Бъкингамският дворец: Хари и Меган губят кралските си титли

Принц Хари и Меган Маркъл вече няма да използват титлите си като членове на кралското семейство и няма да получават публични средства за кралски задължения, се казва в изявление на кралица Елизабет II, разпространено от Бъкингамския дворец.

Херцогът и херцогинята на Съсекс възнамеряват да изплатят парите за ремонта на имението Frogmore Cottage, който ще остане семейният им дом във Великобритания.

Двойката също вече няма да представлява официално Кралицата.

Новото споразумение ще влезе в сила през пролетта на тази година. То беше сключено, след като двойката по-рано този месец заяви, че искат да се откажат да са висши кралски особи.

В изявлението на кралицата се казва още, че след "многомесечни разговори и по-скорошни дискусии" тя е "доволна, че заедно намерихме конструктивен и подкрепящ път напред за моя внук и неговото семейство".

"Хари, Меган и Арчи винаги ще бъдат много обичани членове на моето семейство", се казва още в изявлението.

„Признавам предизвикателствата, които са изпитали в резултат на интензивния контрол през последните две години и подкрепям желанието им за по-независим живот”, заявява кралицата.

„Искам да им благодаря за цялата им всеотдайна работа в цялата страна, за благото на обществото и съм особено горда от това как Меган толкова бързо се превърна в част от семейството. Надеждата на цялото ми семейство е, че днешното споразумение им позволява да започнат да изграждат щастлив и спокоен нов живот", завършва изявлението на Елизабет II.

Източник: dariknews.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини