкасо дейността в пощите.

Жената изпълнила заръката. Чак после се усетила, че мъжът не е в униформа на охранителната фирма, а в маскировъчна военна. Обаче вече било късно. Мнимият гард духнал с всичките пари.

Проблемът в разплитането на случая е и заради това, че в кварталната поща в Суходол няма видеонаблюдение. Така единствените свидетелски показания са на лековерната пощаджийка. 

Една от версиите, по които се работи, е инсценировка на грабеж, твърдят източниците на OFFNews.

Източник: offnews.bg

Коментари в сайта

Последни новини