11 °C

57-годишен лъже, че дава работа, налита на нищо неподозиращите кандидатки

Юлиян М. e предаден на съд с обвинителен акт на Районната прокуратура във Варна за извършени три престъпления, включени в раздел „Разврат“ на Наказателния кодекс. Наказателното дело срещу 57-годишния подсъдим, който е с висше образование и неосъждан, е насрочено за 24 септември във Варненския районен съд.

Жертвите на престъпленията по член 150 и член 152 от Наказателния кодекс подсъдимият намирал чрез обяви в интернетсайт и вестник, в които търсел домашна помощничка или персонал за хотел, като се представял за работодател. Така си уговарял срещи с жените, които кандидатствали за работа. На срещите измислял причини да ги качи в личния си автомобил, за да ги изведе извън Варна.

Така успял да извърши опита за изнасилване и блудство с една от жертвите си в землището на варненското село Засмяно на 22 май 2016 г., който останал недовършен по независещи от дееца причини. Жертвата успяла да избяга и да сигнализира за случващото се на тел. 112.

На 13 юни същата година отново по обява за работа Юлиян М. се срещнал със следваща си жертва. Младата жена била съпроводена от приятеля си до срещата с подсъдимия и останал да наблюдава отстрани.

За да покаже обекта на кандидатката за домашна помощничка, 57-годишният Юлиян я качил на колата си и потеглил към село Каменар. В района на селото под подлог, че е объркал пътя, спрял и поискал от жената да правят секс. Получил отказ, но въпреки това чрез заплашване извършил действия с цел да възбуди и удовлетвори полово желание без съвкупление. С бягство жената успяла да се спаси, като излязла на главния път и спряла случаен автомобил.

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини