Покрай проверката на приватизацията всеки ще може да бъде подслушван

Грета Ганева е адвокат, водила е дела по правата на човека пред Съда в Страсбург. Коментарът й е от "Фейсбук" и е по повод поредната проверка на приватизацията, наредена от прокуратурата на ДАНС.

Главният прокурор възложил разследване на всички приватизационни сделки на кого? На ДАНС!

Ама че минали всички давностни срокове, че ДАНС нямат никаква компетентност, нито експертиза за подобно разследване, че приватизацията няма никаква връзка с националната сигурност, няма значение.

Важното знаете ли кое е? Самият Гешев ни го обяви по радиото миналата седмица.

ДАНС могат да ползват СРС- та без разрешение на прокурор или съдия.

Като се умножи броят на участвалите във всички приватизационни сделки по свързаните с тях лица, всеки от които води телефонни разговори с неограничен кръг...

Айде, да ни е честита новата машина на времето, с която се връщаме повече от 30 години назад, защото практически всеки ще може да бъде подслушан, при това без разрешение на съдия.

И тъй като ДАНС е пряко подчинена на премиера, значи макар и проверката да е възложена от Гешев, резултатите от нея ще идват първо при кого? При Борисов.

В едно нормално разследване прокурорът е "господар" на производството и е длъжен по закон да събира доказателства за изясняване на обективната истина, сиреч доказателства за престъпление, но и за липса на такова. При разследване на ДАНС обаче правилата са различни, различен е и "господарят".

Не на последно място, проверката е възложена без срок.

Следователно, ясно е, че от тая проверка обвинения по престъпления, свързани с приватизацията, няма да има, но тя става законно основание практически всички да бъдем подслушвани без разрешение на съд и без срок, а на немалка група хора ще им бъдат извивани и ръцете.

Влизаме в много лоша спирала.

Източник: dnevnik.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Пи
    Пипо
    2 -3
    19:42, 13 фев 2020
    Тинтири-минтири! Автора се упражнява на скороговорки!
Последни новини