Двойка се спаси от свлачище в Италия благодарение на котките

Силните бури и наводненията в Испания, Франция и Италия нанесоха щети на сгради и пътища, повалиха дърветата бяха срутени и активираха свлачища.

Сред жертвите е италианската двойка Сабрина Палегрини и Клаудио Пиана. По време на бурята те, заедно с двете си котки Симба и Мойсей, били в къщата си в Кампо Лигуре, Генуа.

Посред нощ двамата се събудили от шум. Когато Сабрина отишла да види какво става, тя сварила Симба и Мойсей да преследват огромно парче мазилка из стаята. Жената вдигнала поглед и това, което видяла, я ужасило. На тавана имало дупка, от която в различни посоки се образували пукнатини. Мазилката продължавала да се руши, така че двамата набързо грабнали котките, най-необходимите неща и бързо напуснали къщата.

И много навреме - само след няколко мига къщата им се срутила заради тежко свлачище. Съпрузите останали блокирани в колата си насред пътя, пише италианското издание Il Secolo XIX.

Сабрина казва, че сега няма къде да живеят, но са живи и здрави. Семейството е сигурно, че са се спасили именно благодарение на своите котки, защото ако не ги бяха събудили с игрите си, всички те щяха да загинат под развалините.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини