Общо 201 с Ковид-19, всички болници за три дни да са готови с отделения за прием на заразени с коронавирус

Регистрираните с коронавирус в България са 201 души, 11 са за деня, съобщи на редовния си брифинг предсетаделят на Националния оперативен щаб ген. Венцислав Мутафчийски.

Двама от заразените са критичноболни, те се намират в "Пирогов". Вече има един случай в Дупница и двама от семейство в Пазарджик, има и един контактен в Добрич, а в София - седем.

Поради увеличение на броя на заразените ВМИ и „Пирогов“ са с изчерпан ресурс, това съобщи на редовния брифинг днес в 17 часа ген. Мутафчийски. По тази причина Националният щаб за борба с коронавируса ще направи предложение на министъра на здравеопазването да издаде заповед. Според нея всяка болница, независимо от собствеността- частна или държавна, в срок от три дни да представи обособени отделения, оборудвани и с реанимационни легла за тежко болни. Стъпката е планирана отдавна, коментира ген. Мутафчийски.

Щиляна Чакърова

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ва
    Василев
    0 0
    23:42, 23 мар 2020
    И като представи всяка болница отделения оборудвани с реанимационни легла, кой ще работи на тях?! Щото за това си трябва анестезиолог-реаниматор, анестезиологична сестра, 25 кв м на легло и други неща, а те са кът.
Последни новини