CES 2020: Най-щурите продукти, които видяхме на тазгодишното мегаекспо

СES никога не е страдал от липса на WOW фактори, но в старанието си да изпъкнат от година на година високо технологичните компании, които го посещават стават все по-дръзки и изобретателни в презентациите си.

Стартът на 2020 не беше изключение и на изложбените подиуми в Лас Вегас станахме свидетели на някой действително луди продуктови идеи и инженерни концепции.
Ето седем от тях, които според нашето скромно мнение се отличаваха най-ярко.

Скенер за…косопад!


Да, правилно сте прочели! Става дума за причудливо устройство, разработено от Becon – стартъп роден от think tank-а на Samsung – Creative Lab.

То представлява високо специализиран скенер, разполагащ с комплексен набор от сензори – за температура, влажност, за измерване на газове, както и вградена камера. Свързан с телефона ви той може светкавично да анализира състоянието на вашия скалп и да предскаже с висока точност застрашени ли сте от косопад.

За съжаление от Becon не съобщават дали и кога техния уникален скенер ще е наличен на пазара. Цената му за сега също е мистерия.

Това не са дроидите, които търсите. Или са?


Ако има нещо с което вероятно ще запомним така наречената „нова“ Star War трилогия то е с уникалните, убер симпатични дроиди, които да съперничат на олд скуул легенди, като C3-PO и R2-D2. Безспорно най-якото ново попълнение на този фронт е BB-8 – търкалящата се топка тире дроид, който придружава навсякъде Рей.

Е на CES Samsung предложиха на феновете си шанса да притежават техен собствен „кълбовиден“ дроид на име „Ballie” (Топчица). Макар че изглежда непретенциозно, Ballie умее впечатляващо много неща – той може да вдига и спуска смарт завесите в дома ви, да управлява вашия умен телевизор, да наглежда вместо вас домашния ви любимец, когато сте далеч от него и дори да известява робо прахосмукачката ви, че пода в хола се нуждае от почистване. При нужда Ballie дори може да повика помощ, ако пострадате при битов инцидент и не можете да достигнете до телефона.

 

Накратко тази високо интелигентна Топка е изключително полезна джаджа от бъдещето, която вероятно бихте искали да притежавате.

ИИ за всеки съвременен Пигмалион


Ако смятате, че историята на Тиодор (изигран виртуозно от Хоакин Финикс) във филма „Тя“ (“Her”) е чиста проба научна фантастика, помислете пак. На CES Samsung показаха уникален прототип на технология, която на практика емулира почти безпогрешно истински, живи хора. При това до такива дребни детайли, че ги превръща в неразличими от живо, човешко същество имитации – с тази разлика, че всеки един техен елемент е изцяло изкуствено генериран в реално време.

Проектът, известен с кодовото си наименование NEON има изключително широка сфера на потенциални приложения – от много по-реалистично моделирани, виртуални персонажи във видео игрите от следващо поколение, през бъдещи ИИ асистенти, до изцяло симулирани търговски консултанти, управлявани от компютър.

PERSO – Визията на L’Oreal за бъдещето на дамската козметика

Изхвърлете архаичните, стари червила – те вече са продукт от миналото. Вместо тях козметичният гигант L’Oreal ви предлага Perso – интелигентният грим на бъдещето. Това причудливо устройство, наподобяващо термочаша може да синтезира червило и продукти за вашата кожа, които са адаптирани към вашите специфични нужди.

За целта Perso работи в тясно взаимодействие със специално разработено приложение, което използва изкуствен интелект, за да оцени състоянието на вашата кожа.

След това се взимат под внимание специфични фактори като атмосферната температура, влажност, интензитет на слънчевите лъчи и други, които устройството използва за синтезиране на уникален грим при поискване.

При това с времето Perso се самообучава и се наглася още по-фино към вашия уникален стил и начин на живот.

Мерцедес от друго измерение


Смятате, че Cybertruck-а на Tesla е автомобилът, който ще накара всички да се обръщат и да възкликват „WTF?” когато минавате покрай тях по улицата? Само вижте уникалният VISION AVTR прототип на Mercedes-Benz и помислете пак.

Според компанията AVTR е абсолютният апотеоз на взаимодействието между човек и машина – автомобил от следващо поколение създаден така, че да е в тотален синхрон със своя водач.

Когато седнете на шофьорското място уникалният лост за управление на колата се издига елегантно, за да легне удобно в ръката ви, а когато потеглите AVTR следи интензитета ви на дишане и сърдечния ви ритъм, за да се напасне максимално към вашата физиология.

Фурна с…Netflix!

Всеки истински, модерен човек следва бъде мултифункционален. Много често времето не достига за всичко – и за работа, и за домакински задължения, и за развлечение. GE Appliances имат просто и елегантно решение за 2-в-1: интелигентна фурна от нова генерация, която ще ви позволи да наваксате с любимите си стрийминг шоута докато приготвяте вечеря за вас и вашето семейство.

Техният Kitchen Hub е екипиран с голям, 27 инчов сензорен дисплей, който разбира се може да се използва и за други цели освен гледане на Netflix – можете да си пуснете музика през Spotify докато готвите или да видите някоя нова, интересна рецепта в YouTube.


Сбъднатата, технологична мечта на Хоумър Симпсън

Кой каза, че мързела не водел до прогрес? Че как без него щяхме да имаме изобретения, като Segway S-Pod – продукт, който представлява (буквално) стол на колела, който се движи сам. С негова помощ най-после ще можете да сбъднете голямата си мечта – да хвърлите боклука, да идете до магазина или да слезете до мазата без дори да ви се налага да ставате от креслото си.

Шегата настрана – това е съвсем реален продукт, разработен от Segway в сътрудничество с Xiaomi Ecological Chain – уникалната партньорска програма на китайския гигант, благодарение на която през последните няколко години емблематичното Mi лого се появи на какво ли не – от маратонки, през умни чадъри до четки за зъби.

Макар да изглежда странно, движещото се кресло S-Pod всъщност е напълно функционално транспортно средство, което може да развива до почти 40 километра в час!

Източник: hicomm.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини