Д-р Дражев с приз "Лекар на 2019 година", отличиха и двама хирурзи

    Д-р Георги Дражев бе избран за „Лекар на 2019 година“. Медикът получи наградата си на официална церемония в зала "Хасково" днес. Почетната титла връчи д-р Николай Колев - председател на Управителния съвет на Районна лекарска колегия в Хасково по повод Деня на св. Иван Рилски Чудотворец – Празник на българския лекар.

    Д-р Дражев е роден в Пещера. Той е специалист по хематология и имунология. Завършва Висш медицински институт в Пловдив. Започва работа като селски участъков лекар в граничния свиленградски регион. От 1965 до 1988 година е ординатор в Окръжен център по трансфузионна хематология в Хасково. От 1988 до 1992 година е заместник-главен лекар по лечебната част в Първостепенна окръжна болница в Хасково. В следващите 7 години е завеждащ център по трансфузионна хематология в хасковската Окръжна болница. През този период въвежда новите технологии в областта на кръводаряването, кръвоконсервирането и диагностиката на дарената кръв. Продължава да работи в МДЛ "Медилаб" в областта на имунохематологията и хемостазиологията.

    Има завършени специализирани курсове. Защитил е дисертация в областта на имунохематологията и придобива званието "доктор по медицина". Участва с научни доклади и съобщения в национални и международни конгреси и конференции. Има над 50 научни публикации - индивидуални и със съавтори.

    От своя страна д-р Дражев благодари сърдечно за номинацията. Той заяви, че след като разбрал за нея, направил равносметка на целия си житейски път, който изминал с достойнство и чест. "За мене медицината беше всичко. Тя беше ден и нощ. Спомням си и думите на моя учител - медицината е музика, стих, медицината е всичко - и мъка, и тъга, и надежда, и човешки дух. Винаги съм се ръководил от това нещо", заяви специалистът.

    По време на церемонията бяха връчени още две награди. В категория "Принос за развитие и утвърждаване авторитета на съсловната организация", Районната лекарска колегия в Хасково награди д-р Бончо Димов. В момента той работи като хирург по обща, коремна и съдова хирургия. Той е началник на Хирургично отделение в болница "Хигия" и работи като хирург в ДКЦ 1. Той е един от първите лекари в страната, които поставят пейсмейкър.

    В категория "Ти си нашето бъдеще" - наградата за млади медицински надежди на България бе връчена на д-р Кристина Гавраилова от МБАЛ-Хасково. Тя започва работа през април 2015 година и към настоящия момент работи като хирург в Хирургичното отделение на хасковската болница.

    Официални гости на церемонията бяха временно изпълняващият длъжността кмет на община Хасково Велин Балкански, зам.-областният управител на Хасково д-р Стефка Здравкова, директорът на Регионалната здравна инспекция в Хасково д-р Соня Димитрова.

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (9)

    • 1
      Д-
      Д-р Дулитъл
      33 -13
      14:15, 17 окт 2019
      Хора внимавайте ГЕРБ обикалят града като Шайка престъпници.
    • 2
      Ко
      колега
      28 -4
      14:48, 17 окт 2019
      Поклон на д- р Дражев за всичко което е дал за болните.Запомнете името на д-р Гавраилов!Изключителен млад лекар с блестящо бъдеще.Само се замислете дали с отношението към лекарите нашия град я заслужава.
    • 3
      Ня
      Някой
      15 -3
      18:21, 17 окт 2019
      А някой да ми каже нещо интересно и хубаво за д-р Евгени Генов, ортопед във 2-ра Поликлиника! Аз ще ви кажа! За добро утро или добър ден - - 40лв.
    • 4
      12
      123
      8 -3
      19:42, 17 окт 2019
      По какъв критерий са избрани?Анкета,гласуване или нещо друго?
      • Ha
        Ha ha
        10 -3
        20:01, 17 окт 2019
        Както всичко в България. С лобита. Има къде, къде по достойни приза.
      • No
        Nostradamus
        8 -3
        23:42, 17 окт 2019
        До Ха ха: Пич, като има по-достойни хора що не ги назовеш? Ей така, да ги номинираш? Колкото до д-р Дражев, познавам го от 30 г. Призът е заслужен. Бог да пази България!
    • 5
      Ре
      Реалист
      4 -9
      23:57, 17 окт 2019
      Некви идиоти си подаряват глупави награди... Никол... Виж коментара
    • 6
      Пи
      пишман доктор от село Асково
      15 -2
      07:54, 18 окт 2019
      Реалист,не знам в кое село и на коя планета живееш,но със сигурност си от тези които по цял ден стоят по кафенетата и като всеки българин вземаш отношение за всичко-политика,футбол,здравеопазване и т. н.Ела в кабинетите на личните лекари и специалистите,в Спешно отделение на болницата,в ОАИЛ или в операционна на Хирургия или Ортопедия.Там ще видиш хиляди хора които не искат да умират като теб,а да живеят.Когато през ноща те вдигнат от сън за да си свършиш работата в болницата и пътувайки по улиците виждаш само бездомни котки и кучета,когато след нощно дежурство не знаеш на кой свят се намираш от умора,но се прибираш щастлив в къщи защото си подарил живот тогава ще имаш право да говориш за пишман и шамшал какъвто си ти.
    • 7
      Ко
      КОЛЕГА
      6 -1
      08:39, 18 окт 2019
      Поздравления на д-р Дражев!!! Заслужен приз!!!
      Не същото може да се каже за д-р Димов. За него - НЕ!!!
    Последни новини