Целувка в "Мулан" изрязана заради цензурата в Китай

За последните години кино бизнесът в Китай се разви до неподозирани висоти и много от големите холивудски продукции се съобразяват максимално с местните зрители и особено със стриктната цензура.

Цензурата често налага орязване на сцени от филмите, за да бъдат пуснати по кината. А има и такива, които така и не излизат в Китай.

Малко неочаквано, но един от най-големите хитове на Disney за 2020 г. разгневи китайските цензoри, пише The Hollywood Reporter. Режисьорката Ники Каро признава в скорошно интервю, че се е наложило да изреже сцена с целувка, след пробни прожекции в Китай, на които обаче присъствали и от местната комисия.

"Сцената беше много красива, но от комисията бяха категорични: Не, не може. Не е според разбиранията на китайците. И я отрязахме", споделя Каро.

Успехът на "Мулан" в Китай може д зависи от разпространението на коронавируса. Има опасност премиерата на филма, за който Disney таяха надежда да стане най-касовия хит на годината в страната, да се забави за неопределено време.
 

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини