С дарение беше направен ремонт на дебърската църква

Изображение 1 от 3

    Ремонт на църквата „Св. Никола“, в Дебър беше направен с дарение от благочестиви християни, които не желаят името им да стане известно.

    За около две седмици бяха боядисани стените на храма и беше поставено осветление, което я осветява красиво през нощта.

    Служещият там отец Александър разказа, че църквата се готви за своя празник – 6 декември. Предстои още много работа и се търсят добротворци, които биха могли да помогнат за подмяна на дограмата и за вътрешното укрепване на камбанарията.

    „Да има повече хора, които да са заинтересувани за състоянието на Храмовете, си пожела отецът- Защото само в Храмовете, нашите деца ще се научат на добро и ще знаят, защо да не вършат лоши дела, когато пораснат. Ако не познаваме Бог и нямаме страх Божий, няма да има какво да ни спира да вършим злодеяния. Така че материалното преуспяване е важно за прехраната ни, но по-важно е духовното, защото то води към Вечното Блаженство“.

    В по-далечните планове на църковното настоятелство е да бъде укрепена и оградата, която почти се е разпаднала от западната страна.

    Същевременно бавно, но постоянно върви граденето на параклиса „Св. Димитър“, който най-вероятно ще бъде завършен за следващия Димитровден.

    Източник: Parvomai.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Ни
      Ни па ву га ди
      8 0
      21:57, 24 окт 2019
      Здраве на всички дарители служители и влизащи за спасение в св. Никола кв. Дебър.
      Благоденствие в дух на православие. Да помагаме и на младия свещенник във усърдието и старанието което полага със цялата си душа.
    Последни новини