Най-добрите спортисти на 2019 г. на Хасково ясни на 23 януари

Най-добрите спортисти на 2018 година в Хасково ще станат ясни на 23 януари.

Церемонията ще се проведе от 18 часа в зала “Хасково“, съобщиха от общинската администрация.

Ще бъдат наградени призьорите в шест категории: Спортист на годината при юношите и девойките, Спортист на годината- мъже и жени, Отбор на годината при юноши и девойки, Отбор на годината- мъже и жени и Треньор на 2019 година.

41 са номинациите тази година в анкетата на община Хасково. Те се подават от клубовете. В гласуването участват представители на местните медии и кореспонденти на националните медии от Хасково.

Сред 10-те най-добри спортисти, номинирани в категорията мъже/ жени, за челните места ще се състезава тежкоатлетката Мая Иванова. С третото си място на Турнир „Наим Сюлейманоглу“, шампионката от Държавното първенство спечели и квота за Олимпийски игри в Япония тази година. В тази категория е номиниран и представителят на хасковската аеробик школа в националния отбор на България Тихомир Баротев. През изтеклата спортна година той има много постижения на държавни и световни състезания, златен медалист е в категорията групи, като част от българския тим от Световната купа в Португалия.

Шампионката по бокс от Държавно лично отборно първенство при жените Силвия Димова, лекоатлетката Лили Стойчева, каратистът Васил Ривов, футболистът Юлий Шекеров, Владислав Симеонов и Георги Попов, състезатели в спортна стрелба – скийт, борците: Асен Табаков, Весела Бръмчева, Петя Делчева, хандбалистите: Валентин Каваков и националните състезатели Маринела Панайотова, Василена Шомова и Петко Петков, са също сред номинираните за Спортист на годината. В индивидуалната категория номинация имат още бадминтонистите, които донесоха в Хасково титлата на двойки за миналата година -Пейо Бойчинов и Иван Панев.

Класацията в тази категория, както и в категорията за Спортист на годината юноши/девойки, е от 1-во до 10-то място.

Сред номинираните юноши и девойки са Мария-Магдалена Кирева и Габриела Кирева, и двете тежкоатлетки, боксьорите: Емирджан Мехмед, Юсейн Шаиб и Джем Демирев, хандбалистите: Катерина Ванчева, Катерина Димитрова, Виктор Ванчев, Костадин Костадинов. Номинация има и за тенисистите Адриано Дженев и Мерт Рамадан, каратистите: Ангел Ангов, Димитър Генев и Елена Михайлова, за бадминтонистите: Цветомир Стоянов, Таня Иванова, Евгени Панев,борците: Адил Мехмедали, Мерт Славов, Меган Димчева. Номинирана от спортната гимнастика е Кристин Кръстева, от спортна стрелба-скийт-Калоян Тонев. В класацията са и състезателката по спортна аеробика Дамла Арабаджи и лекоатлетката София Сарандева.


За отбор на годината в класацията мъже/жени номинациите са за :Спортен клуб по вдигане на тежести „Хасково“-жени,шампионки от Държавно първенство, Хандбален спортен клуб „Асти 91“ – мъже, с 1-во място на „Б” Републиканска хандбална група, Стрелкови клуб „Диана 1“- мъже, с 1-во място отборно на Републиканско първенство за 2019 година в дисциплината „Скийт“ и Футболен клуб „Хасково 1957“, кой се класира на 7-мо място в Трета лига, сезон 2018/2019 г.

В класацията за най-добър тим при юношите и девойките са: хандбален клуб „Хасково“ девойки до 19 г. за двете си втори места в Държавното първенство и Купа „ България, Тенис клуб „Хасково 2015“ девойки до 18 г. с 2-ро място на Държавно отборно първенство, тимовете на девойките под 15 и под 17 години от Бадминтон клуб „Хасково“ , които са шампиони от Държавно отборно първенство, Футболен клуб „Хасково 1957“ – родени 2008 г., Клуб по аеробика „Мега спорт“- девойки старша възраст, щампиони от държавни и национални първенства и Купи и с добри класирания от международни първенства.

В класирането за най-добър спортен отбор на годината в хАсково се извършва само с посочване на фаворита.

На 23 януари ще стане ясен и кой е най-добрият треньяор на годината в Хасково, а номинираните са: Живко Архондев-дигане на тежести, Пенко Хаджиангелов- бокс, Павел Иванов-лека атлетика, Илиан Киряков-футбол, Мартина Маринова- аеробика, Пейо Бойчинов-бадминтон, Али Мехмед- борба, Ирина Миладинова- хандбал и Георги Ривов-карате.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (7)

  • 1
    1
    1
    8 -1
    13:50, 20 яну 2020
    Тия ги наградихме миналата година! Сега дайте тия от 2019 година да наградим! Оправете си заглавието на сайта!
  • 2
    Ша
    шампион
    5 -1
    14:02, 20 яну 2020
    пак да ги наградим,от много глава не боли,а тези за 2019г да изчакат до догодина,кога им дойде реда и времето
  • 3
    Ал
    Алооу
    4 -1
    14:54, 20 яну 2020
    Хасково.нет, не си ли следите коментарите, бе. Преди един час ви казаха да си смените заглавието. Тов бива, бива да не си обръщате внимание на материалите, ама...
  • 4
    Фу
    Футболиер
    2 0
    00:40, 21 яну 2020
    Коригирайте си статията журналя точка ком , ей години години минаха не се научихте на елементарен правопис ... Пийнете по една Лаваца да се събудите и с малко мляко вътре :):)
    • Ша
      шампион
      1 0
      05:32, 21 яну 2020
      копи пейс до това води,от къде акъл да променят текста от миналата година
  • 5
    Фу
    Футболист
    2 -1
    12:23, 21 яну 2020
    Има още много отбори , които трябва да се наградят, но кой ги вижда на кои места са в областите!Има хора които играят в елитна група като Асти , но и тях няма кой да ги награди?
    • Фе
      Фен
      2 0
      16:03, 21 яну 2020
      Треньорите номинират своите състезатели! Грешката е тяхна!
Последни новини