14 °C

8 села си избраха кмет от първи път

Селата, от община Първомай, в които няма да има балотаж са 8. За две от тях се знаеше предварително и кой ще е избраният кмет – без конкуренция в Езерово печели Ангел Хаджиев с 94,84%, а във Воден Мухамед Абед с 92,59%. И двамата се явиха на тези избори като представители на ДПС.

БСП печелят от първи път три кметски места: В Бяла река Димитър Димитров с 57,62%; в Православен Весели Недев има изключително висок резултат – 82% , а с 80,84% първи е Костадин Кротнев в Дълбок извор.

Буково и Татарево са с кметове от ГЕРБ – Петко Петков има 58,99%, а Али Баджъклъ – 54,92%.

Независим кмет ще има в Крушево, където издигнатата от инициативен комитет Радка Петкова печели с 67,87%.

Почти до критична ситуация се стигна в изборния ден в две села. 2 бюлетините в Брягово не достигнаха и се наложи ЦИК да разреши разпечатването на допълнителни бройки. В Татарево също стигнаха до критичен момент, но там останаха 11 неизползвани бюлетини за избор на кмет на кметство.

Неофициалните разпределения на мандатите в общинския съвет са: 6 места за БСП, 5 – за ГЕРБ, по 3 за СДС и съветниците на Ангел Папазов (СДП) и по 2 за ДПС и ЗС „Ал. Стамболийски“.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (24)

  • 1
    3,
    3,14
    12 -1
    15:03, 28 окт 2019
    Архимед предлагам да се прекръстиш на Ахмед когато ГЕРБ подкрепят А.Папазов на балотажа и новото - старо мнозинство в общ. съвет бъде Папазов + ГЕРБ + БСП = 14 съветници.
    От декември 2018 г. ГЕРБ -К.Попова пое курс на подкрепа за Папазов. На евроизборите Папазов "подкрепи" ГЕРБ и от ГЕРБ дори обмисляха да го номинират за кмет, но след загубата на евроизборите предпочетоха по завоелиран път, отколкото пряко номиниране на Папазов. Този вариант бе за лапни шараните кото теб и вие свършихте идеалната работа дерейки гърла долу Папазов да живей Кичуков.
    Сега ГЕРБ и БСП ще са патериците на Ангел за още 4 г и пак Петков ще е председател на ОбС. Замовете естествено ще са Митков и някой от ГЕРБ, защото Кичуков от срам ще хване гората или пък...
    И нека далаверите да започват ново.
    • Ар
      Архимед
      3 -2
      15:13, 28 окт 2019
      Може и да съм Ахмед по рождение
      Но ако герб бяха спечелили друго щеше да пееш.
      Сега стоят нещата така както ги казваш
    • 66
      66
      16 0
      05:58, 29 окт 2019
      Ако има някой който трябва да се срамува това е Попова, толкова долен човек.
    • Къ
      Към Ахмет
      9 0
      09:15, 29 окт 2019
      "Ако" - цапа и мирише.
      сем. Картел-Попови се продаде за пари и заложи на куц кон.С кюфтета и кичеци се купуват само будали.
    • Ар
      Архимед
      4 0
      11:55, 29 окт 2019
      И аз не ги харесвам Попови споко.
      не ми допадат и други общински съветници
      ама сега чакай средства от държавата. ББ ще показва на Първомай средния си
  • 2
    кмет на община Първомай - г-н Ангел Папазов ! Виж коментара
  • 3
    Ми
    Минчо
    18 0
    22:28, 28 окт 2019
    Предизвестен резултат! Няма нищо нова под слънцето.Някои села си получиха същите мързеливи и лъжливи кметове ,които от години нищо не работят!Други ще си получат кметове ,но с нови имена и пак толкова можещи.А за общинския цирк ,какво да кажем ,предварително съчинения сценарий ,беше добре изигран,за да се създаде впечатление на някаква драма с "исторически успехи" за някои .Ура ,народе за още четири години получихте оправдания поздравления,хамелеонщина,безгръбначни в общинския съвет ,котешки каваци при гласуването в него и в крайна сметка умираща и обезлюдяваща се община и град.Нищо,важното е новоизбраните търтеи да има откъде да се обогатяват ,а вас кучета ви яли.До следващия спектакъл.
    • Ар
      Архимед
      7 0
      12:13, 29 окт 2019
      Резултата вече е налице от неделя вечерта.
      Първомай избра Мизерията
  • 4
    Надявам се, че ще си седнете на гелосаните си кръгли задници, защото разбрахте, че с парите си можете да купите циганската паплач, близка ви по религия и алчност но не и истинските Българи! Вземи си кандидата и неговото педалско обкръжение и се скрийте накъде из помаклъка! И не плюй възрастните хора! Това са умни, интелигентни хора, които създадоха и теб и всичко около теб и които знаят до къде се опитвате да ги докарате в алчността ви.
    Честито на спечелилите уважението на истинските мои съграждани! Не се притеснявайте от това, че шепа жадни за власт и пари педали и малограмотни храненици на властта,алкохолици и мошеници ви плюят от злоба! Че разни хюмнета и Дерекювлиевци ви обиждат нс възраст. Вие имате уважението на на нас , вашите деца и внуци за всичко построено от вас, за това, че възпитахте и запазихтеБЪЛГАРСКОТО в нас. А онези дето вият от злоба срещу вас подминете с усмивка! Оставете ги да се грижат за задниците си, за алкохола по масите си, за вярата и алчността си!
    Честито БЪЛГАРИ!
    ПОКЛОН!
    • 5
      5
      3 0
      08:23, 29 окт 2019
      Ахмет и ти ли кат Него - няма матрял ?
    • Ар
      Архимед
      2 -4
      11:57, 29 окт 2019
      Среден пръст ще ви покаже ББ на червената община.
      Селата се усетиха
  • 5
    Пи
    питагор
    4 -3
    05:08, 29 окт 2019
    Поклон ама поклон пред свършека на пърумай ооо ти койту защитаваш умните дъртиля. Някой написа ли свобода за пърумай в бюлетината не закото въ е страх. Ангу е дуказано чи е то дету жъ разсипе убщинътъ и жъ я затори яз толкова време ви пишех и си виках а дано младите да се зафанат да се сдружат да бият дъртите щото бъдещето е на младите убаче се указа чи първумай е прукажен град квиту младите такъй и старите. Младите вместу да излезнат и да изкрещят те пудвиха упашка и се присламчиха ду дъртите с партии погледните ги на плакатяту срам млади до комунистите млади ду герб млади ду оня ут сдс млади ду фесовете а трябваше тя млади да са на един плакат да съ сдружат и да бутнат сички ангувци аги митки фитки и разни други жуотни. Затува нимойте црикайте чакайте края и тва е.
    • 66
      66
      9 -12
      05:35, 29 окт 2019
      Толкова ми омръзна Папазов, че ще рискувам с Митков.
    • Пи
      питагор
      9 -5
      05:53, 29 окт 2019
      Ъм рискувай с койту си искаш ва твоята е от трън та на фуй. Митката за нищу ни става по дубре иди са фърли ут моста на марица ут колкуту да гласуваш за митката явну ут тебе файда няма пуне нимой разваляй вота и спукойствиету на хората дукату чакат края на пърумай.
  • 6
    Почитаеми господа,
    Лесно разбираемо е вашето иронично отношение към "дъртилята" , както наричате възрастните хора от града и Общината. Това са хората запазили моралните си ценности и уважението към всеки от съгражданите си.Тези хора нямат вашата алчност, вашата арогантност, вашето просташко самочувствие, че знаете и можете всичко. Те уважават и такива , като вас, вашето мнение но те не са крепостни селяни готови някой нискообразован или самонадеян простак да задава дневния ред на живота им. Познавам хора от тях , които подложени на IQ тест от MENSA в едно с всички вас зедно, ще ви турят, както просташки се изразявате в нечий "ауспух". Тези хора избират и ще избират интелигента, умния човек, можещия човек. Те никога няма да застанат до арогантния надут простак въобразил си , че е сателит на БОГ, до самодоволния алкохолик или малограмотната метреса. до гелосаният джендър или онзи говорещ им с просташкият си език забравен в миналото.
    Намерете друга аудитория за просташките ви напъни!
    Честито на Папазов, Митков и всички онези , които работиха и работят честно за Общината и хората в нея!
    Срещу вас ще вият гладници и простаци. Не се поддавайте!
    • Ар
      Архимед
      4 -1
      12:09, 29 окт 2019
      Това е само някой общинарски храненик дето цоца от досегашните
  • 7
    Пи
    питагор
    6 -6
    09:12, 29 окт 2019
    А ва чичка земи си менсата и ай кюто авто кю то и кот си искаш и нимой пиши тука ва. Ти в ред ли си ва ни вийш ли чи сичко е бом бок той ми приказва за менса къту пузнаваш тъкъй кажи куя са за кметове да ги предложим пърумай да упраят и да са пусмея ва за разлика ут вас менсажиите яз разчитам на сетивата си и логикътъ ва а те казват чи пърумай загива той тръгнал да ми са фали колко били умни. Ъм кът сте толкува умни що настъпвате иедна и съща мутика веке 30 гудини ва. А мутикътъ на ангу я настъпвате веке 16 гудини и пак я настъпихте. Земите покажите са кои сте те умни доаеня в пърумай покажите си сертификатите ут менса и управлявайте ва ама ни можите щоту сте толкува умни чи сте над нищата за тва нимойте вийте ами чакайте края.
  • 8
    03
    0336
    8 -1
    09:27, 29 окт 2019
    И двамата са компрометирани. И двамата са изтъкани от порочни зависимости. Това че четкат нъзрастния си еректорат съвсем не ознамава че са искренни или пък ще направят нещо полезно.Просто сценично присъствие и никаква "историмлческа" победа - пак ще ни натресът по малкото Зло- Здрастиий
  • 9
    Ар
    Архимед
    6 -3
    12:11, 29 окт 2019
    Сега чака мизерия Първомай. Ще гледа как съседните общини си карат по асфалтираните улици
    Централната власт ще сочи Първомай със среден
    • Уй
      Уйли
      6 0
      19:49, 29 окт 2019
      Катенце хайде няма ли да си ходиш, свърши си работата.
  • 10
    Аз
    аз
    9 0
    16:06, 29 окт 2019
    Как става така,че никой не е доволен от кмета,а всички гласуват за него.....
    • Ха
      Хари Потър
      5 0
      17:12, 29 окт 2019
      Властелина на пръстените е един омагьосан свят където логиката отсвъпва на безграничната човешка глупост.
    • По
      Покоряващият върхове
      1 0
      00:06, 30 окт 2019
      То само тук са недоволни
  • 11
    Ве
    Везна
    7 0
    20:58, 29 окт 2019
    Хубу де катя разцепи Герб Първомай и го провали. Нагласи нещата Герб да загуби. Защо още я държат?
    Кой я е поставил начело на Герб в Първомай?
    Да си я изгонят
Последни новини