19 °C

Образователен заместник-министър се срещна с ученици и учители от ПГСС

Да се срещне с родители, които не пускат децата си на училище, обеща пред осмокласници в ПГСС „Васил Левски“, Първомай заместник-министърът на образованието и науката Таня Михайлова. Тя гостува в Професионалната гимназия дни преди да стане актуална темата с отнемането на деца от училище в Сливен.

Госпожа Михайлова бе на работна посещение и имаше за цел да обсъди с учителите проблеми, които възникват в работата им при прилагането на Механизма за съвместна работа на институциите по обхващане и включване в образователната система на деца и ученици в задължителна предучилищна и училищна възраст. Заместник-министърът изрази увереността си, че българският учител винаги е бил отговорен към работата си и е способен да се справи с предизвикателствата на времето.

В откровени разговори с осмокласници и дванадесетокласници тя се поинтересува как се чувстват те в училище, харесва ли им да са в него, пристигат ли навреме за часовете, как са избрали професиите си, имат ли нагласа да завършат средното си образование. Заместник-министърът посъветва зрелостниците да продължат образованието си след завършване на средното училище и изрази надежда, че някои от тях ще изберат учителската професия за свое поприще.

Със заместник-министър Михайлова в работните разговори участваха Румен Вангелов – държавен експерт по организация и контрол на средното образование в МОН и Димитър Ставрев – старши екперт по организация на средно образование в РУО Пловдив.

Екип „Ученически СТАНДАРТ“

Facebook коментари

Коментари в сайта (6)

 • 1
  Ле
  Леля
  7 -1
  16:31, 8 окт 2019
  Тва тия дни голямо нашествие на министри, заместник министри и депутати в нашия забравен от Бога градец. То не беше оная Танева, другата Дариткова, ся и тая...
  • Ва
   Ванга
   3 -5
   17:45, 8 окт 2019
   По същия начин един ден ще дойдат пратеници и от Истанбул и Анкара с нова вяра.
  • Бг
   Бг
   2 -4
   22:02, 8 окт 2019
   Явно нещо ще се променя.
  • Ен
   Еню
   4 -1
   22:29, 8 окт 2019
   Ъмба! Най-многу жа са промени траекторията на паричните потоци в тоя град.
  • 44
   44
   0 -1
   15:11, 11 окт 2019
   Явно нещо ще се променя в голямото село
 • 2
  Ел
  Елена Добрева
  4 -1
  20:08, 10 окт 2019
  В същия ден, след посещението в ПГСС "В. Левски", същата група посети и ОУ "Св. Св. Кирил и Методий" град Първомай. Учители и ученици останаха много доволни от разговорите и загриженото отношение на заместник-министър Михайлова, г-н Вангелов и г-н Ставрев. Разговорите с тях бяха непринудени и спокойни. Някои родители, които видяха присъствието на представителите на МОН в училището, останаха учудени. Може би, ако такива посещения станат практика, нещата в българското образование ще потръгнат към по-добро!

Хороскоп за 09.07.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Обмислете детайлно всяка причина която поражда конфликти между вас и околните. Направете промяна, колкото и малка да е тя. Звездите ви закрилят: късмета е с вас затова не пропускайте шансовете си. Не хабете жизнеността и енергията си, като се поддадете на нерви и сприхави изблици. Най-малкото, защото ще се отрази на самочувствието и здравето ви. Ще копнеете за развитие и промяна - ами направете я.
09 юли 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Доколкото ви се отдава да влияете на събитията го правете, мислейки и за другите. Изразходвайте разумно енергията си, за да сте в добра кондиция през целия ден. Известие от чуждестранни партньори ще ви подтикне към активност в посока общ бизнес или други важни дела. Проявете разбиране към изявите на партньора си, не изтъквайте непременно слабите му места.
09 юли 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Вашите способности привличат вниманието на хора, от които зависи понататъшното ви професионално издигане. Тепърва ви очакват големи успехи, затова се пригответе да ги посрещнете подобаващо. Необвързаните Близнаци имат шанса да срещнат подходящ човек.
09 юли 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Сполука очаква онези от вас, които се занимават със собствен бизнес. С присъщия си усет улавяте развитието на събитията и това много ви помага при конкретните ви действия. Отделете време и за вашия любим човек. Правете нещата така, щото да са доволни всички около вас, а не само един. Периода носи повече емоционален заряд.
09 юли 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Работата ви днес ще се увеличи, но ще се справите, само не се преуморявайте. Изразходвате много енергия и често за незначителни неща. Пестете силите си, може да се отрази на здравето ви. Делова среща ще ви накара да потърсите и друг път за професионална реализация. Ще се поздравите с успех.
09 юли 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Откривате нов стимул за себе си и незабавно се заемате за работа. Днес сте особено енергични и имате шанса да свършите доста неща, които отдавна ви тежат. Някои от вас ще срещнат привлекателна личност и може да се впуснат в нова връзка. Може би възлагате прекалено големи надежди на предстоящо събитие. Не бъдете прекалено самокритични.
09 юли 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Предвиждате повече задачи за днес, но не разполагате с всичкото време за тях. С прагматичен подход ще свършите повече работа, а притесненията няма да са ви от полза. Други ще се възползват от съветите ви и ще напреднат в нещо, което можеше да бъде и ваше. Внесете повече красота в живота си, като направите нещо специално за себе си или близките ви.
09 юли 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Реализацията на конкретна задача ще ви струва днес повече сили, но ще се справите. Решени сте да обновите офиса, дома или вилата и ще вложите дос?%
09 юли 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Не е изключено днес да получите примамливо предложение, което силно ще ви заинтригува. Помислете внимателно и не действайте докато не сте напълно сигурни в решението си. Имате предостатъчно време. Много важно е да направите необходимите предварителни проучвания. Вашият любим човек ви подготвя приятна изненада.
09 юли 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Гъвкавото ви поведение ще ви помогне да наложите идеите си. Ще следвате целите си с цената на всичко, решени сте да постигнете максималното. Помислете какво кому дължите и го направете, за да отворите пътя си към успеха. Необвързаните ще изживеят нови вълнения, които ще ускорят решението им за трайна връзка.
09 юли 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Вярвайте повече в себе си. Не унивайте, ако временни неудачи пречат на работата ви. Снабдете се с търпение и скоро ще имате онова, което желаете. Това се отнася до всички сфери на живота ви - професионална, лична, емоционална, духовна. Трудът ви ще бъде възнаграден.
09 юли 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Мечтите ви са на път да се случат. Финансови приходи и любовни вълнения ще ви накарат да полетите.Проблеми, касаещи бъдещите ви планове, са на път да се решат. Уверени в себе си ще направите деня си по-хубав. С енергията си ще обгърнете и други, трасирайки пътя на доброто.
09 юли 2020
Последни новини