13 °C

"Демократична България": Запознахме се с проблемите на Онкото и ще действаме за решаването им

  Намирането на кадри, особено млади, както и ниското заплащане са едни от проблемите в Специализираната болница за активно лечение по онкология в хасковския квартал "Болярово". Това сподели началникът на Лъчетерапевтичното отделение д-р Живко Филев на среща с кандидатът за кмет на Хасково арх. Драгомир Андонов от коалиция "Демократична България - Обединение" и кандидати за общински съветници от листата, които се интересуваха от ситуацията в здравното заведение.

  Медикът уточни, че проблемът с набирането на персонал е в цяла България, не само тук. "Основната ни идея е да дойдат млади хора, но не искат, тъй като заплатата, която може да предложим е 700-800 лева", заяви началникът на отделение, открито преди около 5 години. Специалистът коментира, че може да се помисли за допълнително финансиране и допълни, че обслужват по около 1000 пациенти годишно от 7-8 общини.

  Той и колегите му се жалваха, че градинките и пространството около Лъчетерапията са в много лошо състояние, а площите се ползват от пациенти, посетители и служители в съседните две болници - Тубдиспансера и Психото. Поясниха, че санитарите полагат грижи, но сами не могат да се справят с поддръжката.

  В отговор на това кандидатът за общински съветник Тодор Топалов от "Да, България", която е част от "Демократична България" обясни, че могат да се погрижат за ландшафтната архитектура около общинската болница и поясни, че листата им е съставена от силен екип - има хора капацитети, им хора, които да достатъчно мотивирани да работят за благото на града, има и доста млади, които трябва да са наясно с проблемите, за да могат да бъдат решавани.

  "Ние всички се запознахме с основните проблеми на болницата, така че от тук нататък ние трябва да действаме така, че да бъдат решени", заяви младият икономист, който е трети в листата.

  На срещата присъстваха кандидатите за общински съветници Мария Филева-Захариева, инж. Симон Зенопян, Таня Иванова, Милена Налбантова-Божилова. По време на посещението в болницата представителите на коалиция "Демократична България - Обединение", участваща под №66 в интегралната бюлетина за изборите на 27 октомври, коментираха и някои основни моменти от стратегията си за развитие на община Хасково. Подчертаха, че се търсят варианти за намаляване на трафика, за подобряване на пътната инфраструктура, за подобряване средата в крайните квартали, както и дигитализиране на общината. Беше коментирана и възможността за изграждане на велоалея по европроект до отдалечения хасковски квартал, в който се намира и специализираната болница, което би спомогнало и за по-лесното придвижване на здравните специалисти до работните им места.

  В края на срещата медиците от СБАЛО пожелаха на представителите на "Демократична България - Обединение" като влязат в управлението на общината да работят за развиването на община Хасково.

  Купуването и продаването на гласове е престъпление!

  Хороскоп за 13.11.2019

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Динамичното развитие на проблемите ще ви постави в непривична ситуация. Мислете гъвкаво и не залитайте в крайности. С колегите не бива да споделяте всичките си вълнения. Ще предизвикате негативни обрати, от каквито нямате нужда сега. Обърнете внимание на семейството си. Там ще получите топлината, която ви липсва в живота.
  13 ное 2019

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Денят е благоприятен за бизнеса ви, не спирайте да работите, особено, ако договореностите ви са свързани със срокове и конкретни ангажименти. Споделяйте намеренията и чувствата си с човека до вас, това ще ви сближи повече и даде сили да се справите с всичко, без да усещате умората и напрежението.
  13 ное 2019

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Хубав и запомнящ се ден за представителите на знака. Всичко се получава дори по добре, отколкото сте го искали. Има от какво да сте удовлетворени. Чувствате се уверени и щастливи с пътя, който сте избрали. Близките ви много ви помагат в това отношение. Окончателно отпадат неизвестните около предстоящо пътуване в чужбина.
  13 ное 2019

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Ще бъдете еднакво активни в много посоки, защото сте в добра форма. Деловите представители на знака ще решават административни въпроси, имащи отношение към авторитетни институции. Отношението на другите към вас ще повиши собствената ви увереност и ще повярвате в творческите си и професионални възможности. Възползвайте се от момента.
  13 ное 2019

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Без излишен шум, целенасочено и не без доза самочувствие ще следвате програмата си. Очакванията ви са реални, скоро ще се поздравите с постигнати резултати, подобряващи позициите ви и не на последно място доходите. Привлечени сте от славата и колкото и да съзнавате, че е преходна не спирате да я желаете.
  13 ное 2019

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Успешно ще решите проблем, възпрепятствал досегашните ви отношенията с интимния партньор или друг близък човек. Атмосферата ще стане по-приятна, ако не бъдете толкова припрени в изискванията си. Всеки има нужда от лично пространство, не натрапвайте своето. Стресът от деня компенсирайте в тиха, романтична обстановка вечерта.
  13 ное 2019

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Починете си и оставете настрана всички ангажименти, които могат да бъдат отложени. Притеснявате се излишно относно развитието на професионален въпрос, всичко ще приключи далеч по-лесно и по-скоро. Близък човек ви зарежда с настроение. Въодушевявате се от възможност, която откривате за двама ви.
  13 ное 2019

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Вслушайте се във вътрешния си глас и хоризонтите ще се отворят за вас. Прозорливостта ви ще се окаже полезна – нужна ви е повече свобода и финансова независимост. Здравословен проблем ще продължи да ви създава напрежение и е крайно време да отделите повече от времето си за себе си.
  13 ное 2019

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Възможни са затруднения в общуването, но бързо ще влезнете в общия тон и ще подобрите отношението си към детайлите. С цената на повече усилия ще намерите правилното решение на проблем, който ви притеснява. Настроението и самочувствието ви ще се подобрят от новостите, които предстои да научите.
  13 ное 2019

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Повечето от делата, които движите ще се развиват според очакванията и вложената в тях енергия. Успехите ви ще зависят най-вече от прецизиране на детайлите, в което по-добри от вас няма. Денят не е подходящ за започване на нови професионални задачи, за сметка на това ще бъдете вдъхновени за начало на нова интимна връзка.
  13 ное 2019

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Днешният ден ви предлага разнообразни възможности. За онези от вас, за които денят е работен ще има предостатъчно възможности за изява. Не се колебаете да излагате твърдо мнението си и сте готови да понесете последствията от тази си смелост. Имате шанса да възстановите добрите си взаимоотношения с човек, на когото държите. Не го пропускайте.
  13 ное 2019

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Усилията ви често остават неоценени, но не се чувствайте онеправдани, света ви възприема добре. Вярвайте, това, което очаквате ще дойде скоро. Бъдете търпеливи и продължавайте в същия дух. Радостни събития ще подобрят настроението ви и ще ви заредят с позитивна енергия.
  13 ное 2019
  Последни новини