За пръв път в Първомай се проведе турнир по фехтовка

Изображение 1 от 3

    Коледен турнир по фехтовка си организираха треньорите и състезателите от клуба в Начално училище „Христо Ботев“, Първомай. Малчуганите тренират от началото на учебната година и това беше първата им изява. Рицарският спорт доставя изключителна радост на младите състезатели, които с удоволствие изпълняват физическите и технически задачи, поставени от треньорите Тодор Тонев и Деница Тонева. Двамата са баща и дъщеря в едно изцяло спортно семейство, отдадено на фехтовкта, а тяхната голямата им гордост е, че за пръв път от много години състезател на клуба им е между 10-те най-добри спортисти на Пловдив.

    Малчуганите от Първомай демонстрираха наученото пред своите родители и съученици. Победители в двете възрастови категории са Атанас Василев от II клас и Денислав Монев от IV клас. Всички получиха грамоти, а победителите и подгласниците им медали и подаръци.

    Новината от турнира е намерението на Тодор Тонев да картотекира догодина състезателите и те да могат да се състезават на турнири на по-високо ниво.

    Спортът на мускетарите е един от най-аристократичните и с динамично развитие у нас. Той съчетава в едно бързина, ловкост, координация, толерантност и екипност. Все повече са активно занимаващите се с фехтовка състезатели, като възрастта им е от 7 до 55 години. Поради нарасналия интерес към фехтовката, в пъти са се увеличили и местата за тренировки - както специално оборудваните зали по фехтовка, така и множество училища и спортни зали в цялата страна.


    Теодора Кирякова 

    Източник: Parvomai.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Фр
      Франсоа
      0 -1
      23:00, 19 дек 2019
      А за Клуба по Мини петанка нищо не пишете... Отправили сме искане за финансиране към общината за 35 хиляди
    Последни новини