14 °C

Драгомир Андонов: Диалогът между общината и МБАЛ-Хасково трябва да бъде възстановен

  Трябва да се възстанови отсъстващият през последните години диалог между болницата и общината. Това е важна социална тема, посочи по време на посещението си в МБАЛ – Хасково днес кандидатът за кмет на Коалиция „Демократична България – Обединение“ Драгомир Андонов. 

  Заедно с част от екипа от общинската листа за съветници на коалицията, която в изборите е с бюлетина №66,  той се срещна с ръководството на областната клиника. Изпълнителният директор на болницата д-р Георги Гелов посочи, че през последните години е нарушено взаимодействието от страна на община Хасково, която е собственик на най-голямата част от дела акции на 9-те общини в акционерното дружество. 

  Общината може да помага за инфраструктурата на територията на клиниката, а това няма да е никак малко съдействие за нас. Защото освен областна болница, МБАЛ Хасково е и общинска клиника, посочи д-р Гелов. Заместник – директорът по медицинските дейности на болницата д-р Иван Иванов пък добави, че общината може да е много полезна и спрямо профилактиката и превенцията-инициативи, които почти отсъстват в календара й. 

  Кандидатите за общински съветници се поинтересуваха и от съдбата на хирургичния блок, който от години се е превърнал в символ на безхаберието. 

  Стана ясно, че през годините на съдебни спорове за собствеността на сградата между общината и държавата, в крайна сметка това лято се е   наложило МБАЛ – Хасково да издължи и събралия се хонорар за адвокат от около 130 хил. лв. на общината. Сумата е поискана чрез съдия-изпълнител от общинската администрация.  „Тази ситуация беше меко казано груба“, коментира д-р Гелов. И подчерта, че през последните години инвестиции, които се правят в МБАЛ Хасково са с помощ през МЗ и от собствени средства. 

  Той показа на кандидатът за кмет и екипа кандидат-общински съветници обновените помещения в Детското отделение, където също са вложени средства от бюджета на болницата. 

  От МБАЛ-Хасково обещаха да помислят и върху идеята на Тодор Топалов, който е трети в кандидат-листата за общински съветници от „Демократична България – Обединение“ да има специалист, който да посреща и насочва хората, търсещи помощ в Спешното и дежурните кабинети.

  Купуването и продаването на гласове са престъпления!

  Още новини

  Хороскоп за 19.10.2019

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Отстоявайте позициите си и не приемайте по-малко, отколкото смятате, че заслужавате. Полагате много усилия, които скоро ще бъдат възнаградени. Вие знаете, че не винаги е възможно да угодите на всички и няма защо да се ядосвате от това. Притежавате особен чар, с който омайвате мнозина от обкръжението си.
  19 окт 2019

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Професионалните ви ангажименти ще ви застигнат днес, но това няма да развали настроението ви. Настроени сте за подвизи на деловия фронт и предизвикателствата само ще изострят апетита ви за по-големи печалби. Не допускайте прекомерната предпазливост да ви попречи.
  19 окт 2019

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Много от задачите ви са срочни и не търпят отлагане, започнете деня си с тях. Новостите навлизат в живота ви, готови ли сте за тях? Отговорностите ви нарастват и времето за лични занимания намалява. С малко познати хора ще изградите добри взаимоотношения и това ще ви носи удовлетвореност.
  19 окт 2019

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Чудесен ден за всички представители на зодията. Онези от вас, чиято работа е свързана със срещи с много хора ще имат доста интересни контакти и ще получат полезна за дейността им информация. Очакват ви приятни мигове и в любовта.
  19 окт 2019

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Финансово възнаграждение ще подобри бюджета ви и ще ви помогне да планирате почивните дни. Повечето от вас ще се радват на внимание сред колегите си. Суетата, свързана с предстояща изява ще отстъпи място на осмислено поведение и подготовка. Вечерта посветете на любовта, ще откриете за сетен път силата на споделената връзка.
  19 окт 2019

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Отговорното ви поведение и отношение към работата ще определя в голяма степен бъдещите ви ангажименти. Ще получите добра оценка, но в стремежа си да сте сред водещите ще отидете и по-далече. Приятелско събиране ще ви срещне с хора, с които не сте се виждали от дълго време. Ще се радвате на взаимното си внимание и добри чувства.
  19 окт 2019

  Хороскоп за Везни

  Везни
  В старанието си да свършите всичките си планирани задачи, ще подминете други, считайки ги за маловажни, но може да сгрешите. Обърнете внимание на здравето си и не пропускайте да посетите лекаря си, ако се чувствате отпаднали и без тонус. Ще получите добър съвет от приятел, както и насока към печеливша дейност.
  19 окт 2019

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Ще се възползвате от всяка възможност, за да реализирате намеренията си по-скоро. Ще се съобразявате основно със себе си, позицията ви е ясна и я следвате безусловно, но внимавайте да не засегнете нечии интереси. Доверявате се на собствената си преценка и приемате това, което считате за правилно, но дали е така от гледна точка на другите.
  19 окт 2019

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Не се изненадвайте, ако околните ви възприемат погрешно. Ако наистина желаете това, което показвате, непременно се борете за него. Ще получите предложение, което може да е свързано с финансово обвързване. Преценете добре плюсовете и минусите преди да вземете окончателно решение.
  19 окт 2019

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Професионални и семейни ангажименти ще ви създадат доста напрежение днес. Запазете добрия тон, така ще можете да разчитате и на подкрепа, и на повече съсредоточеност в работата си. Измъчва ви мисълта за раздяла, но не бива да избързвате. Дайте още един шанс на човека, довел ви до това безумно решение. Със сигурност го заслужава.
  19 окт 2019

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Ще се изненадате днес от многобройните шансове, които ви се откриват от различни страни. Иска ви се да опитате късмета си на възможно най-много места, но това може само да разедини енергията ви и в крайна сметка да не останете доволни от свършеното. Преценете най-добрите си възможности и се възползвайте от тях. Близките ви дават ценни съвети.
  19 окт 2019

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Не очаквайте друг да се погрижи за развлеченията ви, вземете нещата в свои ръце и ще направите деня си приятен. Ще срещнете разбиране в работата си и с пъргавия си ум ще организирате бързи печалби, за себе си и останалите участници. Запознанство ще привлече вниманието ви върху някого, с когото може да имате сериозна връзка.
  19 окт 2019
  Последни новини