Ученици от "Златаров" направиха информационен сайт за коронавирус

Иновативният образователен портал u4avplovdiv.com съобщи за сайт с полезна информация за covid-19, изработен от учениците Джулиана Иванова и Иван Иванов от СУ „Проф.д-р Асен Златаров“, Първомай.  Десетокласниците са изработили #ОСТАНЕТЕВКЪЩИ за два дни, докато са работили във виртуалното пространство с помощта на облачна технология. Те са били подкрепени  учителката си  по информационни технологии Татяна Попова и Красимира Хубинова - учител по български език.

Иван и Джулиана са гимназисти в паралелката с профил „Софтуерни и хардуерни науки" и не за пръв път демонстрират своите познания в тази област.  

В разработения от тях продукт има информация за това какво  представлява коронавирусът, здравна информация, съвети за безопасност и превенция, информация за развитието на заразата по света. Има и специална секция за дарения на Световната здравна асоциация.

В категорията „Помощни ресурси” учениците са качили видеоматериали за йога практики, както и препоръки за полезно оползотворяване на свободното време.

Сега Джулиана Иванова и Иван Иванов (които случайно имат еднаква фамилия ) ще  продължат да обновяват данните и сведенията ежедневно, черпейки информация от сигурни източници. Тяхната работа  показва как преподаваното учебно съдържание може да се превърне в практичен продукт,  полезен в реалния живот.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Ит
    Ит
    7 0
    18:06, 25 мар 2020
    Като човек който си изкарва хляба със създаване на уеб апликации, едно голямо браво! Много добре изработен статичен сайт. Успех на учениците и си стойте вкъщи!
  • 2
    55
    555
    5 0
    21:10, 25 мар 2020
    Браво на тези ученици! Такива деца трябват на България!
Последни новини