Кметовете на асеновградските села на работна среща в Общината

Срещата е първата за мандат 2019 – 2023 и е по инициатива на зам.-кмета Петър Петров, чийто конкретен ангажимент е състоянието и развитието на населените места в Асеновградско. Освен общинското ръководство, присъстваха представители на специализирани институции в града – РСПБЗН, Районното управление на МВР, социални служби, ВиК и други. Основната цел бе да се запознаят компетентните органи с проблемите и нередностите по места, да се обсъдят начините за тяхното отстраняване, както и да бъдат чути мненията на кметовете за методите на съвместна работа.

Представителите на институциите увериха, че ще бъде осъществяван контрол и ще се обърне внимание на всеки сигнал. Кметовете от своя страна сигнализираха за липсващи маркировки на пътни участъци и пешеходни пътеки, за нужда от асфалтиране, ремонти на улични настилки, недостатъчно полицейски служители, които да се грижат за сигурността на селата. Обсъдена бе идеята за създаване на доброволчески отряд, който да реагира при нужда в случай на бедствия, аварии и произшествия. Сред дискутираните теми бе и какви са възможностите за ограничаване загубата на питейна вода по водопреносната мрежа и начините за справяне с водния режим през лятото в част от селата. Зам.-кметът на Асеновград Стоян Димитров призова всички кметове и наместници да сигнализират веднага при съмнение за нерегламентирано отклоняване на вода.

В срещата участва и вицекметът Тамер Бейсимов, в чийто ресор е екологията. С него бяха обсъдени теми за справянето с нерегламентираните сметища и за опазване на околната среда.

Източник: Asenovgrad.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини