21 °C

Над 200 кутии за обувки, събрали в себе си Коледа, ще отпътуват в събота към София.

Изображение 1 от 2

  На акцията на Сдружние „Тogether for“  "Коледа в кутия за обувки" в Първомай и село Искра откликнаха десетки деца и възрастни, а кутиите са почти 200. Акцията е благотворителна и има за цел да зарадва деца в неравностойно положение. 

  Организатор на точка за събиране на „Коледа в кутии за обувки“ в Първомай е Пеньо Запрянов. Той разказа, че е наблюдавал как някои от дарителите с много любов са опаковали подаръците си. „Знам, че хората наистина вложиха сърце в тази кампания, споделя той“. Остават още 3 дни, в които се очаква дарителите да донесат своята „Коледа в кутия за обувки“.

  В същото време акция за събиране на подаръците за децата в неравностойно положение организира и кметът на село Искра Тодор Налбантов. „Хората подеха с радост тази инициатива, разказа той, Тези, които научиха за акцията, но не живеят тук, поискаха списък с пунктовете в Пловдив и ще занесат там своите кутии.

  В кметството на село Искра почти 80 кутии очакват своите получатели. От името на кмета Наталия Чалъкова написа във фейсбук: "Благодарим на всички хора с добри сърца, които се отзоваха на инициативата "подарък в кутия за обувки" и дариха много подаръци за деца в неравностойно положение".
  Нека Коледа донесе на всички деца здраве, любов, щастие и най-забавните детски игри.

  Утре кутиите от Искра ще отпътуват за Първомай с Пеньо Запрянов, а в събота трябва да достигнат до главния пункт в София.

  Теодора Кирякова

  Източник: Parvomai.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (4)

  • 1
   Ня
   някой
   4 -2
   18:25, 11 дек 2019
   Защо е тази просия и цигания! къде е бойковата държава ,която да осигури подаръци за всички деца, за да бъдат зарадвани за коледа или Нова година? Да ,Българинът винаги е бил щедър за построяването на училища църкви ,но това сиромахомилство на фона на предстоящите празници е грозно и лицемерно.Народът трябва да има работа и постоянни доходи,за да може да посреща ежедневните си нужди, а не да получава помощил
   • Ни
    Никой
    4 -2
    20:01, 11 дек 2019
    Хей,простотия,злоба.Няма публикация ,която да не е оплюта.Поздравявам Пеньо за инициативата и организацията на тази кампания в града ни.Ще за
    радваме преди всичко ДЕЦА.
    Бъдете добри,бъдете хора,бъдетеЧОВЕЦИ.!
    А на теб бих казал.............ти.
  • 2
   Пе
   Пеньо Запрянов
   9 -3
   19:02, 11 дек 2019
   Тук няма просия, просто всички ние имаме щастието да дарим - това е дар за нас господине , а политиката тя си е мръсна работа и тук не е редно да я намесваме. Това е нещо от нас за други като нас - хора които ще се зарадват на това което сме изпратили.
   • 33
    333
    2 -1
    09:09, 12 дек 2019
    Каква е разликата между бедните и кучетата в България?Ще ти кажа,за да не си тормозиш.На кучето му дават да яде,а бедният го чакат да умре!!

  Хороскоп за 19.09.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Имате нужда да се освободите от напрежението на изминалите дни. То внася напрежение в отношенията с околните, вземете мерки да балансирате емоциите си. Правете неща, които са ви приятни и които със сигурност ще ви разтоварят. Любимият човек е до вас и това допълнително ще ви помогне да се отпуснете.
  19 сеп 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Нови познанства – професионални и лични ще разнообразят деня ви и направят бъдещето по-разбираемо за вас. Подготвени сте за промените и покажете, че сте готови да ги приемете. Предстоят ви напрегнати часове с работа и други отговорности през идващите дни. С любимия човек ще се посветите на общи занимания.
  19 сеп 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Ще имате добри възможности да договаряте условията, които на вас ви допадат. Ако все пак покажете, че зачитате и чуждите интереси делата ви ще се развиват в желаната от вас посока. Имате силно излъчване и това увеличава добрите ви възможности днес. Предстоящо пътуване, за някои зад граница. Погрижете се за дребните детайли свързани с него.
  19 сеп 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  С повишено внимание работете, ако боравите с пари днес, съществува риск от измама. Бъдете внимателни и в общуванията си, използвайте познанствата си, за да помогнете на приятел. Други ще вземат решения, отнасящи се до семейството и разширяване на дома. Обсъждайте намеренията с близките си, за да постигнете по-добри резултати.
  19 сеп 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Намеренията ви днес ще се проявят с практични реализации, с което може да изненадате другите, но не и себе си. Новости от личен характер ще внесат настроение на повечето от вас, особено на самотните. Сега започнала връзка ще продължи и ще ви радва с вниманието и нежността на партньора ви.
  19 сеп 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  В много посоки ще проявите волята и духа си днес. С активното си присъствие ще влияете положително на събитията и не само в подкрепа на собствения си интерес. Деловите представители на знака ще решават проблеми, свързани с държавните институции. Ще срещане разбиране и подкрепа, а към инакомислещите не бъдете строги.
  19 сеп 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Отнасяйки се с уважение към колегите и хората около вас, ще почувствате взаимност, което ще се отрази обновяващо на настроението ви днес. Градивното ви отношение към проблемите ще направи работата на всички ви успешна. Отсъствието на любим до вас човек ще ви подтикне да скъсите разстоянията, предприемайки пътуване.
  19 сеп 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Гледайте на препятствията, като на поредното предизвикателство, с което предстои да се справите. Съхранете приветливото си излъчване и добро настроение, въпреки трудностите. Това привлича добрите сили, с чиято подкрепа ще реализирате по-бързо плановете си. Харесвани сте и ще се почувствате значими в нечии очи.
  19 сеп 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Ще се радвате на добра оценка за работата си и успехите ви ще станат повод за тържество. С уменията си постигате своето и трасирате занапред пътя си. Консултация със специалист по здравен проблем ще ви бъде само от полза. Предстоящите събития ще ви насочат към дейност или друго занимание, което ще ви носи добри доходи за в бъдещето.
  19 сеп 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Днес работете в екип, самостоятелните решения няма да се толерират. Това изисква да повишите доверието в партньорите си и да бъдете по-малко мнителни. Нуждаете се от почивка, да се успокоите и забавлявате. Общувайте с хора, които ви зареждат с творчески идеи и ви обогатяват душевно.
  19 сеп 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Днес е възможно да ви съпътстват трудности поради независещи от вас фактори. Въпреки това направете максималното, за да постигнете желания успех. Късметът ви спохожда в личен план, където получавате онова, което отдавна очаквате. Ще срещнете търсения човек. Бихте могли да се насладите на прекрасни съвместни мигове.
  19 сеп 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Ще проявите забележителна активност в обществени и колективни начинания. Предложенията ви ще бъдат чути и осъществени, защото сте загрижени за доброто на другите. Подаръци ще зарадват някои от вас, но всъщност вие сте си ги заслужили. Безотказното ви служене и добро отношение към другите е пример на поведение за всеки.
  19 сеп 2020
  Последни новини