5 °C

Над 200 кутии за обувки, събрали в себе си Коледа, ще отпътуват в събота към София.

Изображение 1 от 2

  На акцията на Сдружние „Тogether for“  "Коледа в кутия за обувки" в Първомай и село Искра откликнаха десетки деца и възрастни, а кутиите са почти 200. Акцията е благотворителна и има за цел да зарадва деца в неравностойно положение. 

  Организатор на точка за събиране на „Коледа в кутии за обувки“ в Първомай е Пеньо Запрянов. Той разказа, че е наблюдавал как някои от дарителите с много любов са опаковали подаръците си. „Знам, че хората наистина вложиха сърце в тази кампания, споделя той“. Остават още 3 дни, в които се очаква дарителите да донесат своята „Коледа в кутия за обувки“.

  В същото време акция за събиране на подаръците за децата в неравностойно положение организира и кметът на село Искра Тодор Налбантов. „Хората подеха с радост тази инициатива, разказа той, Тези, които научиха за акцията, но не живеят тук, поискаха списък с пунктовете в Пловдив и ще занесат там своите кутии.

  В кметството на село Искра почти 80 кутии очакват своите получатели. От името на кмета Наталия Чалъкова написа във фейсбук: "Благодарим на всички хора с добри сърца, които се отзоваха на инициативата "подарък в кутия за обувки" и дариха много подаръци за деца в неравностойно положение".
  Нека Коледа донесе на всички деца здраве, любов, щастие и най-забавните детски игри.

  Утре кутиите от Искра ще отпътуват за Първомай с Пеньо Запрянов, а в събота трябва да достигнат до главния пункт в София.

  Теодора Кирякова

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (4)

  • 1
   Ня
   някой
   4 -2
   18:25, 11 дек 2019
   Защо е тази просия и цигания! къде е бойковата държава ,която да осигури подаръци за всички деца, за да бъдат зарадвани за коледа или Нова година? Да ,Българинът винаги е бил щедър за построяването на училища църкви ,но това сиромахомилство на фона на предстоящите празници е грозно и лицемерно.Народът трябва да има работа и постоянни доходи,за да може да посреща ежедневните си нужди, а не да получава помощил
   • Ни
    Никой
    4 -2
    20:01, 11 дек 2019
    Хей,простотия,злоба.Няма публикация ,която да не е оплюта.Поздравявам Пеньо за инициативата и организацията на тази кампания в града ни.Ще за
    радваме преди всичко ДЕЦА.
    Бъдете добри,бъдете хора,бъдетеЧОВЕЦИ.!
    А на теб бих казал.............ти.
  • 2
   Пе
   Пеньо Запрянов
   9 -3
   19:02, 11 дек 2019
   Тук няма просия, просто всички ние имаме щастието да дарим - това е дар за нас господине , а политиката тя си е мръсна работа и тук не е редно да я намесваме. Това е нещо от нас за други като нас - хора които ще се зарадват на това което сме изпратили.
   • 33
    333
    2 -1
    09:09, 12 дек 2019
    Каква е разликата между бедните и кучетата в България?Ще ти кажа,за да не си тормозиш.На кучето му дават да яде,а бедният го чакат да умре!!

  Хороскоп за 20.01.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Ваша молба ще бъде удовлетворена и ще получите нужното ви разрешение. Ако сте решили да предприемате рисковани начинания отложете го за друг път. Денят не е подходящ за това има голяма вероятност да загубите значителна сума. Постъпка на ваш близък ще ви го представи в неподозирана светлина. Имате достатъчно време да намерите решение на проблем, който ви занимава напоследък.
  20 яну 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Започвате чудесно новата работна седмица. Действате с размах днес, тъй като имате много работа и идеи, които чакат да бъдат осъществени. Предпочитате да работите самостоятелно, тъй като така е най-сигурно, че ще успеете да се справите с плановете си. Привлечени сте от идеята на свой близък и се стараете да я доразвиете.
  20 яну 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Неотстъпчиви сте по отношение на намеренията си и няма да позволите на чуждото мнение и емоции да ви влияят прекалено много. Ще изградите успешно сътрудничество с някой, с когото предстои да вървите в една посока напред в бъдещето си. Създавате нещо ново и то скоро ще ви донесе първите добри резултати.
  20 яну 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Това, което ви привлича ще стане причина да отделите голяма част от времето си, за да го постигнете. За много от вас то е свързано с бизнеса или професионалната ви работа. Да сте близо до любимия ви човек е също ваша необходимост. Раците ще имат емоционална среща и вълнуваща вечер.
  20 яну 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Мнозина от вас днес са обхванати от творчески колебания. Не сте сигурни точно какъв подход да предприемете при важно начинание. Мислите ви се лутат в разнопосочни идеи. Опитайте се да отсеете онези, които ви се струва, че ще донесат оптимални резултати. Разговор с ваш партньор може много да ви помогне.
  20 яну 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Укротете темпото, амбициите ви са прекалено смели и е възможно да не постигнете всичко онова, към което се стремите. Нека това не ви отказва от намеренията ви, но бъдете разумни. Не рискувайте излишно, можете да бъдете на подходящото място в подходящия момент и без много шум. Успешно ще решите възникнал проблем у дома.
  20 яну 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  С участието си в печеливш проект ще повишите доходите си, освен, че ще натрупате повече опит и самочувствие. И по други причини има защо да бъдете доволни, в дома си ще се радвате на добри вести. Някои от тях са свързани с бита и пътуванията ви, ваши или на близките ви.
  20 яну 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Бъдете по-уверени в себе си. Както вие умеете да насърчавате, така би ви било от полза нечие одобрение сега. Доверявайте се само на проверени хора. Така ще си спестите неприятности. Помислете как да направите вечерта интересна за любимите си хора. Това ще ви сплоти и направи по-добри.
  20 яну 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Убедителни и точни, ще фокусирате вниманието на другите върху наболелите теми и ще предлагате решения. Ако сте искрени и честни, ще ви бъде лесно в реализация на всичко, с което се захващате. За онези, които не са ви познати се доверете на специалистите. Отношенията в семейството постепенно се изясняват, в случай, че са били влошени до сега.
  20 яну 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Много добри попадения в бизнес начинанията, където действате със свойствения си замах и афинитет към рисковете. В личен план също ви очакват приятни емоции свързани с харесван и желан от вас човек. Все пак не бъдете твърде настоятелни.
  20 яну 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Търсенията ви в избрана от вас област ще ви отведат до интересни и неочаквани за вас открития. Напредъкът, който ще постигнете най-вероятно ще ви мотивира да продължите да действате в същата насока. Упоритостта и постоянството ви ще бъдат възнаградени.
  20 яну 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Новостите ще ви направят по-смели и дръзки. Грижите ще отстъпят място на мечтите и скоро ще се поздравите с придобивки от различен характер. Желана къща или друга семейна необходимост ще зарадва някои от вас. Колебанията ви ще се стопят и уверено ще пристъпите към изграждането на новия си живот.
  20 яну 2020
  Последни новини