11 °C

Образователен заместник-министър се срещна с ученици и учители от ПГСС

Да се срещне с родители, които не пускат децата си на училище, обеща пред осмокласници в ПГСС „Васил Левски“, Първомай заместник-министърът на образованието и науката Таня Михайлова. Тя гостува в Професионалната гимназия дни преди да стане актуална темата с отнемането на деца от училище в Сливен.

Госпожа Михайлова бе на работна посещение и имаше за цел да обсъди с учителите проблеми, които възникват в работата им при прилагането на Механизма за съвместна работа на институциите по обхващане и включване в образователната система на деца и ученици в задължителна предучилищна и училищна възраст. Заместник-министърът изрази увереността си, че българският учител винаги е бил отговорен към работата си и е способен да се справи с предизвикателствата на времето.

В откровени разговори с осмокласници и дванадесетокласници тя се поинтересува как се чувстват те в училище, харесва ли им да са в него, пристигат ли навреме за часовете, как са избрали професиите си, имат ли нагласа да завършат средното си образование. Заместник-министърът посъветва зрелостниците да продължат образованието си след завършване на средното училище и изрази надежда, че някои от тях ще изберат учителската професия за свое поприще.

Със заместник-министър Михайлова в работните разговори участваха Румен Вангелов – държавен експерт по организация и контрол на средното образование в МОН и Димитър Ставрев – старши екперт по организация на средно образование в РУО Пловдив.

Екип „Ученически СТАНДАРТ“

Facebook коментари

Коментари в сайта (6)

 • 1
  Ле
  Леля
  7 -1
  16:31, 8 окт 2019
  Тва тия дни голямо нашествие на министри, заместник министри и депутати в нашия забравен от Бога градец. То не беше оная Танева, другата Дариткова, ся и тая...
  • Ва
   Ванга
   3 -5
   17:45, 8 окт 2019
   По същия начин един ден ще дойдат пратеници и от Истанбул и Анкара с нова вяра.
  • Бг
   Бг
   2 -4
   22:02, 8 окт 2019
   Явно нещо ще се променя.
  • Ен
   Еню
   4 -1
   22:29, 8 окт 2019
   Ъмба! Най-многу жа са промени траекторията на паричните потоци в тоя град.
  • 44
   44
   0 -1
   15:11, 11 окт 2019
   Явно нещо ще се променя в голямото село
 • 2
  Ел
  Елена Добрева
  4 -1
  20:08, 10 окт 2019
  В същия ден, след посещението в ПГСС "В. Левски", същата група посети и ОУ "Св. Св. Кирил и Методий" град Първомай. Учители и ученици останаха много доволни от разговорите и загриженото отношение на заместник-министър Михайлова, г-н Вангелов и г-н Ставрев. Разговорите с тях бяха непринудени и спокойни. Някои родители, които видяха присъствието на представителите на МОН в училището, останаха учудени. Може би, ако такива посещения станат практика, нещата в българското образование ще потръгнат към по-добро!

Хороскоп за 03.04.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Временните финансови затруднения могат да се отразят понижаващо на настроението и самочувствието ви, но не губете кураж. Имате потенциал да се справите с предизвикателствата и да излезете по-силни, можещи и побеждаващи. В откровен разговор с близките си ще решавате семейни проблеми и ще планирате заедно бъдещето си.
03 апр 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Изгледите ви за успех са много добри. Продължавайте в същия дух. Не изневерявайте на принципите си и непременно ще успеете. Възможно е днес недоброжелатели да ви създават дребни пречки, но това едва ли ще ви представлява сериозно затруднение. Просто не ги взимайте присърце. Напълно осъзнавате с какво сте се заели.
03 апр 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Късметът ви днес е много добър и шансовете ви за успех в професионалните ви начинания са значителни. Предизвикателствата в бизнеса няма да изискват от вас големи усилия и ще се справите с лекота. Пренебрегвате критиките на близките си.
03 апр 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Днес успявате да направите така, че нещо, което отдавна ви принадлежи да попадне отново у вас. Трудно се отклонявате от веднъж избрания път и правите всичко възможно да постигнете намеренията си. Следвате твърдо избрания курс и не си позволявате да се отклонявате заради факти, споменати ви от околните. Ще се чувствате най-добре сред семейството си вечерта.
03 апр 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Добрите ви постижения ви задължават да продължите отговорно и качествено работата си. Започващият силен период за вас налага да подобрите (дори и да считате това за излишно) уменията си. Някои от вас ще получат възможност за квалификация на достатъчно престижно място, възползвайте се.
03 апр 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Развитията в последно време ще ви подтикнат да направите промени в живота си, за да стане той по-привлекателен и спокоен. Не е нужно да поемате и още отговорности, прагматично ги разпределете с околните. Приемете готовността им да ви помогнат. Това ще ви облекчи и освободи време за развлечения.
03 апр 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Приятели ще ви помогнат да стигнете по-бързо до решаването на проблем, който ви притеснява. Бъдете по-доверчиви към онези, които безкористно ви обичат и помагат, и не ги винете за неудачите си. Мислите ще ви отвеждат и при някого, с когото ви свързват нежни чувства, но поради обстоятелствата сте разделени.
03 апр 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Всичко се нарежда във ваша полза и денят "заплашва" да бъде един от най-успешните ви през последния месец. Финансовото състояние на семейството ви е отлично и можете да си позволите малко разточителство. Възползвайте се максимално от късмета си.
03 апр 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Предстои ви напредък в личен план. Той ще се отрази добре на самочувствието ви и ще ви превърне в желани събеседници. Не допускайте хора от обкръжение ви да се намесват в личното ви пространство. Сами можете да вземате решенията си, нямате нужда от подобни съветници.
03 апр 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Ще изненадате околните с промененото си отношение към конкретен проблем или събитие. С позитивното си мислене ще направите възможно и невъзможното, само от вас зависи. Пречистващата сила на природата ще ви освежи и даде сили, а вниманието на любим човек ще ви направи щастливи.
03 апр 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Разпределете добре времето си и не се увличайте по дреболии. Предстои ви доста работа и само с добър подход ще успеете да се справите. Не е фатално, ако отложите някой от ангажиментите си. Повярвайте, заслужава си да положите повече усилия днес.
03 апр 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Наред с трудностите ще имате и провокации, които могат да внесат разколебаване в намеренията ви. Но интуицията и убедеността ви, че сте на прав път не са измамни. Остава и да го извървите. Възможността да работите с професионалисти ще ви научи на полезни неща, за това повече гледайте и слушайте и по-малко говорете.
03 апр 2020
Последни новини