Нова високопроходима линейка пристигна в Хасково

    Нова високопроходима линейка пристигна в Хасково. Специализираният автомобил е 4х4 и е предназначен за Центъра на спешна медицинска помощ в Ивайловград, където районът е високопланински с труднодостъпни населени места, обясни главният медицински фелдшер Мария Христова. Тя поясни, че предимството на тази линейка е по-доброто разположение на първата носилка, която се сваля по-лесно. Издържа до 250 кг, което също е предимство, защото много от пациентите са с наднормено тегло.

    Линейката е оборудвана с модерна медицинска апаратура за оказване на спешна помощ.

    През последните месеци в ЦСМП в Хасково бяха доставени още три нови линейки. Две от тях останаха в областния град, а третата е предназначена за Димитровград.

    Според медиците, ЦСМП в областния град също се нуждае от високопроходима линейка, защото екипите обслужват общините Хасково, Стамболово и Минерални бани, където също има труднодостъпни места. 

    "Новите линейки са много хубави, надяваме се да получим още", коментираха медици от хасковската болница.

    Вчера от Министерството на здравеопазването разпределиха общо 25 нови линейки за Центровете за спешна медицинска помощ в страната по проект за 164 млн. лв. До края на годината ще бъдат доставени още 70 специализирани автомобила.

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (6)

    • 1
      12
      1234
      32 -16
      16:29, 4 окт 2019
      То кадърни лекари нямаме линейки купуваме!!!!!Лекарите станаха бизнесмени имаш ли пари лекуват те нямаш ли - умирай !!!!!Тези боклуци дори операция по спешност не започват без предварително да им платиш!!!!А и с парите си не получаваш адекватна помощ!!!!Линейките закъсняват екипите им са некадърни а бе пълна трагедия!!!!
      • Ан
        Анелия
        17 -10
        17:27, 4 окт 2019
        Абсолютно вярно
      • Гр
        Гражданин
        0 0
        13:40, 7 окт 2019
        По принцип сте прав/права за съжаление, но конкретно за линейките голяма вина има "новата" с-ма с централизиран спешен номер...
        От много места съм чувал, а и на мен лично ми се случи да им подават грешен адрес от централата, която за нашата област мисля беше в Кърджали ако не бъркам. Глупаците в кол центъра не знаят адресите за нашия град и карат по GPS локация на обаждането.
        Ти им казваш ул. Сливница, те предали Видин(двете са успоредни една над друга, но иначе нямат общо)... После докторката от линейката раздразнена, защото обикаляли 15 минути, докато намерят адреса.
        Добре, че не беше точно въпрос на живот и смърт, че иначе отиваха на смърт нещата...
    • 2
      Тя
      тяяяя
      15 -3
      18:28, 4 окт 2019
      Хей защо не допускате каментари в публикацийте за кандидатите за кметове????? Голямо сте шубе. Нищо професионално няма в сайта ви. Просто сте НИЩОЖЕСТВА1
    • 3
      Фу
      Футболиер
      10 -2
      21:57, 4 окт 2019
      Поради каква обективна причина не са допуснати коментари в статиите под кандидатите за кметове ... Явно ги е страх да се прочетат реалните мнения на малкото останали хора в града ... Колко сте жалки и смешни наистина.
    • 4
      До
      Доворен пациент
      10 -3
      22:24, 4 окт 2019
      Боже дай им малко акъл на хасковските кауни..Абе хораааа....Да ви се покаже пръст веднага почвате да плюете..Ако ги няма тези хора от цсмп ще мрете като улични кучета..Веднага тях ще потърсите като става въпрос за спешен случай...Радбрахте ли бе хасковски кауни?!Човек да го е страх да пише някаква добра новина!
      Благодарности към всички специалисти от ЦСМП и към Спешно отделение, без доктора Ви!!!П Е Й Ч Е В!!!
    Последни новини