14 °C

Над 200 кутии за обувки, събрали в себе си Коледа, ще отпътуват в събота към София.

Изображение 1 от 2

  На акцията на Сдружние „Тogether for“  "Коледа в кутия за обувки" в Първомай и село Искра откликнаха десетки деца и възрастни, а кутиите са почти 200. Акцията е благотворителна и има за цел да зарадва деца в неравностойно положение. 

  Организатор на точка за събиране на „Коледа в кутии за обувки“ в Първомай е Пеньо Запрянов. Той разказа, че е наблюдавал как някои от дарителите с много любов са опаковали подаръците си. „Знам, че хората наистина вложиха сърце в тази кампания, споделя той“. Остават още 3 дни, в които се очаква дарителите да донесат своята „Коледа в кутия за обувки“.

  В същото време акция за събиране на подаръците за децата в неравностойно положение организира и кметът на село Искра Тодор Налбантов. „Хората подеха с радост тази инициатива, разказа той, Тези, които научиха за акцията, но не живеят тук, поискаха списък с пунктовете в Пловдив и ще занесат там своите кутии.

  В кметството на село Искра почти 80 кутии очакват своите получатели. От името на кмета Наталия Чалъкова написа във фейсбук: "Благодарим на всички хора с добри сърца, които се отзоваха на инициативата "подарък в кутия за обувки" и дариха много подаръци за деца в неравностойно положение".
  Нека Коледа донесе на всички деца здраве, любов, щастие и най-забавните детски игри.

  Утре кутиите от Искра ще отпътуват за Първомай с Пеньо Запрянов, а в събота трябва да достигнат до главния пункт в София.

  Теодора Кирякова

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (4)

  • 1
   Ня
   някой
   4 -2
   18:25, 11 дек 2019
   Защо е тази просия и цигания! къде е бойковата държава ,която да осигури подаръци за всички деца, за да бъдат зарадвани за коледа или Нова година? Да ,Българинът винаги е бил щедър за построяването на училища църкви ,но това сиромахомилство на фона на предстоящите празници е грозно и лицемерно.Народът трябва да има работа и постоянни доходи,за да може да посреща ежедневните си нужди, а не да получава помощил
   • Ни
    Никой
    4 -2
    20:01, 11 дек 2019
    Хей,простотия,злоба.Няма публикация ,която да не е оплюта.Поздравявам Пеньо за инициативата и организацията на тази кампания в града ни.Ще за
    радваме преди всичко ДЕЦА.
    Бъдете добри,бъдете хора,бъдетеЧОВЕЦИ.!
    А на теб бих казал.............ти.
  • 2
   Пе
   Пеньо Запрянов
   9 -3
   19:02, 11 дек 2019
   Тук няма просия, просто всички ние имаме щастието да дарим - това е дар за нас господине , а политиката тя си е мръсна работа и тук не е редно да я намесваме. Това е нещо от нас за други като нас - хора които ще се зарадват на това което сме изпратили.
   • 33
    333
    2 -1
    09:09, 12 дек 2019
    Каква е разликата между бедните и кучетата в България?Ще ти кажа,за да не си тормозиш.На кучето му дават да яде,а бедният го чакат да умре!!

  Хороскоп за 18.02.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Успявате по забележителен начин да балансирате между професионалния и личния си живот. Никой по-добре от вас не умее да комбинира всичко така, че да е удобно на всеки. Естествено водещо е собственото ви желание, но вие чаровно прикривате този факт.
  18 фев 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Ще се отличавате с повишената си социална активност, оставайки на втори план личните ангажименти. Имате воля и ще се справите, независимо от трудностите. Предстояща среща ще подобри очакванията ви във връзка с предстоящ проект. Развитията ще бъдат във ваша полза и ще ви подтикнат към конкретни действия.
  18 фев 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Добре е делата си днес да ги приключите в рамките на деня. Градивните ви усилия ще поддържат активността и формата ви, правейки ви по-организирани. В личния си живот ще постигнете разбиране със себе си и ще се съобразите с развитието на дълго очакваните промени. Най-хубавото е, че ще ви направят щастливи.
  18 фев 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Малко хора ще са в състояние да разгадаят настроението ви днес. Работите усърдно, но емоциите доминират над всичко останало и със сигурност ви пречат, особено когато от вас се изисква да бъдете съсредоточени. Опитайте се да им противостоите.
  18 фев 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Служебната работа ви отегчава и напрежението скоро ще ви създаде главоболия. Вземете мерки и не се колебайте да направите нещо за себе си. Запознайте се с методите на релаксация, чрез тях ще подобрите тонуса си. Мислете позитивно и се вслушвайте в мнения, различни от вашите.
  18 фев 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  С добри нагласи сте за предстоящите дни и това се отразява на работата ви по проектите, които подготвяте. Самоконтрола, който си налагате ще ви помогне да се справите по-лесно с изкушенията и повиши психическата ви устойчивост. Насърчете човека до вас открито да говори за чувствата си, това ще заздрави връзката ви или поне ще ви ориентира за тях.
  18 фев 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Ще размишлявате върху развитието на делата си от последните дни и ще търсите причините за една или друга неудача. Приемете, че има и външни фактори, които не можете да промените, така, че гледайте по-ведро на случващото се. Открийте уроците за себе си и се старайте да ги усвоявате своевременно.
  18 фев 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Възможно е днес да възникнат проблеми и да променят временно плановете ви за почивка. При финансови операции не поемайте рискове. Доброто ви чувство за хумор ще ви извади от една неловка ситуация с човек, към когото имате по-специално отношение. Близо сте до желания резултат.
  18 фев 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Ще ви се отдава да възприемате добре нови знания и да ги прилагате на практика почти веднага. Движението ще ви се отрази добре, ще ви избави от нежелани мисли и с повече вяра в себе си ще успявате в начинанията си. Не грешите в преценките си за другите, за това и по-рядко ви се случва да сте от губещата страна.
  18 фев 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Ще се радвате на добри развития в личните си дела. Промяната ще ускори процесите и скоро ще се поздравите с придобивки от различен характер. Дайте шанс на човека, който търси път към вас и му позволете да ви запознае с намеренията си, които повярвайте, са добронамерени.
  18 фев 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Не всичко, което предвиждате днес ще се случи, но в по-голямата си част ще следвате начертания план. Доверието, с което се отнасяте към някого или нещо, ще ви спечели нови приятели. В добра кондиция и форма на духа сте, и с повече лекота ще вземате решенията си. Готови сте за придобивки от нематериален характер.
  18 фев 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Ако ви липсват внимание и грижи, не бързайте да се засягате. Помислете къде имате пропуски, защото е сигурно, че не сте изрядни. Дайте си сметка за собствените си постъпки и променете отношението си към онези, които неоснователно сте наранили. Духовни прозрения ще ви подтикнат към промени.
  18 фев 2020
  Последни новини