23 °C

Образователен заместник-министър се срещна с ученици и учители от ПГСС

Да се срещне с родители, които не пускат децата си на училище, обеща пред осмокласници в ПГСС „Васил Левски“, Първомай заместник-министърът на образованието и науката Таня Михайлова. Тя гостува в Професионалната гимназия дни преди да стане актуална темата с отнемането на деца от училище в Сливен.

Госпожа Михайлова бе на работна посещение и имаше за цел да обсъди с учителите проблеми, които възникват в работата им при прилагането на Механизма за съвместна работа на институциите по обхващане и включване в образователната система на деца и ученици в задължителна предучилищна и училищна възраст. Заместник-министърът изрази увереността си, че българският учител винаги е бил отговорен към работата си и е способен да се справи с предизвикателствата на времето.

В откровени разговори с осмокласници и дванадесетокласници тя се поинтересува как се чувстват те в училище, харесва ли им да са в него, пристигат ли навреме за часовете, как са избрали професиите си, имат ли нагласа да завършат средното си образование. Заместник-министърът посъветва зрелостниците да продължат образованието си след завършване на средното училище и изрази надежда, че някои от тях ще изберат учителската професия за свое поприще.

Със заместник-министър Михайлова в работните разговори участваха Румен Вангелов – държавен експерт по организация и контрол на средното образование в МОН и Димитър Ставрев – старши екперт по организация на средно образование в РУО Пловдив.

Екип „Ученически СТАНДАРТ“

Facebook коментари

Коментари в сайта (6)

 • 1
  Ле
  Леля
  7 -1
  16:31, 8 окт 2019
  Тва тия дни голямо нашествие на министри, заместник министри и депутати в нашия забравен от Бога градец. То не беше оная Танева, другата Дариткова, ся и тая...
  • Ва
   Ванга
   3 -5
   17:45, 8 окт 2019
   По същия начин един ден ще дойдат пратеници и от Истанбул и Анкара с нова вяра.
  • Бг
   Бг
   2 -4
   22:02, 8 окт 2019
   Явно нещо ще се променя.
  • Ен
   Еню
   4 0
   22:29, 8 окт 2019
   Ъмба! Най-многу жа са промени траекторията на паричните потоци в тоя град.
  • 44
   44
   0 -1
   15:11, 11 окт 2019
   Явно нещо ще се променя в голямото село
 • 2
  Ел
  Елена Добрева
  3 -1
  20:08, 10 окт 2019
  В същия ден, след посещението в ПГСС "В. Левски", същата група посети и ОУ "Св. Св. Кирил и Методий" град Първомай. Учители и ученици останаха много доволни от разговорите и загриженото отношение на заместник-министър Михайлова, г-н Вангелов и г-н Ставрев. Разговорите с тях бяха непринудени и спокойни. Някои родители, които видяха присъствието на представителите на МОН в училището, останаха учудени. Може би, ако такива посещения станат практика, нещата в българското образование ще потръгнат към по-добро!

Хороскоп за 18.10.2019

Хороскоп за Овен

Овен
Отстоявайте позициите си и не приемайте по-малко, отколкото смятате, че заслужавате. Полагате много усилия, които скоро ще бъдат възнаградени. Вие знаете, че не винаги е възможно да угодите на всички и няма защо да се ядосвате от това. Притежавате особен чар, с който омайвате мнозина от обкръжението си.
18 окт 2019

Хороскоп за Телец

Телец
Професионалните ви ангажименти ще ви застигнат днес, но това няма да развали настроението ви. Настроени сте за подвизи на деловия фронт и предизвикателствата само ще изострят апетита ви за по-големи печалби. Не допускайте прекомерната предпазливост да ви попречи.
18 окт 2019

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Много от задачите ви са срочни и не търпят отлагане, започнете деня си с тях. Новостите навлизат в живота ви, готови ли сте за тях? Отговорностите ви нарастват и времето за лични занимания намалява. С малко познати хора ще изградите добри взаимоотношения и това ще ви носи удовлетвореност.
18 окт 2019

Хороскоп за Рак

Рак
Чудесен ден за всички представители на зодията. Онези от вас, чиято работа е свързана със срещи с много хора ще имат доста интересни контакти и ще получат полезна за дейността им информация. Очакват ви приятни мигове и в любовта.
18 окт 2019

Хороскоп за Лъв

Лъв
Финансово възнаграждение ще подобри бюджета ви и ще ви помогне да планирате почивните дни. Повечето от вас ще се радват на внимание сред колегите си. Суетата, свързана с предстояща изява ще отстъпи място на осмислено поведение и подготовка. Вечерта посветете на любовта, ще откриете за сетен път силата на споделената връзка.
18 окт 2019

Хороскоп за Дева

Дева
Отговорното ви поведение и отношение към работата ще определя в голяма степен бъдещите ви ангажименти. Ще получите добра оценка, но в стремежа си да сте сред водещите ще отидете и по-далече. Приятелско събиране ще ви срещне с хора, с които не сте се виждали от дълго време. Ще се радвате на взаимното си внимание и добри чувства.
18 окт 2019

Хороскоп за Везни

Везни
В старанието си да свършите всичките си планирани задачи, ще подминете други, считайки ги за маловажни, но може да сгрешите. Обърнете внимание на здравето си и не пропускайте да посетите лекаря си, ако се чувствате отпаднали и без тонус. Ще получите добър съвет от приятел, както и насока към печеливша дейност.
18 окт 2019

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Ще се възползвате от всяка възможност, за да реализирате намеренията си по-скоро. Ще се съобразявате основно със себе си, позицията ви е ясна и я следвате безусловно, но внимавайте да не засегнете нечии интереси. Доверявате се на собствената си преценка и приемате това, което считате за правилно, но дали е така от гледна точка на другите.
18 окт 2019

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Не се изненадвайте, ако околните ви възприемат погрешно. Ако наистина желаете това, което показвате, непременно се борете за него. Ще получите предложение, което може да е свързано с финансово обвързване. Преценете добре плюсовете и минусите преди да вземете окончателно решение.
18 окт 2019

Хороскоп за Козирог

Козирог
Професионални и семейни ангажименти ще ви създадат доста напрежение днес. Запазете добрия тон, така ще можете да разчитате и на подкрепа, и на повече съсредоточеност в работата си. Измъчва ви мисълта за раздяла, но не бива да избързвате. Дайте още един шанс на човека, довел ви до това безумно решение. Със сигурност го заслужава.
18 окт 2019

Хороскоп за Водолей

Водолей
Ще се изненадате днес от многобройните шансове, които ви се откриват от различни страни. Иска ви се да опитате късмета си на възможно най-много места, но това може само да разедини енергията ви и в крайна сметка да не останете доволни от свършеното. Преценете най-добрите си възможности и се възползвайте от тях. Близките ви дават ценни съвети.
18 окт 2019

Хороскоп за Риби

Риби
Не очаквайте друг да се погрижи за развлеченията ви, вземете нещата в свои ръце и ще направите деня си приятен. Ще срещнете разбиране в работата си и с пъргавия си ум ще организирате бързи печалби, за себе си и останалите участници. Запознанство ще привлече вниманието ви върху някого, с когото може да имате сериозна връзка.
18 окт 2019
Последни новини