Продължават дейностите по проекта за обгрижване на възрастни хора и болни

 Към момента две медицински сестри и двадесет домашни помощници обгрижват общо деветдесет лица в Първомайска община като част от проекта „Патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания – Компонент 2”..

Жителите на Общината, които попадат в целевите групи по проекта и желаят да получават услугата патронажна грижа имат възможност да подадат заявление, след което ще бъде извършена оценка на индивидуалните им потребности.

Заявленията са типови – вземат се и се подават в ст. 216 в сградата на Общинска администрация – Първомай, могат да се изтеглят и от интернет сайта на общината.

Общата му стойност е 223 715.95 лева, в това число разходи по линия на ЕСФ в размер на 190 158.55 лева и НФ – 33 557.40 лева.

Проектът стартира на 02.05.2019 г. и е с продължителност 14 месеца.

Целевата група включва възрастни хора над 65 години, с ограничения или невъзможност за самообслужване, както и хора с увреждания и техните семейства, живущи на територията на община Първомай, в невъзможност за самообслужване, които поради причини от здравословен характер са поставени в социална изолация.

През месец май и юни 2019 г. се извършиха дейности по подбор на потребители и персонал. Бе закупен и автомобил за нуждите на проекта.

Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини