Министър Кралев в подкрепа на донорството

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев стана доброволен донор. Той попълни донорска карта, с която изразява съгласието си да бъдете донор на органи в случай на настъпила и безспорно медицински констатирана мозъчна смърт. Така министър Кралев подкрепя Националната кампания на донорството и трансплантацията „Да! За живот“ на Министерството на здравеопазването.

„С чувство за оптимизъм се включвам в кампанията на Министерство на здравеопазването.

Горд съм, че за първи път от много години държавата инициира кампания в подкрепа на донорството. Като човек, завършил медицина, знам, че трансплантацията е едно от най-големите постижения на съвременната медицина. Чрез трансплантация могат да бъдат спасени много човешки животи.“, написа министър Кралев в социалните мрежи.

Като мисионер на кампанията, която подкрепя и чиято основна цел е повишаване на информираността на обществото за донорството, той разяснява на своите последователи във Фейсбук, че донорската карта няма юридическа стойност. Целта е да информира семейството и близките на човека, който я е попълнил каква е неговата воля.

Всеки може да подкрепи инициативата като попълни своята карта на адрес: www.zajivot.bg или да я получи от доброволците на БЧК, които ще ги раздават на ключови места в столицата и други градове.

Красимира Славова

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    1 -1
    13:24, 6 ное 2019
    Бесен популизъм.
Последни новини