13 °C

Шефът на ВиК-Перник е уволнен заради водната криза

Шефът на ВиК-Перник Иван Витанов е уволнен от поста си заради водната криза в Перник, съобщи заместник регионалният министър Николай Нанков пред NOVA.

По-рано през деня перничани щурмуваха сградата на дружеството, с викове "оставка" протестиращите се опитаха да влязат вътре, но бяха спрени от полицията. Директорът Витанов прие двама от представители на протестиращите.

От понеделник в града и околните населени места е въведен воден режим. Причината за това е драстично ниското ниво на язовир "Студена". Хората настояват някой да поеме отговорност и да реши проблема.

По-рано днес Николай Нанков отбеляза, че има пропуски в справянето с безводието и водния режим в Перник, където пристигна за среща с кмета на общината. Той обясни, че ще има наказани за водната криза в Перник.

Източник: offnews

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

  • 1
    Па
    пастор
    4 0
    19:43, 20 ное 2019
    наред е на вик Хасково
  • 2
    На
    Наско
    1 -1
    21:30, 20 ное 2019
    Петко Стойчев трябва да назначите за да се оправят нещата.
    Може да е далавераджия и краде но пък си разбира от работата .
    След демокрацията само при неговото управление в ВИК - Хасково е била на печалба.
    • Ма
      Марков
      1 0
      13:26, 21 ное 2019
      Петко ????..Ха ,ха ,ха !! Някой пак се изказа неподготвен. Този е най-голямото бедствие за ВИК Хасково! На Стойчев му дай пари да харчи,жени да милва ,алкохол, купони и спане. Ако е останало от него нещо във ВИК Хасково е л****.. му!Едно нищо за общесвото е , нищо!
Последни новини