Вносът на боклук не може да спре, но може да се контролира, предупреди Ревизоро

Много отпадъци са влизали от чужбина у нас. Това ще продължи да се случва, не може да се спре вносът, но отпадъците ще се изгарят по регламент.

Осем пъти повече изнасяме, отколкото внасяме боклук, заяви екоминистърът Емил Димитров в студиото на NOVA, затова и няма да се забрани вноса на чужд боклук.

Който внася нерегламентирано боклук, ще го връща за своя сметка, предупреди обаче Димитров. Припомняме, че в неделя бе обявено че 28 от пристигналите до момента 127 контейнера с италиански боклук на пристанище Варна-запад ще бъдат реекспортирани.

Спира се площадката за боклук под магистрала Струма, която подпали аутобана. И сега там пак има боклуци до моста въпреки инцидента, който струваше сериозни суми. Ситуацията в цялата държава в областта на екологията е фрапантна, заяви още министърът.

Кой с години си е купувал изборите с нелегална вода, попита още Ревизоро.

При проверките, които е направил, е попаднал на едно село, което има два водопровода - един легален и един нелегален. Спрени за мощности, за да не се случи пернишката криза и по други критични места. Мерки се вземат за Сливен, Дупница, Ботевград.

Проблемите са трупани с години, според министъра, който посочи като пример това, че дори и на язовир "Студена" не е имало водомери, за да се следи каква вода излиза дори и когато вече е било ясно, че се задава криза.

Решения има, но те не стават мигновено, убеден е Емил Димитров.

Някой е позволил Васил Божков да не плати половин милиард лева на държавната хазна, коментира още министърът на екологията Емил Димитров. Хазартният пазар няма да остане празен и на мястото на Божков някой ще се нанесе, както обясни той.

За него е успех, че АДФИ е констатирала нередностите в хазарта. Успех е, че прокуратурата се е заела със случая, смята Димитров.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    То
    Томич
    9 0
    12:40, 4 фев 2020
    Боклук си ти Ревизоро! Ти си за изгаряне, национален предател.
    За вас народен съд! Само тогава България ще се оправи.
Последни новини