13 °C

Издирват мъж за взрива във Варна, има загинал

Жена е загинала при взрив в жилищен блок във Варна. 18 души са преминали през болнични заведения. 

Инцидентът е станал в блок 302 в квартал "Владислав Варненчик". Цял апартамент на четвъртия етаж е избит от взрива. Три деца на 2, 10 и 17 години и жена са настанени в болница с обгазяване.  На място има линейки и медици, които помагат на хората, които се извеждат от горящия вход. В апартамента е живеел 60-годишен мъж, който живеел на семейни начала с жена, в която бил в конфликт.

Според информация на полицията пожарникари и спасители са евакуирали 3 възрастни и 3 деца, живущи в съседни апартаменти. Те са настанени в болнично заведение, тъй като са вдишали дим. Изяснява се състоянието им. Изяснява се състоянието на още една жена, установена при разчистването на мястото. Към момента пожарът е потушен. Причините за възникването му се изясняват. 

За собственика на жилището се твърди, че не е в сградата. Съседи се съмняват, че именно той е причинил взрива с цел отмъщение. Тормозил е жена си и сина си, който завършил военоморско училище с отличие. По информация на полицията той е бивш служител на реда. „Мъжът е бил бивш полицай. На този етап няма данни, че в жилището са били съхранявани взривни вещества. Веселин Димитров се издирва, както и жената, с която е живеел”, каза директорът на полицията в морската ни столица комисар Даниел Пашов.

“В 4.20 часа е подаден сигнала за взрив. Последвал е пожар. Има 18 изведени. Има загинал един човек – лице от женски пол, но самоличността тепърва ще бъде изяснявана. Засега данните са за 18 изведени, част от които са в токсикология”, обясни пред NOVA окръжният прокурор на Варна Красимир Конов.

Има информация, че едно от семействата,  живеещи в блока ще бъде настанено в общинско жилище.

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

Последни новини