-3 °C

Образователен заместник-министър се срещна с ученици и учители от ПГСС

Да се срещне с родители, които не пускат децата си на училище, обеща пред осмокласници в ПГСС „Васил Левски“, Първомай заместник-министърът на образованието и науката Таня Михайлова. Тя гостува в Професионалната гимназия дни преди да стане актуална темата с отнемането на деца от училище в Сливен.

Госпожа Михайлова бе на работна посещение и имаше за цел да обсъди с учителите проблеми, които възникват в работата им при прилагането на Механизма за съвместна работа на институциите по обхващане и включване в образователната система на деца и ученици в задължителна предучилищна и училищна възраст. Заместник-министърът изрази увереността си, че българският учител винаги е бил отговорен към работата си и е способен да се справи с предизвикателствата на времето.

В откровени разговори с осмокласници и дванадесетокласници тя се поинтересува как се чувстват те в училище, харесва ли им да са в него, пристигат ли навреме за часовете, как са избрали професиите си, имат ли нагласа да завършат средното си образование. Заместник-министърът посъветва зрелостниците да продължат образованието си след завършване на средното училище и изрази надежда, че някои от тях ще изберат учителската професия за свое поприще.

Със заместник-министър Михайлова в работните разговори участваха Румен Вангелов – държавен експерт по организация и контрол на средното образование в МОН и Димитър Ставрев – старши екперт по организация на средно образование в РУО Пловдив.

Екип „Ученически СТАНДАРТ“

Facebook коментари

Коментари в сайта (6)

 • 1
  Ле
  Леля
  7 -1
  16:31, 8 окт 2019
  Тва тия дни голямо нашествие на министри, заместник министри и депутати в нашия забравен от Бога градец. То не беше оная Танева, другата Дариткова, ся и тая...
  • Ва
   Ванга
   3 -5
   17:45, 8 окт 2019
   По същия начин един ден ще дойдат пратеници и от Истанбул и Анкара с нова вяра.
  • Бг
   Бг
   2 -4
   22:02, 8 окт 2019
   Явно нещо ще се променя.
  • Ен
   Еню
   4 -1
   22:29, 8 окт 2019
   Ъмба! Най-многу жа са промени траекторията на паричните потоци в тоя град.
  • 44
   44
   0 -1
   15:11, 11 окт 2019
   Явно нещо ще се променя в голямото село
 • 2
  Ел
  Елена Добрева
  4 -1
  20:08, 10 окт 2019
  В същия ден, след посещението в ПГСС "В. Левски", същата група посети и ОУ "Св. Св. Кирил и Методий" град Първомай. Учители и ученици останаха много доволни от разговорите и загриженото отношение на заместник-министър Михайлова, г-н Вангелов и г-н Ставрев. Разговорите с тях бяха непринудени и спокойни. Някои родители, които видяха присъствието на представителите на МОН в училището, останаха учудени. Може би, ако такива посещения станат практика, нещата в българското образование ще потръгнат към по-добро!

Хороскоп за 25.01.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Ще работите по идеите си, оставяйки зад себе си всичко, което не стои на дневен ред. Ще се почувствате добре и от вниманието и подкрепата на специални за вас хора. В домашна обстановка ще обсъждате семейните дела и заедно ще планирате бъдещите си планове. Денят е специален за влюбените, изненадайте приятно любимия си човек.
25 яну 2020

Хороскоп за Телец

Телец
С навременните си решения и действия ще ускорите работата си по приключване на семеен или друг важен за вас въпрос. Имате опит с подобни натоварвания, но умората няма да ви подмине. Съветите и подкрепата ви са нужни на много хора, най-вече на близките ви, за това не допускайте здравословните проблеми да ви повалят на легло, вземете мерки.
25 яну 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Търсенията ви ще ви срещнат с хора, с които предстои да развиете общ бизнес или друга делова активност. Добре ще се справите в ситуация, изискваща адекватни решения, предвид знанията и опита, който имате. Ще бъдете привлечени от нещо красиво до себе си, изпълващо ви с ведрина и спокойствие.
25 яну 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Самостоятелната ви работа и всичко, свързано с нея е на път да ви донесе очакваните придобивки. Деловите контакти ще ви позволят да напреднете в дейността си, приятелите също ще са налице, в случай, че ви потрябват. Очертава се ползотворен ден за повечето от вас. Подкрепете благотворително подета инициатива.
25 яну 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Има какво да събужда у вас недоволство, както в служебен план, така и в личните ви дела. Професионалното ви отношение към работата не винаги съвпада с представите на другите за нея и това води до разногласия. Към съпътстващите дреболии, които претендират за важност се отнасяйте по-спокойно, за да не ви създават излишно напрежение.
25 яну 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Вслушвайте се във вътрешните си усещания и няма да останете подведени. Водени от интересите си ще предприемете стъпки в тяхна защита, което включва и среща с нови партньори. Не бързайте да поставяте условия, внимателно изслушайте аргументите на другата страна и тогава вземете решение за себе си.
25 яну 2020

Хороскоп за Везни

Везни
В подкрепа на намеренията си да загърбите миналото, което ви носи тревоги, ще търсите нови източници на вдъхновение. Със силното присъствие на някой специален за вас човек ще подобрите самочувствието и настроението си. Заедно ще се чувствате добре, а защо не и нещо повече?
25 яну 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Нужни са компромиси. Към партньора си сте в позиция да изпълнявате желанията му, и то по ваша причина. Денят ще е разнообразен на събития. От вас зависи дали ще го направите интересен и приятен. Деловите проблеми ще ви потърсят за да внесете повече яснота в отношенията си.
25 яну 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Изясняване на спорни въпроси ще ви поставят в условия да вземете бързи решения. Отхвърляйки деликатната част от работата си, ще помислите за по-приятни занимания, без да пренебрегвате задълженията си. Финансовите ви дела търпят развитие, за повечето в положителна посока.
25 яну 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Денят ви е зареден с много напрежение, затова се опитайте да релаксирате. Спокойно посрещнете всяко предизвикателство и отвърнете с хладнокръвие и усмивка. Това ще дестабилизира отсрещната страна.
25 яну 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Ако попаднете в ситуация, в която е най-добре да не вземате страна, по-добре си тръгнете. Нямате нужда от допълнителен стрес. За някои пламъчето на любовта ще заискри и ще видите, че света около вас съвсем не е лош. Отдайте се на чувствата си без да анализирате и пресмятате.
25 яну 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Имате добри намерения, но е нужно да потърсите съдействието на хора, които биха ви помогнали. Давате си сметка, че не всички са на нивото, което сте достигнали и ще срещнете трудности в разбирането на идеите ви. Някои ще посрещат гости и ще са ангажирани със семейни задължения.
25 яну 2020
Последни новини