32 °C

"Демократична България": Запознахме се с проблемите на Онкото и ще действаме за решаването им

  Намирането на кадри, особено млади, както и ниското заплащане са едни от проблемите в Специализираната болница за активно лечение по онкология в хасковския квартал "Болярово". Това сподели началникът на Лъчетерапевтичното отделение д-р Живко Филев на среща с кандидатът за кмет на Хасково арх. Драгомир Андонов от коалиция "Демократична България - Обединение" и кандидати за общински съветници от листата, които се интересуваха от ситуацията в здравното заведение.

  Медикът уточни, че проблемът с набирането на персонал е в цяла България, не само тук. "Основната ни идея е да дойдат млади хора, но не искат, тъй като заплатата, която може да предложим е 700-800 лева", заяви началникът на отделение, открито преди около 5 години. Специалистът коментира, че може да се помисли за допълнително финансиране и допълни, че обслужват по около 1000 пациенти годишно от 7-8 общини.

  Той и колегите му се жалваха, че градинките и пространството около Лъчетерапията са в много лошо състояние, а площите се ползват от пациенти, посетители и служители в съседните две болници - Тубдиспансера и Психото. Поясниха, че санитарите полагат грижи, но сами не могат да се справят с поддръжката.

  В отговор на това кандидатът за общински съветник Тодор Топалов от "Да, България", която е част от "Демократична България" обясни, че могат да се погрижат за ландшафтната архитектура около общинската болница и поясни, че листата им е съставена от силен екип - има хора капацитети, им хора, които да достатъчно мотивирани да работят за благото на града, има и доста млади, които трябва да са наясно с проблемите, за да могат да бъдат решавани.

  "Ние всички се запознахме с основните проблеми на болницата, така че от тук нататък ние трябва да действаме така, че да бъдат решени", заяви младият икономист, който е трети в листата.

  На срещата присъстваха кандидатите за общински съветници Мария Филева-Захариева, инж. Симон Зенопян, Таня Иванова, Милена Налбантова-Божилова. По време на посещението в болницата представителите на коалиция "Демократична България - Обединение", участваща под №66 в интегралната бюлетина за изборите на 27 октомври, коментираха и някои основни моменти от стратегията си за развитие на община Хасково. Подчертаха, че се търсят варианти за намаляване на трафика, за подобряване на пътната инфраструктура, за подобряване средата в крайните квартали, както и дигитализиране на общината. Беше коментирана и възможността за изграждане на велоалея по европроект до отдалечения хасковски квартал, в който се намира и специализираната болница, което би спомогнало и за по-лесното придвижване на здравните специалисти до работните им места.

  В края на срещата медиците от СБАЛО пожелаха на представителите на "Демократична България - Обединение" като влязат в управлението на общината да работят за развиването на община Хасково.

  Купуването и продаването на гласове е престъпление!

  Източник: Haskovo.NET

  Хороскоп за 08.07.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Този ден ще бъде сравнително добър, но в случай че съумеете да не изразходвате енергията си за незначителни неща. Възможно е да чуете новина, която ще ви накара да се почувствате добре. Вечерта се заемете с нещо, което ще ви раздвижи.
  08 юли 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  През по-голямата част от деня ще се занимавате със съществени неща, такива, с които да подобрите живота си. Деловите ви начинания ще продължат да ви държат в кондиция, отговорни и пробудени за всичко, от което бихте могли да спечелите. Подписаните споразумения ще ви осигурят добри печалби за в бъдеще.
  08 юли 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  По делови въпроси ще търсите контакти с хора, чиято сфера на интереси съвпада с вашата. Ще срещнете разбиране сред близките си, за голяма част от доходите в семейството заслугата е ваша. С логичните си анализи ще привлечете вниманието на важен за вас човек. Последващото развитие на събитията ще бъде във ваша полза.
  08 юли 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Имате планове, които ще подтикнат към конкретни действия. При някои от вас те ще са насочени в професионалната сфера, други ще търсят подходящи партньори или нова работа. Във всички случаи няма да ви бъде непосилно трудно, подготвени сте за по-сложни ситуации. Най-важно е да запазите присъствие на духа и в спокойна обстановка да вземате решенията си.
  08 юли 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Имате планове за разширяване на дейността си, но е по-добре да ги оставите за по-късен етап. Бъдете търпеливи, ще дойде и вашето време. Концентрирайте се върху друго, също интересно занимание. Подготвени сте и бихте могли да се разгърнете пълноценно на това ви поприще. Материални придобивки.
  08 юли 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Деловите срещи ще преминат успешно и ще можете да защитите в голяма степен интересите си. Заложете на уменията си да убеждавате и тактично насочвайте разговора в изгодната за вас посока. Ще напредвате, стига да не се колебаете дълго. Предстоящо пътуване, преместване или друго организирано мероприятие ще ви ангажира с организацията по него.
  08 юли 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Работата ще ви спори и ще ви носи удоволствие. С пораснали финансови възможности ще се погрижите и за развлеченията на близките си. Имате добър тонус, но нещо дълбоко в душата ви кара да тъгувате. Бъдете искрени пред себе си и дайте предимство на скритите си желания. Удовлетворявайки ги ще се почувствате щастливи.
  08 юли 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  На работното място ще се чувствате в свои води, изненадите няма да ви стресират и с рутина ще отх-върляте задачите си. Финансовите ви възможности ще по-раснат и с желание ще се погрижите за удобството на близките си. Не ви липсва настроение, но нещо дълбоко в душата ви кара да тъгувате. Бъдете искрени пред себе си.
  08 юли 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Не прекалявайте в старанието си да обяснявате на околните личните си проблеми. Каквито и да са те, всеки има нужда от малко спокойствие. Още повече, че повечето от вашите са въображаеми, затова не се учудвайте, ако не ви разбират. Можете да си бъдете взаимно полезни с човек, който е близък до вас, но с активни действия.
  08 юли 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Делови разговори и нова информация по развитието на конкретни проекти ще повишат интереса ви към тях. Занимаващите се с бизнес ще постигнат споразумение, с което ще ускорят финансова сделка или придвижат напред друга договореност. Дайте подкрепата си за някой, чиито проблем е от областта, в която сте силни.
  08 юли 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Ще получите сили и ще се измъкнете от една ситуация, като направите правилния избор. Отдайте заслуженото и на хората, които ви подкрепят и насърчават. Ако желаете да запазите вниманието на човека до себе си му покажете, че го уважавате и цените. Вътрешното ви усещане за нещата ще ви подскаже как да се справите с несигурността си.
  08 юли 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Гледайте на промените, като на добра възможност да се справите със затрудненията си. Правете го за доброто на всички онези, които обичате. С позитивното си присъствие ще подобрите климата в семейството. Не обвързаните ще постигнат съгласие с партньора си и ще направят сериозна крачка към общото си бъдеще.
  08 юли 2020
  Последни новини