10 °C

Диви плодове за детокс на черния дроб

Богати на важни хранителни елементи

Храната, която консумираме всеки ден, може да навреди на здравето ни, както и да го подобри значително. Затова е важно как я избираме. Знаем, че плодовете са важни за доброто ни здраве.

Днес ще обърнем внимание на някои диви плодове, които спомагат за детокса на черния дроб и подобряват като цяло телесните функции. Вижте кои освен ягоди, мирика, черница, каму каму, да добавите към менюто си.

Малини

Малините са вкусен и отличен източник на полифенолни антиоксиданти. Консумацията им ни осигурява витамин С и елагинова киселина. Всички хранителни вещества в малините, спомагат за детоксикацията на черния дроб.
Малините също съдържат кетони, които, структурно, са почти идентични с капсаицина в червените чушки и синефрина в цитрусовите кори. Кетоните могат значително да намалят натрупването на мазнини в черния дроб.

Годжи бери

Годжи бери, подобно на малините са богати на антиоксиданти, които могат да детоксикират черния дроб. Също така ни осигуряват витамин А, както и зеаксантин, благоприятстващи и здравето на очите.

Маки бери

Маки бери са малки лилави зрънца. Те също съдържат големи количества антиоксиданти, благоприятстващи здравето на черния дроб, но и флавоноиди, за които е доказано, че намаляват риска от сърдечни заболявания, намалявайки риска от натрупване на плаки в кръвоносните съдове.

Сини боровинки

За детокс на черния дроб, добавете към менюто си сини боровинки. Полезните плодове съдържат полифенолни антиоксиданти, известни като антоцианини. Наред с детокс на черния дроб, антоцианините могат да намалят оксидативния стрес в организма, борейки се с вредното влияние на свободните радикали.

Акай бери

Едни от най-богатите на антиоксиданти плодове, подходящи за детокс на черния дроб. Акай бери са и отличен източник на фибри, което благоприятства и храносмилането.

Червени боровинки

Полезни са не само за здравето на пикочната система, но и за подобряване на чернодробната функция. Изключително богати са на витамин С и глутатион. Витамин С спомага за елиминиране на мастните отлагания в черния дроб, докато глутатионът ускорява процеса на детоксикация. 

Източник: az-jenata

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 30.03.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Общуването с близките ви днес ще ви донесе спокойствие и увереност за бъдещето. С лекота ще решите домашните проблеми. Не унивайте. Разчитайте повече както на собствените си сили, така и на подкрепата им. Делата, започнати днес ще завършат с успех. Хубавите емоции и настроения ще ви направят и по-добри.
30 мар 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Вървите неотклонно по пътя, който сте си избрали. Макар и бавно, постигате целите си и това ви изпълва със задоволство. Не сте склонни да се поддавате на влиянието, което някои хора се опитват да наложат над вас. Следвате единствено собствените си принципи и не се интересувате от то приказките на околните. Сърдечният ви партньор има нужда от помощта ви.
30 мар 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Обкръжението на близките ви хора внася спокойствие в душата и мислите ви. Заедно ще решавате възникващите въпроси и ще планирате бъдещето си. Ще разчитате както на собствените си сили, така и на подкрепата им. Всичко започнато днес обещава да завърши с успех.
30 мар 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Колебанията ви са напълно излишни. Действайте решително и желаните резултати ще се превърнат в реалност. Не се тревожете за половинката си, тя се справя чудесно и без вашите напътствия. Не прекалявайте със загрижеността си.
30 мар 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Живейте с повече увереност в себе си. Не позволявайте да ви потискат нечии чужди комплекси. Освободете се от привързаностите си, ако търсите щастието. Правете нещата, от които ще получите удовлетворение. Постигнатото ще ви направи по-смели, дръзки и вдъхновени. Ще поставите началото на бъдещите си успехи.
30 мар 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Оставете вълната на проблемите да мине над главата ви, без да ви засегне. Любовта е тази, която ви закриля, съветва и направлява. Вслушайте се в съветите на любимия човек. Днес вие сте едно цяло. Доверете му се и заедно решавайте. Посветете се на изкушенията на една страстна любов. Този свят е сякаш само за вас двамата.
30 мар 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Шумът и суетата не са сред представите ви за неделен ден. Във възможностите ви е да бъдете по-внимателни и добри с околните, без да ги притеснявате с претенциите си. За това потърсете тихо място за отмора, където да останете насаме със себе си и мислите си. Нечия любов ще ви помогне да се възстановите от стреса и даде сили за нови предизвикателства.
30 мар 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Пролетният ден ще привлича много от вас навън, сред природата. Там ще получите тласък на идеи и по-късно с лекота ще вземате решенията си. За да откриете пътя ви е нужна добра ориентация и подготвеност, а вие ги имате и двете. Ще срещнете подкрепа, щом сте готови да я приемете.
30 мар 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Финансови несгоди и свързаните с тях семейни взаимоотношения ще притесняват много от вас. В очакване сте нещо добро да се случи, но за това ви е нужна надеждна подкрепа, с повече аргументи в своя защита, ще се справите. Консултация със специалист ще облекчи оплакванията ви и направи по-леко и бързо да преминат неразположенията ви.
30 мар 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Направете нужното, за да запазите доброто настроение на всички около вас. А някои от вас ще получат покана за излет сред природата. Не се колебайте дълго. Разходката, освен че ще ви разтовари, ще ви зареди с много положителна енергия и приятни емоции.
30 мар 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Отдайте се на почивка, заслужили сте я. Работата в къщи може и да почака. Правете неща, които ви доставят удоволствие, четете, гледайте телевизия, мързелувайте активно. Вижте се с приятели, веселете се и забравете за грижите. До вас ще достигне вест, която може да ви провокира към нови търсения.
30 мар 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Бъдете по-сдържани в оценките си за хората. Рискувате много, ако споделите мнението си с неподходящия човек. Не прибързвайте с отчаянието, съвсем скоро ще ви се открият прекрасни шансове за реализация.
30 мар 2020
Последни новини